Kungsholmen

Alströmergatan 7, 5 tr

Spektakulär etagevåning med villakänsla, hela 7 meter i takhöjd och garageplats som ingår. Högst upp med ljust hörnläge och solig balkong i sydväst.

Adress

Alströmergatan 7, 5 tr

Rum

4

Slutpris

8 600 000 kr

Avgift

4 197 kr/mån

Boyta

104 kvm

Biyta

8 kvmOm bostaden

I fastighet från 1951, på lugn och central adress på Kungsholmen, i kvarteren mellan Kungsholms Strand, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian, saluförs nu en underbar, stilsäker och optimal etagevåning med vindskaraktär om totalt 112 m² (104 m² boarea + 8 m² biarea) fördelade på 4 rum och kök, varav 2-3 möjliga sovrum, och stor solbalkong i sydväst. OBS! Till lägenheten hör en egen garageplats och garaget nås direkt med hiss från bostadsplanet.

Denna s k ”Byggmästarvåning” är en sann familjedröm högst upp i fastigheten med hörnläge, fönster mot två vädertreck och genuin ”villakänsla” på taket vilket ger ett extraordinärt boende för den som söker något utöver det vanliga. Den karaktäriseras av stilren design och sober färgsättning, moderna materialval och genomtänkta förvaringslösningar rakt igenom samt ca 7 meter i takhöjd mellan de båda planen. Samtidigt är originaldetaljerna från byggåret väl bevarade.

Planlösningen i två plan är ovanligt väldisponerad, yteffektiv och tillgänglig. Via hall på entréplanet med gott rumssamband nås öppna och sociala sällskapsytor med häpnadsväckande rymd och ljus tack vare den dubbla takhöjden mellan planen. Här finns ett vardagsrum med öppning mot det övre ”entresolplanet”, matsalsdel och utgång till balkongen i sydväst med utsikt mot himmel och takåsar. Ett platsbyggt kök i stilsäkert vitt utförande med generösa arbetsytor i rostfritt stål, komplett maskinell utrustning och matplats. På andra sidan av hallen finns en privat sovrumsdel med två bra sovrum och ett fräscht helkaklat badrum med dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

På det övre planet finns ett allrum alternativ ytterligare ett sovrum, väl passande som föräldrasovrum. Möjlig kontors-/arbetshörna med förvaring samt separat klädkammare/förrådsutrymme. ”Kontoret” har dessutom möjlighet till egen ingång från vindsplanet.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi. OBS! I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband från Telia Fiber. Hiss med direktanslutning från bostadsplanet till garaget. Har man själv ingen bil så tillåter föreningen att man får hyra ut den i andrahand för ca 2.000-2.500:-/månad. I fastigheten finns flera fina faciliteter för medlemmarna såsom gym, bastu, festlokal och hobbyrum m.m.

Pris: 8 975 000 kr

Månadsavgift: 4 197 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, IP-telefoni och bredband via Telia samt garageplats. Övriga driftskostnader: Hushållsel (debiteras gemensamt i brf med fast avgift om 100:-/mån + rörlig efter faktisk förbrukning). Hemförsäkring ca 200-250:-/mån.

Andel i föreningen: 2,65000 %

Byggår: 1951

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 52 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Ankaret 28 i Stockholm, "Ankaret", är en äkta förening som består av 52 bostadsrättslägenheter (ca 3.312 kvm boyta), 70 garageplatser (Fridhemsgaraget ca 1.840 kvm, 52 medlemsplatser + 18 externt förhyrda) och 6 hyreslokaler. Fastigheten omfattas av adresserna Alströmergatan 7, 9, 11, 13 och 15 samt Fridhemsgatan 43, 45 och 47.

Ankaret 28 bildades den 19 januari 1951 och registrerades den 24 februari samma år. Huset uppfördes 1951-1952 och stod inflyttningsklart 1952. Delat ägande accepteras. Juridisk person godkänns ej. För medlemskap i föreningen krävs även medlemskap i HSB Stockholm (tecknas separat av förvärvaren).

Ett antal större renoveringar har gjorts under åren och år 1990 renoverads tak, 1992 gjordes tvättstugan, 2002-2003 genomfördes en fasadrenovering, byte av V/A-stammar i kök och badrum samt ny eldragning 2008 och 2009, gården plus entrégrinden renoverades och byggdes om 2011-2012, renovering av trapphusen och bytt tak 2014 samt installation av nya fönster 2017. Inga övriga renoveringar/investeringar finns planerade/beslutade i föreningen.

Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

År 2005 omvandlades alla medlemmars individuella elabonnemang till ett gemensamt. Detta för att minska de totala fasta elkostnaderna, vilket avspeglas i lägre månatliga elräkningar för samtliga hushåll i huset. Elräkningen delas ut samtidigt som avierna för medlemsavgifterna och debiteras som en fast kostnad på 100 kr per månad samt en rörlig avgift per förbrukad kilowattimme. Elförbrukningen debiteras i efterhand. (I samband med köp och försäljning av bostadsrätt är det köparens och säljarens ansvar att komma överens om hur ersättningen för elen ska regleras dem emellan. En särskild avläsning per ett visst datum kan beställas via föreningens förvaltare mot en avgift).

Varje lägenhet har en egen garageplats i något av de två garagen i Fridhemsgaraget, vilken ingår i månadsavgiften. Hiss med direktanslutning från bostadsplanet till garaget. Har man själv ingen bil så tillåter föreningen att man får hyra ut den i andrahand för ca 2.000-2.500:-/månad. Dessutom finns gästparkering utanför entrén med 4 st platser. Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns gemensam och välutrustad tvättstuga (i 9:ans trapphus), cykelförråd och barnvagnsrum. "Må bra"-anläggning ligger i källarplanet och har två välutrustade träningsrum, ett solarium och bastudel med relaxutrymme, dusch och WC. I övrigt finns snickarverkstad (i anslutning till Fridhemsgaraget) och samlingslokal "Kajutan" (i 7:ans källarplan) med bar och kök som kan hyras till en kostnad av 300:- plus 500:- i deposition. I anslutning till fastigheten finns även en fin innergård med grillplats och sandlåda.

För mer information, se www.ankaret28.se

Förening: HSB Brf Ankaret nr 28

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Telia. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Telia Fiber. Upp till 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar balkong i sydväst med sol från ca kl 13 till solnedgång. Vidsträckt utsikt över kringliggande takåsar.

Närområdet har gott om butiker som t ex Grandpa och restauranger som Proviant och Sixten & Frans runt hörnet. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Det finns gott om träningsanläggningar (SATS, Nordic Wellness, Friskis & Svettis samt 24/7), trevliga restauranger, caféer, små butiker och flera stora matbutiker (Daglivs/Coop, Willys, Ica).

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar och två tunnelbanelinljer (grön och blå).

Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand finns bryggor, restauranger och möjlighet att bada och sola. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.