Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Lindhagensgatan 139, 4 tr

Familjedröm vid Hornsbergs Strand med högt och ljust läge, balkong i sydväst och påkostade materialval. Öppna sällskapsytor och tre utmärkta sovrum.

Adress

Lindhagensgatan 139, 4 tr

Rum

4

Slutpris

8 000 000 kr

Avgift

4 583 kr/mån

Boyta

99,5 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän fyrarummare om 100 väldisponerade kvm i nyskick. Lägenheten, en sann familjedröm, är högt och ljust belägen på fjärde våningen i fastighet uppförd 2014. Läget här är verkligen toppen, endast ett kvarter från vattnet, badbryggorna, strandpromendaden och sjölivet vid Hornsbergs Strand samt Kristinebergs Strand.

Lägenheten har en utmärkt planlösning som är genomgående mellan innergård och gata. Den är maximalt yteffektiv och tillgänglig med genomgående hög standard och alla tänkbara, moderna bekvämligheter. Här ges öppna och härliga sällskapsytor med vardagsrum och stilrent HTH-kök i vitt med god förvaring i skåp och lådor samt påkostade tillval såsom exklusiv och komplett maskinell utrustning från Siemens och bänkskivor i Silestone. I anslutning till köket ges plats för stort matsalsbord och många middagsgäster.

I övrigt finns tre bra och väl tilltagna sovrum, varav ett ”master bedroom” med utgång till balkongen samt två tonårs-, barn-, gäst- eller arbetsrum. Två badrum, varav ett stort med badkar, WC och tvättmaskin/torktumlare etc samt ett med dusch och WC. Välkomnande hall med gott rumssamband och generös förvaring i skjutdörrsgarderob samt i rymligt förråd.

Lägenheten har genomgående fin, vitpigmenterad askparkett, väggar i sobra kulörer och stora fönsterpartier som ger bra ljusinsläpp.

Trygg och klok förening med god ekonomi i ny och välskött fastighet. Föreningen sänkte nyligen avgifterna med 12 % och har för avsikt att amortera ca 3,2 milj kr på sina lån under det närmsta året. Föreningen har även 158 garageplatser och 9 MC-platser.

Härligt läge invid Hornsbergs Strand med mysig strandpromenad, torg och badbryggor. I området finns flera mysiga caféer, trevliga restauranger och blomsterbutiker. Ett stenkast bort finns Lindhagens Galleria med bl.a. ICA Maxi, Apotek och Systembolag. Även ett flertal gym såsom SATS, Puls & Träning på Franzéngatan, Nordic Wellnes i Lindhagensgallerian och Friskis & Svettis finns inom kort avstånd. Närmsta gym finns faktiskt i huset. I övrigt är kommunikationer mycket goda med 5 min till t-bana, samt busslinjer blå buss 50, samt bussarna 61, 59. Bra skolor och förskolor i närheten.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt rejäl förvaring i skjutdörrsgarderob. Grått klinker på golv i entré sedan genomgående vitpigmenterad askparkett. I anslutning till hallen finns ett förråd (inget förråd till lägenheten finns utöver detta).

– Utmärkt och påkostat sällskapskök från HTH med stenbänk i Silestone och exklusiva vitvaror i rostfritt utförande från Siemens. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Här finns fullstor kyl och frys ”side by side”, diskmaskin, blandare med utdragbar handdusch, stor diskho, induktionshäll med fri zon, fläkt, varmluftsugn samt inbyggd micro. Här finns även plats för ett rejält matbord med plats för många middagsgäster.

– Luftig vardagsrum med generöst ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Naturlig plats för soffgrupp och TV-möbel.

– Tre sovrum, alla väldisponerade och lugnt belägna. Här finns ett bra föräldrasovrum med utgång till balkongen och två utmärkta barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

– Stort och fräscht badrum med klinkergolv och golvvärme, badkar, toalett, handfat på kommod och spegelskåp ovan, samt egen tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare ’side by side’, arbetsbänk och skåp.

– Separat gäst-WC med golvvärme, dusch, toalett, handfat på kommod i valnötsfanér och spelelskåp. Dekorativ fondvägg i glasmosaik.

Pris: 7 495 000 kr

Månadsavgift: 4 583 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer avgift för hushållsel och varmvatten som mäts retroaktivt.

Andel i föreningen: 0,49680 %

Byggår: 2014-2015

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, rullstols- och barnvagnsrum samt soprum med källsortering och återvinning. På innergården finns bänkar och bord för samvaro samt lekyta med sandlåda.

Lägenhetsnummer: 410 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 8.

Energiförbrukning: 65 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Huset färdigställdes 2015, byggherre är Skanska, arkitekt Bergkrantz Arkitekter. Föreningen består av 225 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, och 8 hyreslokaler, varav en förskolan Leendet. Föreningen har adresserna Franzéngatan 75-77, Lindhagensgatan 135-139, Lenngrensgatan 2-4 och Lars Forssells Gata 16-22.

Föreningens ekonomi är mycket god och månadsavgiften kommer att sänkas med ca 15% i juli och sänkte avgiften med 12 % under 2016. Föreningen kommer dessutom att öka amorteringstakten på lånen under den närmsta året. Föreningen har även tecknat bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter, som boende behöver du därför inte ha det tillägget på din hemförsäkring.

Det finns garage med 158 bilplatser, varav 4 st är för elbilar samt 9 MC-platser. Avgift för garageplats är 2 040 kr och 3 264 kr för dubbelplats och 500 kr för MC. För närvarande finns det ett antal lediga platser.

Driftskostnad:
Avgift för vatten inklusive uppvärmning av vatten samt avgift för hushållsel debiteras efter förbrukning i efterskott. Nuvarande ägare beräknar kostnaden till ca 600:-/månad. Hemförsäkring ca 200:-/månad.

Förening: Brf Västermalmsterrassen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 225

Antal lokaler: 8

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Ownit. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Ingår i avgiften. Det går att uppgradera till 1000 Mbit/s.

Sammanställning: Stor balkong i sydväst med sol från förmiddag till eftermiddag.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid härliga Hornsbergs Strand med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Det är gångavstånd till Kristinebergs tunnelbanestation, grön linje och till Stadshagen, blå linje. Blå buss 50, samt bussarna 61, 59 finns vid Hornsbergs Strand, Moa Martinssons Torg.

Spännande och vackert område i en ny närbelägen stadsdel – Hornsbergs Strand. Området har många nya bostäder och en ny härlig strandpromenad, massa trevliga restauranger och diverse service. En sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen finns. Lindhagensgallerian och ICA Maxi med all tänkbar service. Strandparken i området är prisbelönt färdigställd. Här trivs man!

Tips! Besök gärna restaurang Piren som ligger ute på vattnet eller någon av de andra restaurangerna som är omåttligt populära!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.