Kungsholmen

Pipersgatan 4, 2 tr

Sekelskiftesdröm vid Kungsholmstorg. 4 fungerande kakelugnar, härlig takhöjd, stor solig balkong samt perfekt planlösning och stora sällskapsytor.

Adress

Pipersgatan 4, 2 tr

Rum

4

Pris

0 kr

Avgift

4 447 kr/mån

Boyta

111 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 111 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Läget är fantastiskt på lugna och enkelriktade Pipersgatan med Kungsholmstorg runt hörnet och med kort promenad till Norr Mälarstrand. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom över tre meter i takhöjd, stuckaturer, fyra fungerande kakelugnar, originalgolv i furu med höga golvsocklar, bröstpanel, serveringsskåp, pardörrar samt generösa ljusinsläpp med djupa fönsternischer. En familjevänlig och samtidigt representativ lägenhet som kännetecknas av stora sällskapsytor, perfekt planlösning samt ett fint ljusinsläpp med fönster i två väderstreck.

Utöver att bostaden har alla rätt gör den stabila och trevliga föreningen detta till en mycket attraktiv bostad. Medlemmarna har även tillgång till festlokal/pingsrum, vinkällare, tornrum med wifi (och utsikt över hela Stockholm) samt takterrass (gårdshuset) samt gästlägenhet.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och gott om plats för avhängning. I anslutning till hallen finns en inbyggd klädkammare med originaldörr samt platsbyggd förvaring ovanför klädkammaren.

– Mellan vardagsrum och köket finns en inre hall med bland annat ett bevarat serveringsskåp i original.

– Nyligen byggd toalett med tvättpelare, WC och handfat samt badrumsskåp. Kaklade väggar och klinkergolv. Tvättpelare från Bosch.

– Badrum med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns duschhörna med skjutbar glasvägg, WC, handfat med kommod och två badrumsskåp med speglar.

– Snyggt och påkostat kök (Puustelli) med gott om förvaring och bra arbetsytor. Från köket når man den stora balkongen med glasade pardörrar och ytterligare ett fönsterparti. Vackert klinkergolv med golvvärme, bänkskiva på köksö i påkostad Silestone samt ett inbyggt skafferi. Köket är utrustat med gashäll (Gaggenau), varmluftsugn (Miele), diskmaskin (Miele), fläkt (Miele) och fristående kylskåp från SMEG.

– Stor balkong med plats för bord och stolar mot den lummiga innergården. Sol fram till lunch.

– Ett socialt sällskapsrum som präglas av fina detaljer såsom takstuckaturer, två höga fönster och en pampig, fungerande kakelugn. Vardagsrummet är mycket luftigt och lättmöblerat med plats för soffa, fåtöljer och TV-möbel samt matsalsbord.

– Sovrum 1 med ljusa trägolv och gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Även här finns en fungerande kakelugn, en inbyggd garderob med originaldörr och garderobsvägg.

– Sovrum 2 med fint furugolv och rymmer säng, byrå samt skrivbord och har vackra pardörrar mot vardagsrummet. Fungerande kakelugn och garderob finns samt inbyggd förvaring.

– Sovrum 3 med ljusa trägolv och gott om plats för dubbelsäng och sängbord. Även här finns en fungerande kakelugn samt en garderob med dörrar från Lucks.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 4 447 kr
Avgiften inkluderar vatten och bredband. Obligatoriskt hisstillägg om 290 kr/mån tillkommer. Beräknad driftkostnad/månad ca: värme 750 kr, hushållsel 250 kr, gas 300 kr, hemförsäkring 250 kr.

Andel i föreningen: 8,32509 %

Byggnadstyp: Flerbostadshus

Byggår: 1905

Uppvärmning: Direktverkande el / Fjärrvärme

Övrigt: 2 st lokaler

Lägenhetsnummer: 00005

Hiss: Ja

Våning: 1.5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2008-11-17

Allmänt om föreningen: Brf Bananen 5 är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 18 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. I föreningen finns även 2 hyresrättslokaler. Föreningen förvärvade fastigheten åt 1972 och äger marken.
Föreningen har god ekonomi med långfristiga skulder om cirka 2 Mkr vilket ger en skuldsättningsgrad om cirka 1 700 kr/kvm. Det har diskuterats att höja avgiften med 3% vid årskiftet.

2018/19 Nytt badrum i anslutning till gästrummet på vinden
2019 Teknisk uppgradering av hissen
2017 Förbättrad taksäkerhet
2017-19 Brandsäkerhet vind
2017 OVK
2016 Fiberinstallation
2016 Byte av packboxar för fjärrvärmeanläggningen
2015/2016 Tvättstugerenovering med nya maskiner
2014 Översyn av stammar och elnät i gemensamhetsutrymmen
2014 Renovering av föreningens gemensamma fönster
2005 Nya balkonger
2005 Omputsning fasad gård
1982 Ny hiss
1982 Nytt gårdsbjälklag
1974 Stambyte VA stammarna har blästrats och underhållits samt filmats för några år sedan och anses vara i gott skick.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 190 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 485 kr per pantsättning.
Juridisk person accepteras ej som köpare.

Till medlemmarnas förfogande finns en lummig innergård med sittgrupper och växter. I gårdshuset finns även en härlig takterrass i ett soligt sydvästläge. Föreningens 18 medlemslägenheter har tillgång till en rad härliga gemensamhetsutrymmen såsom ett vackert tornrum som får nyttjas för sammankomster, en kombinerad festlokal/pingisrum med tillhörande kök och porslin samt snickarbod. På vinden i gatuhuset finns övernattnings/gästrum med nyrenoverat badrum som går att boka för en kostnad om 150 kr/natt. Utöver detta finns även cykel/barnvagnsrum samt vinkällare i källaren. Även cykelrum/barnvagnsrum finns lätt att nå från Pipersgatan. Vill man nyttja vinkällaren kostar det 150 kr/mån för 12 st fack. Den gemensamma tvättstugan nås via källaren och maskinparken består av två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Hissen går ner till källaren.

Förening: Brf Bananen 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

Antal lokaler: 2

Internet: Bredband via IP-Only/Fiber A3

Sammanställning: Stor balkong med plats för bord, stolar och planteringar.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.