Gärdet - Östermalm

Löjtnantsgatan 10, 1&2 tr

Etagelägenhet med modern bekvämlighet, perfekt planlösning, generösa ljusinsläpp och stor balkong i populära Starrängsringen.

Adress

Löjtnantsgatan 10, 1&2 tr

Rum

4

Slutpris

8 200 000 kr

Avgift

3 308 kr/mån

Boyta

99 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet, familjedröm med villakänsla i två plan om 99 ljusa och välplanerade kvm i bra skick. Lägenheten har en suveränt disponerad planlösning med genomgående ekparkettgolv, stora fönsterpartier, sober färgsättning och underbar balkong. Lägenheten har smarta funktions- och förvaringslösningar och många trevliga detaljer. Härliga sällskapsytor med lättmöblerat vardagsrum och ett utmärkt kök, två badrum, tre sovrum samt suverän förvaring och två möjliga entréer.

Lägenheten ligger i ett lugnt område med bara en kortare promenad till grönområden såsom Lill-Jansskogen och Djurgården samt både Östermalmstorg och Karlaplan.

Föreningen är välskött och har mycket bra ekonomi med dolda tillgångar i form av hyresrätter och investerade under 2019 i en bergvärmeanläggning samt solceller på taket. Tack vare föreningen fina energiklass så har man som medlem möjlighet att ta så kallade ”Gröna lån” som innebär att man får en automatisk ränterabatt hos de flesta bankerna. Välkommen till ett hem att verkligen trivas i!

Nedre plan
– Välkomnande hall med bra förvaring.
– Sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang.
– Mindre sovrum som är perfekt som barn eller gästrum alt. hemmakontor.
– Snyggt badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Badkar, WC, handfat, handduksvärmare, tvättmaskin och bra förvaring.

Övre plan
– Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter.
– Lättmöblerat och ljust vardagsrum.
– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats. Kyl/frys, diskmaskin, spis med ugn och fläkt.
– Sovrum med två garderober och utgång till balkong.
– Stor, ogenerad balkong i sydost.
– Badrum med dusch, WC och handfat. Kaklade väggar och klinkergolv.

Nuvarande ägare har genomfört följande renoveringar;
2016 ytskiktsrenovering, nya golv lilla rummet första planet samt kök, nya köksluckor, inbyggda högskåp, matplats kök, nya innerdörrar och utbyte av lister, installation av förvaring (garderober).
2018 helrenovering övre planets badrum.
2019 renovering trapp, ytskikt stora rummet första planet.

Vi bokar även in privata visningar!

Pris: 8 250 000 kr

Månadsavgift: 3 308 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och ett snabbt bredband. Beräknad driftkostnad ca: hushållsel 350 kr, hemförsäkring 250 kr.

Andel i föreningen: 1,32200 %

Byggår: 1991

Uppvärmning: Bergvärme, fjärrvärme.

Lägenhetsnummer: 1202

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1+2 av 6.

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Föreningen erbjuder 40st garageplaster att hyra. Garageplatser är upp till föreningen för fördelning i den interna kön vid avflyttning. Garage finns även på Löjtnantgatan 23. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Ekern består av 3 olika fastigheter, två helt separata hus på Starrängsringen 43 till 45 samt 47 till 53 samt en del av Löjtnantsgatan från 10 till och med 18. Föreningen har 82 lägenheter totalt och består vi av 78 bostadsrätts- lägenheter samt 4 hyreslägenheter och 3 lokaler för affärsverksamhet. I dag hyr Östermalms Stadsdelsförvaltning en stor lokal för sin förskoleverksamhet och i en mindre lokal finns en bageriverksamhet.
Den tredje lokalen ” Navet” utnyttjas bland annat för styrelseverksamheten samt är även en helt utrustad lägenhet med ett sovrum för 3 bäddplatser ett badrum samt ett fullt utrustat kök för de boende i föreningen att hyra för fester och övernattningar.

Gemensam nyligen renoverad tvättstuga med två avdelningar för dubbla tvättpass. Två gemensamma cykelrum. Brf Ekern ingår i tre samfälligheter med de andra bostadsföreningarna i området med en stor parkanläggning med fontän. Det finns flera gårdar med utomhusmöbler och grillmöjligheter. Det finns externa förråd att hyras för 195 kr/mån oavsett storlek. Föreningen tillhandahåller även lägenhetsförråd (195 kr/mån) med normalt kort kö. För mer information, se www.ekern.se.

Föreningen har mycket god ekonomi. Föreningen är skuldfri och har dessutom ett stort dolt kapital. Nyligen installerades bergvärme och solceller vilket kommer sänka föreningens uppvärmningskostnader. Med anledning av bland annat denna åtgärd har föreningen nyligen erhållit Energiklass B av Boverket. Det finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2009 Upprustning gårdar
2009 Ommålning tak
2010-2012 Uppgradering hissar
2012 Fiber från Ownit
2016 Utbytt passersystem
2018 Renovering trapphus
2019 Installation bergvärme samt solceller
2020 Pågående investering i föreningens trädgård.
Det finns inga större renoveringar planerade.

Förening: Brf Ekern

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: 15 valbara kanaler ingår i månadsavgiften. Ownit

Internet: Bredband 1000Mbit. Leverantör: Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor, solig och ogenerad balkong med gott om plats för bord och stolar.

Starrängsringen är ett modernt, barnvänligt och lugnt område som är beläget vid Stockholms Stadion, strax norr om Vallhallavägen. Området är välplanerat med en mycket vacker park med fontän i centrum och ingen biltrafik. På sommaren erbjuds det grillplats, boulebana samt utemöbler som är fria att disponera i parken. Lill-Jansskogen och Djurgården erbjuder härliga promenad- och löpspår och även Östermalmstorg och Karlaplan med Fältöversten ligger på kort promenadavstånd. I närheten ligger förutom Stockholms Stadion, även Ryttarstadion, Tennisstadion, GIH-badet,och Östermalms IP med fotboll och skridskoåkning. Även ett SATS-gym finns i området likväl mataffär, restauranger, prisbelönta Ett bageri samt konditori Fosch. Det finns även god barnomsorg med flera förskolor och både svensk och engelskspråkiga skolor i närområdet..

Den viktigaste inspirationskällan till Starrbäcksängen var bostadsområdet La Butt Rouge utanför Paris som byggdes på 1920-talet. Tanken var att Starrbäcksängens arkitektoniska utformning skulle ha anknytning till den funktionalism som genomsyrar övrig bebyggelse på Gärdet. Byggarbetet inleddes 1989 och inflyttningen till lägenheterna ägde rum i etapper mellan 1990 och 1992.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.