Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Frontline Mälaren! Härlig hörnlägenhet med stor balkong och panaromavy över vattnet!

Adress

Kristinebergs Strand 27, 1 tr

Rum

4

Slutpris

6 475 000 kr

Avgift

4 985 kr/mån

Boyta

102 kvmOm bostaden

Välkommen till härligt rofyllda Kristinebergs Strand och möjligheten att förvärva ett drömboende vid Mälaren! Med härligt läge i huset finns denna fantastiska hörnlägenhet om 4 (5) r o k med 2-3 sovrum (möjlighet till 4 sovrum) och en stor balkong i oemotståndligt frontläge mot vattnet. Utsikten från balkongen över den glittrande Ulvsundasjön är storslagen, det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet! Den makalösa utsikten avnjuts från alla rum och fönster.

Härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten närmast vattnet såsom kök, vardagsrum med utgång till balkongen och arbets-, sov- eller matsalsrum. Praktisk sovrumsdel med två sovrum, varav ett stort ”master bedroom”. Badrum med WC och dusch samt separat gäst-WC.

OBS! Lägenheten kan på ett enkelt sätt återställas/byggas om till den 5:a med upp till 4 sovrum som var tänkt enligt originalritning vid fastighetens nybyggnation. Se alternativ planlösning.

Detta är en unik lägenhet som är ytterst sällsynt på Stockholms bostadsmarknad. Vi tror den uppfyller dina krav, önskemål och kanske de drömmar du haft för ditt nästa boende – den här bostaden har du väntat på!

– Välkomnande hall består av instegstambur med plats att hänga ytterkläder. I anslutning till tamburen finns en gäst-WC med toalett, handfat och badrumsskåp. Tamburen leder till hallpassage med gott rumssamband. Här finns en stor klädkammare/förråd. Parkettgolv.

– Fräscht, rymligt och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna med vikdörrar i glas, vägghängd toalett, handfat och rejäl skåpinredning.

– Två bra sovrum i fil, varav ett stort ”master bedroom”. Det stora sovrummet var enligt originalritningen från början två mindre sovrum. Dessa kan återställas för den som är i behov av många sovrum. Parkettgolv.

– Längst fram i bostaden, med frontläge mot den glittrande Ulvsundasjön, finns härliga och luftiga sällskapsytor. Stort vardagsrum med panoramafönster mot vattnet och utgång till balkongen med kvällssol. Balkongen är den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet.

– Stilrent kök i vitt med goda arbetsytor och generös förvaring i skåp och draglådor. Maskinell utrustning består av kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro och en diskmaskin. Rejäl matplats för stort matbord vid fönster med härlig vy mot vattnet. Parkettgolv.

– I anslutning till vardagsrummet finns ett arbetsrum med hörnfönster i fritt frontläge mot vattnet. Detta rum kan även utgöra lägenhetens tredje sovrum alt ett bibliotek, gäst- eller matrum. Parkettgolv.

Pris: 6 400 000 kr

Månadsavgift: 4 985 kr

Andel i föreningen: 1,46115 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, källarförråd, bokningsbar bastu i grannfastigheten och gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger.

Lägenhetsnummer: 511 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser, nio kajplatser och två carportplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 800-1575 kr/mån, kajplatserna för 750:-/mån och carportplatserna för 820:-/mån.Till garaget är det separat kö. Till dessa parkeringsplatser är det separat kö. I övrigt är det mycket enkelt att parkera direkt utanför huset på gatan med boendeparkeringstillstånd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Fiberbredband via Ownit för 150:-/månad (eller 165:-/månad inklusive telefoni). Bredband går även att fås via ComHem eller via ADSL (Telia, Bredbandsbolaget).

Sammanställning: Stor härlig balkong med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten och småbåtshamnen nedanför.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området har förutom nya bostadshus också fått en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och en pir har anlaggts där restaurang ”Piren” nyligen öppnades. En bit bort ligger Lindhagensgallerian med ICA Maxi, Systembolaget bl a.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.