Gröndal

Sjöbjörnsvägen 66 A, 3 tr

Fin familjevåning med härliga sällskapsytor, två balkonger och ljuvligt läge vid Mälaren!

Adress

Sjöbjörnsvägen 66 A, 3 tr

Rum

4

Slutpris

5 230 000 kr

Avgift

6 993 kr/mån

Boyta

122 kvmOm bostaden

Välkommen till Sjöbjörnsvägen i Gröndal med storslaget sjöläge och unik boendemiljö med imponerande sjöutsikt över Stockholms utlopp till Mälaren. Här lever du rofyllt med bad- och båtbryggor direkt nedanför huset och med möjlighet till båtplats, men ändå med bekvämt avstånd till innerstadens puls och utbud.

I KF:s gamla industribyggnad Bommen 7 från 1947 saluförs nu en fantastisk familjevåning om 4 r o k och 122 kvm som åren 2008-2009 renoverats till toppskick. Våningen har ett härligt hörnläge och två soliga balkonger, varav en med utsikt mot Mälaren. Rejält vardagsrum på över 40 kvm med stora fönsterpartier, varav två franska balkongdörrar, med motordriven markis. Vardagsrummet har generösa ytor för soffgrupp och matsalsbord och inbjuder till mysigt umgänge med både familj och vänner. Tre sovrum, varav ett ”master bedroom” och två mindre med utgång till varsin balkong. Stiligt Noblessakök med gott om skåp och förvaring, rejäla arbets- och avställningsytor samt platsbyggd köksö med sittplats för 6 personer. Köket är komplett utrustat med inbyggda och rostfria maskiner från Siemens. Toppfräscht badrum med WC och separat gäst-WC. Hall med platsbyggd förvaring med skjutdörrsgarderob, öppna hyllplan och plats att hänga ytterkläder. Lägenheten har genomgående sober färgsättning, ca 2,70 meter i takhöjd och fina parkettgolv.

Bostadsrättsföreningen Sjöfortet är mycket populär och välskött med renoverad fastighet och god ekonomi. Bl a har man tidigare haft ett avgiftsfritt december. Föreningen har tillgång till båtplatser, en härlig uteplats/paviljong vid vattnet med trädgårdsmöbler och grillplats samt gemensamma faciliteter såsom gym, bastu och stor festlokal.

– Välkomnande hall med klinkergolv och platsbyggt förvaringssystem bestående av skjutdörrsgarderob, öppna hyllplan och plats att hänga ytterkläder. Här finns även en stor klädkammare och separat gäst-WC med toalett, handfat och badrumsskåp.

– Rejält och ljust vardagsrum på över 40 kvm med stora fönsterpartier och två franska balkongdörrar. Till fönstren finns en motordriven markis. Här ges generöst möblerbara ytor för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord. Vardagsrummet inbjuder till mysigt umgänge med både familj och vänner. Parkettgolv.

– I anslutning till inre hallpassage finns ett toppfräscht, helkaklat badrum från 2009 med klinkergolv och golvvärme. Duschhörna med glasvägg (plats och möjlighet att sätta in ett badkar), toalett, handfat på kommod, badrumsskåp, och handdukstork Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från 2011.

– Tre sovrum, varav ett ”master bedroom” och två mindre barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum med utgång till varsin balkong. Balkongerna är soliga och den ena har sjöutsikt.

– Stiligt Noblessakök med gott om skåp och smarta förvaringslösningar, rejäla arbets- och avställningsytor samt platsbyggd köksö med sittplats för 6 personer. Kaklad vägg ovan köksbänk. Köket är komplett utrustat med inbyggda och rostfria maskiner från Siemens såsom kyl, frys och sval ”side by side”, diskmaskin (fullstor), microvågsugn, varmluftsugn, induktionshäll och fläktkåpa (Thermex).

Pris: 5 350 000 kr

Månadsavgift: 6 993 kr

Andel i föreningen: 1,15620 %

Byggår: 1947

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett förråd om ca 5 kvm som ligger på samma våningsplan och i nära anslutning till lägenheten. Tvättstuga finns i källaren via uppgång B. Tvättstugan är indelad i två bokningsbara tvättzoner vardera bestående av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Dessutom finns det en större grovtvättmaskin för mattor och andra större textilier. Barnvagnsrum och cykelrum. Soprum för hushållssopor som kombineras med grovsoprum och ett återvinningsrum. Föreningen har tillgång till trevliga gemensamhetsanläggningar såsom gym, bastu och festlokal. Invid fastigheten finns en innergård med gemensam paviljong med trädgårdsmöbler, grillar och ett lusthus. Föreningen har egen bad- och båtbrygga med möjlighet för medlemmarna att hyra båtplats. En bojplats (12 st) kostar ca 1.600:-/år och bomplats (12 st) kostar ca 2.800:-/år.

Lägenhetsnummer: 312

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: Föreningen har ca 34 parkeringsplatser intill fastigheten samt ca 40 garageplatser i källaren. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 415 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 831 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser.

Allmänt om föreningen: KF:s gamla industrihus Bommen, från 1947 i Gröndal i Stockholm bildades 1998 Brf Sjöfortet och 10 000 kvm kontorslokaler förvandlades till 109 bostadsrättslägenheter. Brf Sjöfortet är en bostadsrättsförening belägen i unik miljö vid Mälaren.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi, inga större renoveringar eller avgiftsförändringar planeras f.n. Tack vare den goda ekonomin har man under tidigare år haft en avgiftsfri månad i december. Föreningen har ett gemensamt elavtal där man upphandlar grön el för hela fastigheten.
Föreningen har en egen hemsida, www.sjofortet.se

Förening: Brf Sjöfortet

TV: Kabel-TV via ComHem. Möjlighet finns även att få IPTV från Canal Digital via föreningens bredbandsnät.

Internet: Föreningen har en kollektiv gruppanslutning genom Bredband2. Bredband 100 Mbit/s, kostar 75:- och är obiligatoriskt.

Sammanställning: Två stora balkonger, en i öster och en i söder. Balkongen i öster har morgon-/förmiddagssol och sjöutsikt mot Mälaren. Balkongen i söder har sol resten av dagen.

Trevligt läge med ständig närhet till vatten och grönområden i form av Mörtviken, Vinterviken, Ormberget, Mälaren och Trekanten. Härlig småstadskänsla med närservice, matbutiker och restauranger i Gröndal och än bättre utbud i Liljeholmens centrum.

Goda kommunikationer med Tvärbanan (Gröndal), t-bana (Liljeholmen) och flertalet bussar.

Gröndal började utvecklas som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad förbi Liljeholmen på 1860-talet. Under 1940-talet blev stadsdelen känd genom de stjärnhus, ritade av arkitektfirman Backström och Reinius, som uppfördes av byggmästare Olle Engkvist.

Efter Västra Stambanan och Liljeholmens stations tillkomst på 1860-talet förändrades områdets karaktär och industrier började anläggas.
Från 1910-talet fram till 1950-talet fanns också en livlig varvsindustri för fritidsbåtar i Gröndal. 1926 blev Gröndal en stadsdel i Stockholms stad. Under 1940-talet genomfördes sanering av industrier och bristfälliga bostäder. När 1970-talet inleddes var emellertid industriernas tid i Gröndal förbi och området ersattes under 1980-talet med bostäder.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.