Kungsholmen - Hornsberg

Lenngrensgatan 2, 2tr

Familjedröm vid Hornsbergs Strand i nyskick med ljust läge, balkong i väst och fina materialval. Öppna sällskapsytor och tre utmärkta sovrum.

Adress

Lenngrensgatan 2, 2tr

Rum

4

Slutpris

7 315 000 kr

Avgift

4 443 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän fyrarummare om 101 väldisponerade kvm i nyskick. Lägenheten, en sann familjedröm, är ljust belägen på andra våningen i fastighet uppförd 2014. Läget här är verkligen toppen, endast ett kvarter från vattnet, badbryggorna, strandpromenaden och sjölivet vid Hornsbergs Strand samt Kristinebergs Strand.

Lägenheten har en utmärkt planlösning som är genomgående mellan innergård och gata. Den är maximalt yteffektiv och tillgänglig med genomgående hög standard och alla tänkbara, moderna bekvämligheter. Här ges öppna och härliga sällskapsytor med vardagsrum och stilrent HTH-kök i vitt med god förvaring i skåp och lådor samt komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande från Siemens. I anslutning till köket ges plats för stort matsalsbord och många middagsgäster.

I övrigt finns tre bra och väl tilltagna sovrum, varav ett ”master bedroom” med utgång till balkongen samt två tonårs-, barn-, gäst- eller arbetsrum. Två badrum, varav ett stort med badkar, WC och tvättmaskin/torktumlare etc samt ett med dusch och WC. Välkomnande hall med gott rumssamband och generös förvarning i skjutdörrsgarderob. Dessutom finns ett rymligt förråd.

Trygg och klok förening med god ekonomi i ny och välskött fastighet. Föreningen kommer att sänka avgiften med ca 15% i juli och sänkte avgiften 2016 med 12 % och har för avsikt att öka amorteringstakten på sina lån under det närmsta året. Föreningen har även 158 garageplatser och 9 MC-platser.

Härligt läge invid Hornsbergs Strand med mysig strandpromenad, torg och badbryggor. I området finns flera mysiga caféer, trevliga restauranger och blomsterbutiker. Ett stenkast bort finns Lindhagens Galleria med bl.a. ICA Maxi, Apotek och Systembolaget. Även ett flertal gym såsom SATS, Puls & Träning på Franzéngatan, Nordic Wellness i Lindhagensgallerian och Friskis & Svettis finns inom kort avstånd. Närmsta gym finns faktiskt i huset. Mycket goda kommunikationer med närhet (5-10 min) till både blå och grön t-bana, samt busslinjer 56, 59 och 61, och blåbuss 50.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt rejäl förvaring i skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finns ett rymligt förråd (inget förråd till lägenheten finns utöver detta).

– Utmärkt sällskapskök från HTH med komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande från Siemens. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Här finns fullstor kyl och frys ”side by side”, diskmaskin, induktionshäll, fläkt, varmluftsugn samt inbyggd micro. Här finns även plats för ett rejält matbord med plats för många middagsgäster.

– Luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Naturlig plats för soffgrupp och TV-möbel.

– Tre sovrum, alla väldisponerade och lugnt belägna. Här finns ett bra föräldrasovrum med utgång till balkongen och två utmärkta barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Stort och fräscht badrum med klinkergolv och golvvärme, handdukstork badkar, toalett, handfat på kommod och spegelskåp ovan, samt egen tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare ‘side by side’, arbetsbänk och skåp ovan.

– Separat gäst-WC med golvvärme, dusch, toalett, handfat, handdukstork och spegelskåp.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 4 443 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer avgift för hushållsel och varmvatten som mäts retroaktivt. Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift för TV, telefoni och bredband på 200kr/månad.

Andel i föreningen: 0,50350 %

Byggår: 2014-2015

Uppvärmning: Fjärrvärme och bergvärme.

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, rullstols- och barnvagnsrum samt soprum med källsortering och återvinning. På innergården finns bänkar och bord för samvaro samt lekyta med sandlåda.

Lägenhetsnummer: 217 (1103)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2.

Energiförbrukning: 65 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Huset färdigställdes 2015, byggherre är Skanska, arkitekt Bergkrantz Arkitekter. Föreningen består av 225 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 8 hyreslokaler, varav en förskolan Leendet. Föreningen har adresserna Franzéngatan 75-77, Lindhagensgatan 135-139, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells Gata 16-22.

Föreningens ekonomi är mycket god och månadsavgiften kommer att sänkas med ca 15% i juli och sänkte avgiften med 12 % under 2016. Föreningen kommer dessutom att öka amorteringstakten på lånen under den närmsta året. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter, som boende behöver du därför inte ha det tillägget på din hemförsäkring.

Det finns garage med 158 bilplatser, varav 4 st är för elbilar samt 9 MC-platser. Avgift för garageplats är 2 040 kr och 3 264 kr för dubbelplats och 500 kr för MC. För närvarande finns det ett antal lediga platser.

Driftskostnad:
Avgift för vatten inklusive uppvärmning av vatten samt avgift för hushållsel debiteras efter förbrukning i efterskott. Nuvarande ägare beräknar kostnaden till ca 600:-/månad. Hemförsäkring ca 200:-/månad.

Förening: Brf Västermalmsterrassen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 225

Antal lokaler: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Ownit.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Obligatorisk avgift för TV, telefoni och bredband på 200kr/månad.

Sammanställning: Stor balkong i västerläge med kvällssol.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid härliga Hornsbergs Strand med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Det är gångavstånd till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje och till Stadshagen, blå linje. Blå buss 50, samt bussarna 61, 59, 56 finns omedelbar närhet.

Spännande och vackert område i en ny närbelägen stadsdel – Hornsbergs Strand. Området har många nya bostäder och en ny härlig strandpromenad, massa trevliga restauranger och diverse service. En sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen finns. Lindhagensgallerian och ICA Maxi med all tänkbar service. Strandparken i området är prisbelönt färdigställd. Här trivs man!

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.