Kungsholmen - Fredhäll

Fridhemsgatan 44, 5 tr

Högt läge, sällskapsvänliga ytor, stor balkong och fint skick. Låg avgift och garageplats!

Adress

Fridhemsgatan 44, 5 tr

Rum

4

Slutpris

8 250 000 kr

Avgift

3 611 kr/mån

Boyta

122 kvmOm bostaden

Välkommen till Fridhemsgatan 44 och detta eftertraktade läge på Kungsholmen. Här lever du lugnt och ostört men ändå centralt i stadsdelen med närhet till Norr Mälarstrand, Rålambshovsparken men även Vasastan och city. Till bostadsrätten hör en garageplats (med hiss direkt ner) som övertas av framtida köpare. Dessutom finns det möjlighet att hyra ytterligare en plats. Förening med synnerligen goda hyresintäkter. Avgiften sänktes 2013 med 20% och man har även haft flera avgiftsfria månader de senaste åren bl.a. fyra stycken under 2013!

I fastighet från 1988 finns denna eleganta och mycket trivsamma familjevåning om 4 r o k och 122 kvm. Planlösningen är ytterst väldisponerad med tre rymliga sovrum. Från Master bedroom nås den stora inglasade balkongen, som vetter mot innergården, med plats för bord, stolar och blomster. Fantastiska sällskapsytor med öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Stilfullt och välutrustat kök med gott om förvaring och stora arbetsytor. I anslutning till köket finns plats för matbord för större sällskap och trevliga middagar. Trivsamt vardagsrum med fint burspråk och plats för soffgrupp, bord och tv-möbel. I sällskapsdelen finns hela åtta fönster vilket i kombination med det höga läget i fastigheten ger hela bostaden ljus och rymd. Dessutom finns två rymliga badrum samt ett mycket praktiskt utrymme som i dagsläget nyttjas som tvättstuga med skötbord och flera garderober.
Denna våning är drömmen för barnfamiljen med behov av många sovrum tillika villasäljaren som uppskattar rymliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Äkta förening med goda hyresintäkter, ytterligare 3 hyresrättslägenheter och garageplatser i huset. Obs att det förutom värme och vatten även ingår kabel.tv (basutbud) och bredband i månadsavgiften. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för extra garderober eller byrå om så önskas. Från hallen nås även ett ”rum” som i dagsläget nyttjas som tvättstuga med tvättmskin, torktumlare, skötbord samt flera garderober. Skjutdörrar mot hallen.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet.

– Köket är utrustat med diskmaskin, hel kyl och frys, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn samt fläkt. Bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt och en praktisk köksö med förvaring under samt plats för barstolar. Här finns plats för matbord för större sällskap.

-Vardagsrum med plats för önskad möblering samt fint burspråk. I denna sällskapsdel finns hela åtta fönster vilket ger ett rikligt ljusinsläpp.

– Tre väldisponerade och luftiga sovrum. Master bedroom med utgång till balkongen. Här finns även en rymlig garderobsvägg med skjutdörrar samt ytterligare två inbyggda garderober. Sovrum 2 och 3 disponeras perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Två stilfulla badrum. Det ena badrummet är utrustat med badkar, dusch, handdukstork, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.
Det andra badrummet är utrustat med dusch, duschkabin med vägg av betongglas, handdukstork, handfat och wc. Spotlightbelysning.

– Från master bedroom nås en stor och härlig inglasad balkong! Här finns plats för bord, stolar och blomster. Sol sommartid på balkongen från morgon till cirka klockan 12:30 enligt säljarna. Här trivs man!

Pris: 7 795 000 kr

Månadsavgift: 3 611 kr

Andel i föreningen: 5,08623 %

Byggår: 1988

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns ett vindsförråd. Det finns gemensam tvättstuga, cykelförråd, hobbyrum, soprum och två innergårdar.

Lägenhetsnummer: 14 (1502)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 110 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har 27 garageplatser upplåna med hyresrätt till medlemmarna i föreningen. Hissen går ner till källarplanet och garaget. Till denna lägenhet hör en garageplats som måste övertagas av framtida köpare. Dock finns det möjlighet att hyra ytterligare en plats (de bägge garageplatserna ligger i fil, d.v.s. den ena bilen står i vägen för den andra). Den garageplatsen som måste övertagas av framtida köpare kostar f.n 1350 kr/mån och den platsen invändig 400 kr/mån. (Föreningen förbehåller sig rätten att flytta om platserna i garaget beroende). Har man ej nytta av garageplatsen har man enligt föreningen rätt att hyra ut sin plats i andra hand till utomstående och på så sätt reducera sin redan låga månadskostnad för boendet!

Allmänt om föreningen: Brf S:t Göran & Draken förvärvade fastigheten 1999 och består av 25 bostadsrättslägenheter, 3 hyresrättslägenheter (dold framtida intäkt) samt 3 lokaler pch garage. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras ej som köpare. Delat ägande är ok. Föreningen sänkte avgifterna i januari 2013 med 20%, dessutom hade man under 2013 fyra avgiftsfria månader. De senaste åren har föreningen haft flera avgiftsfria månader per år. Inga beslutade avgiftsändringar finns i dagsläget enligt föreningen. Inga större renoveringar finns planerade. Under 2014 planeras ett eventuellt byte av maskineriet av ventilationen. De tre lokalerna i fastigheten inbringar höga intäkter och bidrar till föreningens goda ekonomi. Föreningens ordförande heter Carin Wallgren. Energiprestanda: 110 kWh/m² och år.

Förening: Brf S:t Göran & Draken

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd. Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.