Gröndal

Sjöbjörnsvägen 66 A, 6 tr - Högst upp!

Stilsäker vindsvåning i toppskick med soldränkt terrass i sydväst och fri vidsträckt utsikt! Ljuvlig boendemiljö vid Mälaren!

Adress

Sjöbjörnsvägen 66 A, 6 tr - Högst upp!

Rum

4

Slutpris

5 500 000 kr

Avgift

5 562 kr/mån

Boyta

101 kvmOm bostaden

Välkommen till Sjöbjörnsvägen i Gröndal med storslaget sjöläge och unik boendemiljö med imponerande sjöutsikt över Stockholms utlopp till Mälaren. Här lever du rofyllt med bad- och båtbryggor direkt nedanför huset och med möjlighet till båtplats, men ändå med bekvämt avstånd till innerstadens puls och utbud.

I KF:s gamla industribyggnad Bommen 7 från 1947 saluförs nu ett drömboende närmast himlen och takåsarna, en fantastisk vindsvåning om 101 kvm ”levnadsyta” (89 kvm boyta + 12 kvm ”icke mätbar yta” under snedtak). Våningen flödar av ljus och har 2011 smakfullt renoverats till toppskick med stilren design, sober färgsättning och många smarta, platsbyggda funktionslösningar. Här återfinns typiska och karaktäristiska vindsdetaljer såsom snedtak, fönsterkupor, generös höjd till taknock och en stor möblerbar takterrass om ca 12 kvm i sydväst med sol från morgon till kväll och fri vidsträckt utsikt. Terrassen ger ett härligt ”uterum” med möjligheter till plantering, möblering och umgänge utomhus.

Planlösningen är suveränt disponerad, väl fungerande som både sällskaps- och familjevåning, och fördelas på tre rum och kök samt ett möblerbart loft. Därmed ges möjlighet till tre bra sovrum. Nytt stilrent kök i minimalistisk, stram design och med komplett maskinell utrusning integreras med vardagsrum i öppen ljus planlösning. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och matsalsbord för många middagsgäster. Här finns utgången till terrassen. Rejält badrum med dusch, bubbelbadkar och tvättmaskin. Hall med trappa till loftet och ”walk-in-closet” med platsbyggd förvaring för kläder och skor.

Bostadsrättsföreningen Sjöfortet är mycket populär och välskött med renoverad fastighet och god ekonomi. Bl a har man tidigare haft ett avgiftsfritt december. Föreningen har tillgång till båtplatser, en härlig uteplats/paviljong vid vattnet med trädgårdsmöbler och grillplats samt gemensamma faciliteter såsom gym, bastu och stor festlokal.

– Hall med plats för att hänga ytterkläder vid klädhängare. Hallen ansluter till ”walk-in-closet” med platsbyggd förvaring för skor och kläder. Via trappa nås loftplanet.

– Möblerbart loftplan som med fördel används som sov-, allrum eller dylikt. Parkettgolv.

– Helkaklat badrum med klinkergolv, duschhörna med vikdörrar i glas samt bubbelbadkar. Handfat på kommod med draglådor under, WC och tvättmaskin. Handfatet är designat och kommer från SOLITAIREDESIGN.SE

– Två sovrum, varav ett stort ”master bedroom” i anslutning till hallen och ett sovrum innanför köket. Båda sovrummen har parkettgolv, snedtak och fönster mot terrassen.

– Härliga, öppna och luftiga sällskapsytor med hela 4,25 meter till taknock.

– Vardagsrum med plats för soffa och rejäl matsalsmöbel invid utgång till terrass i sydväst, helt utan insyn, om ca 12 kvm med sol från morgon till kväll och fri vidsträckt utsikt. Parkettgolv. Inbyggda högtalare att koppla till ljudsystem.

– Nytt kök från 2011 i stilren, stram design med god förvaring i skåp i dubbla rader till tak och i draglådor. Generösa arbetsytor och komplett maskinell utrustning från Samsung såsom induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa (eico), microvågsugn, integrerad diskmaskin (Siemens) samt kyl och frys ”side by side” med serveringslucka och inbyggd maskin för is och kallt vatten. Parkettgolv.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 5 562 kr

Andel i föreningen: 0,93210 %

Byggår: 1947

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Tvättstuga finns i källaren via uppgång B. Tvättstugan är indelad i två bokningsbara tvättzoner vardera bestående av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Dessutom finns det en större grovtvättmaskin för mattor och andra större textilier. Barnvagnsrum och cykelrum. Soprum för hushållssopor som kombineras med grovsoprum och ett återvinningsrum. Föreningen har tillgång till trevliga gemensamhetsanläggningar såsom gym, bastu och festlokal. Invid fastigheten finns en innergård med gemensam paviljong med trädgårdsmöbler, grillar och ett lusthus. Föreningen har egen bad- och båtbrygga med möjlighet för medlemmarna att hyra båtplats. En bojplats (12 st) kostar ca 1.600:-/år och bomplats (12 st) kostar ca 2.800:-/år.

Lägenhetsnummer: 609 (1408)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Parkering/Bilplats: Föreningen har ca 34 parkeringsplatser intill fastigheten samt ca 40 garageplatser i källaren. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 415 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om ca 831 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser.

Allmänt om föreningen: KF:s gamla industrihus Bommen, från 1947 i Gröndal i Stockholm bildades 1998 Brf Sjöfortet och 10 000 kvm kontorslokaler förvandlades till 109 bostadsrättslägenheter. Brf Sjöfortet är en bostadsrättsförening belägen i unik miljö vid Mälaren.

Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi, inga större renoveringar eller avgiftsförändringar planeras f.n. Tack vare den goda ekonomin har man under tidigare år haft en avgiftsfri månad i december. Föreningen har ett gemensamt elavtal där man upphandlar grön el för hela fastigheten.
Föreningen har en egen hemsida, www.sjofortet.se

Förening: Brf Sjöfortet

TV: Kabel-TV via ComHem. Möjlighet finns även att få IPTV från Canal Digital via föreningens bredbandsnät.

Internet: Föreningen har en kollektiv gruppanslutning genom Bredband2. Bredband 100 Mbit/s, kostar 75:- och är obiligatoriskt.

Sammanställning: Fantastisk terrass om ca 12 kvm i sydväst, helt utan insyn, med sol från morgon till kväll och fri, vidsträckt utsikt. Terrassen ger härligt "uterum" med möjligheter till plantering, möblerling och umgänge utomhus. Här finns även trätrall och monterad markis.

Trevligt läge med ständig närhet till vatten och grönområden i form av Mörtviken, Vinterviken, Ormberget, Mälaren och Trekanten. Härlig småstadskänsla med närservice, matbutiker och restauranger i Gröndal och än bättre utbud i Liljeholmens centrum.

Goda kommunikationer med Tvärbanan (Gröndal), t-bana (Liljeholmen) och flertalet bussar.

Gröndal började utvecklas som en tidig arbetar- och fabriksförstad i samband med Västra stambanans utbyggnad förbi Liljeholmen på 1860-talet. Under 1940-talet blev stadsdelen känd genom de stjärnhus, ritade av arkitektfirman Backström och Reinius, som uppfördes av byggmästare Olle Engkvist.

Efter Västra Stambanan och Liljeholmens stations tillkomst på 1860-talet förändrades områdets karaktär och industrier började anläggas.
Från 1910-talet fram till 1950-talet fanns också en livlig varvsindustri för fritidsbåtar i Gröndal. 1926 blev Gröndal en stadsdel i Stockholms stad. Under 1940-talet genomfördes sanering av industrier och bristfälliga bostäder. När 1970-talet inleddes var emellertid industriernas tid i Gröndal förbi och området ersattes under 1980-talet med bostäder.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.