Gröndal

Gröndalsvägen 216, 1 tr

Nytt, snyggt och unikt med makalöst sjöläge! Terrass och utsikt över Essingesundet!

Adress

Gröndalsvägen 216, 1 tr

Rum

4

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

5 768 kr/mån

Boyta

98,5 kvmOm bostaden

Alldeles invid Essingesundets sydvästra strandkant och Mälarens glittrande vatten ges här ett nyproducerat drömboende om 4 r o k. Här lever du på första parkett i lugn och rofylld oas med småstadsidyllen Gröndal och Mört- respektive Vinterviken en liten bit bort. Denna hörnlägenhet är mycket genomtänkt disponerad med härliga sällskapsytor som hänger ihop i ett såsom kök i stilren design, stor matsalsdel, vardagsrum och en makalös terrass om ca 24 kvm med fri vy över Essingesundet och Stora Essingens villaidyll i bakgrunden. Njut här av båttrafiken mellan Mälaren och Saltsjön. Terrassen är solig och ger härlig förlängning av lägenheten som förenar ute och inne. Här finns plats för både bord, stolar och en loungedel. Tre bra sovrum och två badrum. Genomgående sober färgsättning, ekparkettgolv, påkostade och stilmedvetna materialval.

Välkommen till ett boende för dig som inte är beredd att tumma på funktion, standard och inte minst livskvalitet i ditt nästa boende!

– Välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring i rejäl klädkammare. Hallen har ekparkett och vita väggar.

– Tre bra sovrum, varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och förvaring i snygg garderobsvägg med skjutdörrar. Två mindre sovrum som perfekt passar till barn-, arbets- eller gästrum. Ekparkettgolv och väggar i sobra färger.

– Badrum 1 är helkaklat i vitt med gråsvart klinkergolv och golvvärme, badkar, handfat på kommod med draglådor och badrumsskåp ovan, toalett, tvättmaskin och tortumlare ”side by side” med bänkskiva och skåp ovan. Bänkskivan passar utmärkt som skötbord eller dylikt.

– Badrum 2 är helkaklat i vitt med gråsvart klinkergolv och golvvärme, dusch, handfat och toalett.

– Härligt öppna sällskapsytor med stor hörnvardagsrum, matplatsdel för många middagsgäster och ett läckert och välutrustat kök i stilrent stram design. Köket har gott om skåp i vitt, komplett maskinell utrustning från Bosch såsom kyl och frys ”side by side”, induktionshäll, fläktkåpa (Franke), varmluftsugn, microvågsugn och inbyggd diskmaskin. Arbetsytan är god med arbetsbänk med infälld diskho och glasmosaik på väggen ovan.

– Från vardagsrummet nås en sydvästvänd terrass om ca 24 kvm med fri utsikt mot Essingesundet och pampig villaidyll på Stora Essingen. Terrassen är möblerbar för både loungegrupp, bord och stolar.

Pris: 3 800 000 kr

Månadsavgift: 5 768 kr

Andel i föreningen: 2,19690 %

Byggår: 2008

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns förråd och barnvagnsförråd samt cykelrum på entréplanet. Det finns en sopsorteringsplats i fastigheten Gröndalsvägen 214. Föreningen planerar att bygga en badbrygga.

Lägenhetsnummer: 224

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 6

Parkering/Bilplats: 37st platser med motorvärmaruttag varav 10 med tak (carport). P-platser utomhus kostar 450:-/mån och i carport 750:-/mån.

Allmänt om föreningen: Brf Gröndalssundet består av 52 lägenheter.

Förening: Brf Gröndalssundet

TV: Ansluten till kabelnät från Telia digital TV via IP, ingår i avgiften. Bredband via Telia ingår i avgiften. Abonemang för fast telefon ingår också i avgiften.

Sammanställning: Terrass om ca 24 kvm med magisk vy över Essingesundet och den glittrande Mälaren.

Trevligt läge med ständig närhet till vatten och grönområden i form av Mörtviken, Vinterviken, Ormberget, Mälaren och Trekanten. Härlig småstadskänsla med närservice, matbutiker och restauranger i Gröndal och än bättre utbud i Liljeholmens centrum med nyöppnad galleria med 90 butiker och biograf.

Kommunikationer är tvärbanan, t-bana (Liljeholmen) och flertalet bussar.

Gröndal började utvecklas som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad förbi Liljeholmen på 1860-talet. Under 1940-talet blev stadsdelen känd genom de stjärnhus, ritade av arkitektfirman Backström och Reinius, som uppfördes av byggmästare Olle Engkvist.

Efter Västra Stambanan och Liljeholmens stations tillkomst på 1860-talet förändrades områdets karaktär och industrier började anläggas.
Från 1910-talet fram till 1950-talet fanns också en livlig varvsindustri för fritidsbåtar i Gröndal. 1926 blev Gröndal en stadsdel i Stockholms stad. Under 1940-talet genomfördes sanering av industrier och bristfälliga bostäder. När 1970-talet inleddes var emellertid industriernas tid i Gröndal förbi och området ersattes under 1980-talet med bostäder.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.