Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Olof Dalins Väg 18, 5 tr

Solsidan av Kristinebergs Strand! Ljuvligt, högt och strålande ljust hörnläge, stor solig balkong och sjöutsikt mot Mälaren! Ursprunglig 5:a.

Adress

Olof Dalins Väg 18, 5 tr

Rum

4

Slutpris

6 910 000 kr

Avgift

5 825 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Äntligen en 4:a (ursprunglig 5:a, se alternativ planlösning) till salu! Välkommen till soliga och härliga Kristinbergs Strand som blivit Stockholms nya riviera med stans häftigaste sjöläge vid Mälaren! Här lever du i unik, maritim boendemiljö med grönskande parker, strandpromenad, bad- och båtbryggor, sjökrogar m.m.

Med högt, fritt och härligt läge finns denna ytterst trivsamma och väldisponerade hörnlägenhet i mycket gott skick med stor terrasslik balkong med sol från lunch till solen går ned. Sjöutsikten från balkongen över den glittrande Ulvsundasjön är oemotståndlig, det här är verkligen den perfekta platsen att blicka ut över vatten- och båtlivet. Hissen går direkt ner till bottenplan och där möts du av gräsplanen, stranden och badbryggorna.

Här finns öppna, härliga sällskapsytor längst fram i lägenheten, närmast vattnet, såsom vardagsrum med utgång till balkongen, rejäl matsalsdel och ett stort välutrustat Vedumkök från 2010 i modernt utförande med flera specialanpassade och genomtänkta lösningar, trevlig inbyggd belysning i golvsockel och över glasskiva ovan diskbänk samt LED-belysning infälld i tak. Komplett maskinell utrustning i rostfritt från Husqvarna. Tre bra sovrum, varav ett föräldrasovrum och två utmärkta barn-, tonårs-, arbets- eller gästrum. Helkaklat badrum med WC, dusch och tvättmaskin. Separat gäst-WC och ”walk in closet” i hallen. Sjöutsikt från alla rum!

– Möblerbar hall med plats att hänga ytterkläder och rejäl förvaring i anslutande ”walk in closet”. Klinkergolv med golvvärme vid entrédelen, nyslipat och oljat parkettgolv i hallpassagen.

– Stort vardagsrum, matsalsdel och kök i öppen och social planlösning. Från vardagsrummet med matsalsdelen i härligt hörnläge, finns utgång till balkong som badar i sol från eftermiddag till kväll. med utsikt över gårdspark och Ulvsundasjöns glittrande vatten. Balkongen är rymlig med plats för bord och stolar, den har sol från lunch till kväll och har fri utsikt mot vattnet flera väderstreck. Nyslipat och oljat parkettgolv och väggar i stockholmsvitt.

– Stilrent och välutrustat Vedumkök från 2010 med god förvaring i skåp- och draglådor. Köket har flera specialanpassade och genomtänkta lösningar, bra arbetsytor med måttanpassad diskbänk helt i rostfritt, trevlig inbyggd belysning i golvsockel och över glasskiva ovan diskbänk samt LED-belysning infälld i tak. Matplats för många middagsgäster. Golv i carraramarmor med golvvärme. Komplett maskinell utrustning från Husqvarna i rostfri design såsom fullstor kyl och frys ”side by side”, vinkyl från Caverna, separat varmluftsugn med ångfunktion, microvågsugn, induktionshäll, fläkt (Fjäråskupan) samt integrerad diskmaskin.

– Tre sovrum, alla väldisponerade, lugnt belägna och med sjöutsikt. Här finns ett bra föräldrasovrum och två utmärkta barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Parkettgolv och väggar i stockholmsvitt.

– Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme (vattenburen), dusch med vikdörrar i glas, vägghängd toalett, handfat med stor infälld spegel ovan, badrumsskåp och tvättmaskin.

– Gäst-WC i hallen med toalett och handfat.

Pris: 6 595 000 kr

Månadsavgift: 5 825 kr

Byggår: 1997

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd och tvättstuga. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats.

Renoveringar: Föreningen har nyligen installerat ett nytt dörr- och låssystem med brickor för access till entréer och allmänna utrymmen. Det är även möjligt att boka tvättstuga via nätet eller app till smartphone alt Ipad.

Lägenhetsnummer: 251 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7.

Energiförbrukning: 155 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns parkering att hyra i garage för 1100 – 1500:-/mån och i carport för 900:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristinberg.

Allmänt om föreningen: Brf Kräftan 1620 förvärvade år 2001 de tre fastigheterna på Olof Dalins väg 16-20 med tomträtt bestående av 76 lägenheter. Av dessa lägenheter utgör 8 st återstående hyresrätter vilket är en stor "dold tillgång" för framtiden. Föreningen är välskött, har en stabil ekonomi och bra kontroll på underhållsplan etc. För mer information gällande föreningen se gärna: http://www.kraftan.se/ eller årsredovisning.

Fastigheterna uppfördes 1997 och endast miljödeklarerade byggmaterial har använts. Bjälklagen är tjockare än normalt vilket ger mycket bra ljudisolering mellan våningsplanen.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Utöver det förråd som tillhör lägenheten (ca. 8 kvm) finns det 12 extraförråd i föreningen. Hyran för ett extraförråd ligger på 300kr/månad eller mer beroende på förrådets storlek. F
Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga, källsortering och grovsoprum. Gårdspark invid fastigheten med trädgårdsmöbler och lekplats som delas i samfällighet med föreningarna som äger fastigheterna vid Kristinebergs Strand. Föreningen har en egen innergård/terrass med stenläggningar, planteringar, sittplatser, grill och en boulebana. Hissen går direkt ner till "strandplanet" och ger direktaccess och badrocksavstånd till vattnet och kajen.

Föreningen disponerar över 23 garageplatser och tre carportplatser. Garaget är beläget i fastigheten och nås enkelt via hissen. Månadshyran för garageplats är mellan 1100 – 1500:-/mån och i carport 1000:-/mån. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatorna i Kristineberg för den som är folkbokförd i stadsdelen. Se www.stockholm.se för mer information om boendeparkering eller www.garageplatsen.se för mer information om andra garage i närområdet.

För de som är intresserade av båt, så finns en båtklubb med brygga rakt nedanför huset, Mälarstrands båtklubb, som är självständig i förhållande till de fyra bostadsrättsföreningarna Mälarstrand 1, 2, 3 och Kräftan 1620. För mer information om båtklubben, se www.brfmalarstrand1.se.

Föreningen har 10 st kajakplatser som hyrs ut till föreningens medlemmar. Hyran för en kajakplats ligger på 128 kr/mån. Medlemmar som önskar hyra kajakplats ombeds kontakta Styrelsen via mail till garage@kraftan.styrelseproffset.se.

I samarbete med Sunfleet finns en områdesgemensam bilpool med Volvo XC40.

Förening: Brf Kräftan 1620.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 76

Antal hyresrätter: 8

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband via Ownit 100 Mbit/s för 199:-/mån och då kan även IP-telefoni installeras. Bredband finns även att tillgå via ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med sol från lunch till kväll och magisk utsikt mot Ulvsundasjön och Mälarens glittrande vatten.

Attraktivt och eftersökt läge i Kristineberg intill idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Gångavstånd till bussar (nr 49, 56, 62) och T-bana Kristineberg (grön linje), Stadshagen (blå linje). Möjlighet att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Vid intresse att anskaffa eller hyra båtplats, vänligen kontakta föreningen för mer information eller gå in på www.malarstrand1.se. OBS! Boende i föreningen har förtur till platserna.

Spännande, expansivt och vackert område med nya Hornsbergs Strand. Fantastisk strandpromenad, Kristinebergs strandpark och diverse service. I området finns flera mataffärer och i Lindhagensgallerian hittar du ICA Maxi, Systembolaget, Apotek och flera andra affärer och restauranger. Det finns låg-, mellan- och högstadieskola, dagis samt härligt klippbad i Fredhäll.

Till området hör också en stor lekpark med plaskdamm, rutschkanor, gungor, bordtennisbord och klätterredskap.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.