Kungsholmen - Fredhäll

Fyrverkarbacken 25, 9 tr

Perfekt planerad 4:a med fantastisk utsikt över Mälaren och Stockholm. Högt läge, fönster i fyra vädersträck och låg avgift!

Adress

Fyrverkarbacken 25, 9 tr

Rum

4

Slutpris

7 350 000 kr

Avgift

3 163 kr/mån

Boyta

98,5 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara lägenhet med svårslagen vidsträckt utsikt över Mälaren, Södermalm och Stockholm. Bostaden har balkong i soligt söderläge och fönster i fyra vädersträck. Lägenheten är ytterst välplanerad med trevliga sällskapsytor i vardagsrum och kök. Tre väldisponerade sovrum, stilfullt och påkostat badrum, gäst wc samt goda förvaringsutrymmen. Alla väggar och tak är nymålade. Underbar balkong med utgång från vardagsrummet. Det höga läget i kombination med de stora fönsterpartierna ger hela bostaden ljus och rymd. Här finns både tvättmaskin och diskmaskin. I månadsavgiften ingår förutom värme och vatten även bredband och basutbud kabel-TV. Stor och prisbelönt bostadsrättsförening med bl.a. övernattningslägenhet och samlingslokal. Det finns två hissar i fastigheten. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har flera inbyggda garderober samt plats för extra garderob eller byrå om så önskas.

– Fantastiskt vardagsrum i hörnläge. Utgång till balkongen och stort fönster med utsikt över Stockholm, Södermalm och Mälaren. Gott om plats för önskad möblering.

– Balkong med milsvid utsikt över Mälaren, Stockholm och Södermalm. Plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot söder.

– Trevligt och välplanerat kök med golvvärme, matplats och magnifik utsikt över Mälaren och Stockholm. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med spishäll, ugn, mikrovågsugn, kolfilterfläkt samt hel kyl och frys.

– Stilfullt och påkostat badrum renoverat i december 2012. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, arbetsbänk, handfat och wc. Spotlightbelysning.

– Separat gäst-WC renoverad i januari 2013, utrustad med toalett, handfat, skåp och spegel.

– Lägenheten har tre väldisponerade sovrum. Sovrum 1 har plats för dubbelsäng samt en garderob med skjutdörrar. Sovrum 2 och 3 nyttjas med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Pris: 7 350 000 kr

Månadsavgift: 3 163 kr

Andel i föreningen: 0,76693 %

Byggår: 1962

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd. I föreningen finns dessutom gemensam övernattningslägenhet för medlemmarna att boka, samlingslokal, cykel/barnvagnsrum, motionslokal, pingisrum, soprum, samt 4 st tvättstugor utrustade med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, det finns även torkrum. Tvättstugorna finns i uppgång nr 25 samt 21.

Lägenhetsnummer: 124 (1901)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 92 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Lysbomben har ägt huset sedan 1995, och från 1 februari 2019 äger föreningen även marken, efter att tomträtten friköpts av Statens Fastighetsverk. Föreningen består av totalt 210 lägenheter, varav 172 st är upplåtna med bostadsrätt och 37 st med hyresrätt (varav 30 st till SSSB, Stiftelsen Stockholms Studentbostäder). En lägenhet kvarstår i föreningens regi för korttidsuthyrning till medlemmar. 12 lokaler upplåtes med hyresrätt. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Allt sedan 2018 har Brf Lysbomben varje år höjt årsavgiften för medlemmarna med två procent. Detta för att neutralisera kostnadsökningar i föreningens löpande verksamhet. Sittande styrelse kommer att följa denna princip även framledes, och på så vis undvika att behöva genomföra större engångshöjningar av årsavgiften. Föreningen blev tilldelad utmärkelsen "Årets Bostadsrättsförening 2009" av Fastighetsägarna i Stockholm med motiveringen "En framgångsrik fastighetsägare med stort miljöansvar.

Föreningens medlemmar har tillgång till "Fyrverkarhissen".

Gemensamma utrymmen:
I fastigheten finns motionslokal, pingisrum, festlokal, cykelrum, övernattningslägenhet, odlingslådor, boulebana samt grillplats till medlemmarnas förfogande. Tvättstugor (4 st) går att boka kl 07-22 varje dag. Varje lägenhet har ett vinds- eller källarförråd.

I föreningen finns en övernattningslägenhet på 43 kvm i port 23, 16 vån, som medlemmar får boka till en kostnad av 500 kr/natt.
Samlingslokalen lånas ut mot en avgift på 300kr/tillfälle till medlemmar och andra bostadshyresgäster för olika aktiviteter. Den utnyttjas också vid föreningens informationsmöten, årsstämman samt höstfest. Lokalen bokas via föreningens hemsida, samma inloggning som vid bokning av tvättstugor.

Föreningen har en underhållsplan och avsätter medel för kommande behov.

Större genomförda renoveringar är:
Ny fasad, tilläggsisolering:2003
Renovering tvättstuga: 2006
Renovering trappuppgångar: 2009
Nya fläktar: 2012
Nya hissar: 2013
Renovering motionsrum: 2014
Nytt tak: 2016
Ny solcellsanläggning på taket: 2016
Stammar i källarplan bytta 1995. Inget övrigt stambyte är planerat i nuläget

Planerade underhållsarbeten
Projekt för utbyte av värmeanläggning inkl värmepumpar pågår, driftsätts till hösten 2020. Besiktning av underhållsbehovet i föreningens hyreslägenheter pågår, för planerat genomförande närmaste 2-3 åren (2020-2023).

Huset byggdes 1962 på uppdrag av riksbyggen och ritades av arkitekt Henning Orlando
Huset kallas ofta Erlanderhuset. Smeknamnet beror på att statsminister Tage Erlander flyttade in i huset då det var nybyggt.

Besök gärna föreningens utmärkta hemsida https://www.lysbomben.se/

Förening: Brf Lysbomben

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.