Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 33, 4 tr

Fantastisk, ljus och unik hörnvåning med högt fritt läge, makalös sjöutsikt, stor balkong med kvällssol och frontläge mot Mälaren. 4:a kan bli 5:a.

Adress

Kristinebergs Strand 33, 4 tr

Rum

4

Slutpris

10 350 000 kr

Avgift

5 297 kr/mån

Boyta

102 kvmOm bostaden

Äntligen är en av de sällsynta och omåttligt efterlängtade 4:orna (ursprunglig 5:a) om 102 kvm till salu vid Kristinebergs Strand. Denna strålande ljusa, öppna och högt belägna hörnlägenhet har en stor terrasslik balkong med oemotståndligt fritt frontläge mot vattnet. Sjöutsikten från balkongen över Mälaren och Ulvsundasjön, strandpromenaden och båtbryggorna nedanför är storslagen. Balkongen badar i sol på eftermiddag och kväll fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen. Bättre än så här blir det bara inte!

Lägenheten ligger högt, fritt och strålande ljust på fjärde våningen (av totalt 6), den är väldisponerad och ytterst effektiv, tillika den största lägenhetstypen i föreningen. Den disponeras idag som en 4:a men kan enkelt återställas/göras om till en optimal 5:a med 3-4 sovrum eller en ännu generösare och öppnare 3:a (se alternativa planlösningar). Med andra ord, ett sant drömboende för både barnfamiljen och villasäljaren.

I denna lägenhet känns alltid ljuset och vattnet närvarande och den har sjöutsikt från alla rum. Här finns härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom ett stort och välutrustat kök i stilsäkert utförande, ett matsalsrum (kan även göras om till ett sovrum) och vardagsrum med utgång till balkongen. Balkongen ger ett härligt möblerbart ”uterum” med plats för bord, stolar och växter. Det här är verkligen den bästa platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet nedanför.

Två-tre bra sovrum, varav ett stort och lämpligt ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och bra väggytor för garderober och dylikt. Sovrummet var från början två sovrum och kan enkelt återställas för den som önskar och på så vis få tre sovrum (se bifogad alternativ planlösning). Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor och i den inre hallpassagen finns en rymlig klädkammare. Här finns ett fräscht helkaklat badrum med dusch, WC och där det är förberett och möjligt för tvättmaskin/tvättpelare. I anslutning till entrén finns ett separat gäst-WC.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med genomgående ljus färgsättning, vita snickerier och fina parkettgolv.

Varmt välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand, att likna Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim och rofylld boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. Fr o m 1 april 2017 så sänkte föreningen avgifterna med 3 %.

Tillträde januari 2018.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt klinkergolv (Konradssons) med golvvärme. Hallen leder till inre hallpassage med gott rumssamband och ingång till en stor klädkammare.

– I anslutning till hallen finns ett gäst-WC med toalett, handfat från Hafa och ny blandare, spegel med belysning och nytt klinkergolv med golvvärme. Mosaik på vägg.

– I anslutning till passagen finns ett helkaklat badrum med klinkergolv och vattenburen golvvärme, duschhörna med glasväggar, handfat på kommod med lådförvaring från Aspen, badrumsskåp från Aspen med belysning, skåp med marmorskiva, handdukstork med elvärme från Svedbergs och en toalett. I badrummet är det även förberett för tvättmaskin och torktumlare (möjlighet att sätta en tvättpelare).

– Lägenheten har tre ursprungliga sovrum, varav ett har sammanförts till ett stort ”master bedroom” med plats för dubbelsäng samt två fönster med sjöutsikt. Sovrummet kan enkelt göras om till två rum igen för den som önskar, se alternativ planritning. Det andra sovrummet har plats för dubbelsäng och klädförvaring i skjutdörrsgarderob.

– Kök i stilren och tidlös vit design med god förvaring i skåp och draglådor. God arbetsyta med bänkskiva i granit från stenfirma Bror Törner. Kakel på vägg och klinker på golv med golvvärme kommer från Konradssons. Infällda spotlights i tak där vägg mellan kök och matsalsrum tidigare funnits. Köksutrustningen består av kyl och frys (Husqvarna), spis med induktionshäll och dubbla ugnar (Husqvarna), fläkt, microvågsugn (Husqvarna) och diskmaskin (Miele). Köket har en rejäl matplats vid fönster med sjöutsikt.

– I öppen planlösning med köket finns ett matsalsrum med hörnfönster och fri utsikt mot vattnet. Matsalsrummet kan även göras om till ytterligare ett sovrum (se alternativ planlösning).

– Härligt vardagsrum med stort fönsterparti som ger strålande ljusinsläpp och panaromautsikt över Mälaren. Här finns utgång till stor hörnbalkong med fritt fråntläge mot vattnet och sol på eftermiddag, kväll och fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen.
Balkongen med både klinkergolv och belysning ger ett härligt möblerbart ”uterum” med plats för bord, stolar och växter. Det här är verkligen den bästa platsen att blicka ut över sjö- och båtlivet nedanför.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 5 297 kr
OBS! Avgiften sänkt med 3 % fr o m 1/4 2017. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Basutbud). Driftskostnader tillkommer om ca 250-300 kr/månad för hushållsel och ca 100-150 kr/månad för hemförsäkring.

Andel i föreningen: 1,48831 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 841 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Mälarstrand 1 består av 82 bostadsrättslägenheter. Föreningens fastighet består av ägd mark om 4.003 kvm bebyggd med tre bostadshus (Kristinebergs Strand 31, 33 och 35) med en total boyta på 6.565 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god med oförändrade månadsavgifter sedan fastighetens uppförande 1998. Dock sänkte föreningen avgifterna med 3 % fr o m 1 april 2017. Dessutom har det varit avgiftsfritt i januari vissa år som exempelvis 2016, 2017 och 2018. Inga planerade avgiftsförändringar finns för övrigt.

Föreningen har under årens lopp haft en stabil och bra amorteringstakt på sina lån. Per 2020-12-31 uppgick skuldsättningsgraden till 8.327:-/kvm/boyta. De likvida medlen uppgick till ca 1.300.000:-.

Föreningens fastighet (Kräftan 6) ingår i en gemensamhetsanläggning som omfattar markytor, kör-, gång- och cykelvägar, ledningar och anordningar för spill- och dagvatten samt grovsoprum inom Kräftan 9. För mer info, se www.brfmalarstrand1.se.

22 garageplatser och 10 parkeringsplatser finns i föreningen. Garage, kajplats och carport går att hyra för 1.175-1.800 kr/mån beroende på platstyp och storlek. Avgifter för parkeringsplatser gäller från och med 2019-10-01.

Hyra per månad för garageplats är beroende av platsens storlek:

Kajplats nr. 1-8 1175:-
Carportplats nr. 6-7 1220:-
Garageplats nr. 27-30 1220:-
Garageplats nr. 16-19, 21-26, 33-34, 36-37 1275:-
Garageplats nr. 35 1433:-
Garageplats nr. 20 1643:-
Garageplats nr. 31-32 1800:-

Till garaget och p-platserna är det separat kö.

Det finns ett gallerförsett källarförråd innanför ståldörr. Källaren och förrådet nås enkelt direkt via hiss från våningsplanet. Det finns tvättstuga i markplan, cykelförråd, barnvagnsrum, en väl tilltaget och bokningsbar bastu i 31:an och gästlägenhet med tre bäddar och ett badrum i 33:an som kan hyras för 250:-/dygn. Dessutom finns ett hobbyrum och ett grovsoprum (delas med Olof Dalins väg 20). Intill fastigheten finns även en trädgårdslik innergård med sittmöbler.

Föreningen har ett nyckelsystem som innebär att man med samma nyckel (smart nyckel med chip) når föreningens olika dörrar. Det går även att ansluta så att samma nyckel även gäller till lägenhetsdörren. På så vis kan man få en nyckel till allt. Systemet är från låsföretaget Aptus. Detta är även kopplat till ett digitalt system där man enkelt bokar gästlägenhet, tvättstuga och bastu som görs via app eller informationstavla vid entrén.

Boende i föreningen har förtur till båtplatserna som ligger i direkt anslutning till boendet. Har du båt är Mälarstrands Båtklubb belägen precis utanför porten. Båtklubben är helt självständig i förhållandet till de fyra bostadsrättsföreningarna inom området. I båtklubbens stadgar står det dock att medlemmarna skall i första hand komma ifrån föreningarna Brf Mälarstrand 1, 2, 3 och Brf Kräftan 1620. Hamnen har 40 platser.

Renoveringar i fastigheten:
2015: Torkskåp.
2016: Låssystem.
2017: Målning av bänkar, VVC-pump och expansionskärl, låssystem och postboxar.
2018: Målning av tvättstugor, torktumlare i 35:an.
2019: Stamspolning.
2020: Renovering av pelarna, upprustning av brandluckor och byte av takstosar.

Föreningen avsätter ca 80:-/kvm/bostadsyta till yttre reparationsfond.

Förening: Brf Mälarstrand 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 82

TV: Kabel-TV via Com Hem (grundutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband via Com Hem. Det är även indraget TV och fiberbredband från Telia.

Sammanställning: Stor härlig balkong med fantastisk panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, strandpromenaden samt småbåtshamnen nedanför. Balkongen badar i sol på eftermiddag och kväll fram till solnedgång. Ena änden av balkongen har dessutom sol under morgonen och förmiddagen.

Attraktivt och eftersökt läge på idylliska Kristinebergs Strand i direkt anslutning till nybyggda Hornsbergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap. En bit bort ligger tennishallen, en skateboardbana och fotbollsplan med konstgräs som är upplyst på kvällarna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.