Gärdet Östermalm

Studentbacken 1, 6 tr

Exklusivt livstilsboende med balkong, tre sovrum, två badrum och eget orangeri. Miljö, design och atmosfär i perfekt balans. Måste upplevas!

Adress

Studentbacken 1, 6 tr

Rum

4

Slutpris

8 750 000 kr

Avgift

5 434 kr/mån

Boyta

115 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Studentbacken 1 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Här bor du i en central och attraktiv miljö med närhet till både stadens puls som naturens grönska och lugn. Inspirerad av omkringliggande materialval och färgskala smälter den moderna fastigheten uppfört 2017 perfekt in i omgivningen och grönskan på Gärdet.

Eget orangeri inbjuder till att sätta fingrarna i jorden året om utan att för den skull förlora storstadskänslan, tvättstuga i lägenheten, vinkällare, bilhiss till garage och gemensam takterrass är några av tilläggen som gör detta hem till något utöver det vanliga och förhöjer vardagen för de boende.

Detta är ett hem att leva i med härliga sociala umgängesytor mellan sällskapsrum, kök och orangeri anpassad till familjeliv såväl som umgänge i goda vänners lag. Sovrumsavdelningen ligger privat och avskild från sällskapsdelen. Här finns två generösa badrum och tvättstuga med förvaring och arbetsyta. Tre utmärkta sovrum varav ett med ljuvlig balkong i öster. Suverän förvaring i två stora walk-in closets. Genomgående högsta kvalitet med vackra vitvaxade ekplanksgolv, marmor, maskiner från Siemens, smakfulla färgval, generös takhöjd och stora panoramafönster ger strålande ljusflöde från tre väderstreck vilket skänker trivsam atmosfär till hela lägenheten och magiska solnedgångar.
Detta är drömboendet för barnfamiljen som längtar till en villa men inte riktigt kan släppa innerstadens alla trevligheter eller för paret som uppskattar full bekvämlighet. Juridisk person accepteras!

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och förvaring samt klinkers på golv.

– Köket från Bomans är som taget ur ett inredningsmagasin och inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Släta skåpluckor i grå kulör och bänkskiva i klassisk marmor. Integrerade premium vitvaror från Siemens med induktionshäll, inbyggnadsugn, fläkt, diskmaskin samt hel kyl och frys. Plats för stort matbord vilket gör detta till en trivsam och självklar plats för social samvaro och umgänge. Ett kök att längta hem till.

– Orangeriet erbjuder en flytande övergång mellan inne- och utemiljö med invändigt skjutbart glasparti mot kök och matplats. Här finns odlingsmöjligheter för eget kryddland i direkt anslutning till köket. Här går även att inreda som ett extra rogivande rum.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp från två väderstreck. Öppen social planlösning mot köket inbjuder till social samvaro och umgänge.

– Sovrum 1 med plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Här finns en platsbyggd walk-in closet klädd i Wenge och eget badrum i direkt anslutning till sovrummet.

– Badrum 1 har generös takdusch. Vitt kakel och grå klinker med golvvärme. Gott om förvaring i badrumskåp, handukstork, vägghängd wc och infällda spotlights i taket.

– Sovrum 2 har gott om plats för säng och övrig möblering.

– Sovrum 3 har utgång till balkong mot lugn och grönska. Plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Här finns en generös walk-in closet klädd i valnöt och badrum i direkt anslutning till sovrummet som ger lyxig hotellkänsla.

– Badrum 2 är utrustat med badkar. Vitt kakel och grå klinker med golvvärme. Vägghängd wc, badrumsskåp, handdukstork och infällda spotlights i taket.

– Egen tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk med hyllor och tillhörande överskåp för förvaring.

Pris: 8 995 000 kr

Månadsavgift: 5 434 kr
Den fasta månadsavgiften inkluderar fjärrvärme, kabel-tv (basutbud) och bredband Ownit 100 Mbit. Ca 1023 kr i rörlig avgift per månad för kall/varmvatten och elförbrukning tillkommer.

Andel i föreningen: 3,45000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 2017

Uppvärmning: Fjärrvärme och bergvärme.

Lägenhetsnummer: 0601 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 13.

Parkering/Bilplats: Föreningen har ett underbyggt garage med 21 garageplatser samt däckförråd framför garageplatserna. Kostnaden för en plats är 2000 kr/månad. Bilhiss.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Utsikten omfattar en 13 våningar hög byggnad med 36 bostadslägenheter och 21 garageplatser.
Föreningen äger marken. Juridisk person accepteras.

Årsavgiften för bostadsrätten till bostadslägenheten beräknas erläggas i två delar; varav den ena fördelas efter lägenheternas andelstal (fast del) och den andra motsvarar föreningens kostnad för varm och kallvattenförbrukning samt hushålls-el i respektive lägenhet (rörlig del). Den rörliga delen av årsavgiften mäts genom undermätning av förbrukning av respektive nyttighet och kostnadsberäknas för samtliga lägenheter.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Alla lägenheter har ett tillhörande lägenhetsförråd och privat vinförråd som ingår i avgiften. Det finns cykelförråd (även plats för cykel utomhus) och barnvagnsförråd. Varje lägenhet är till viss del utrustad med Fibaro (belysning, bransvarnare etc) och kan styras via app.

Stor gemensam bokningsbar takterrass i söder med inglasat orangeri för socialt umgänge och odlingsmöjlighet.

Föreningen har ett underbyggt garage med 21 garageplatser samt däckförråd framför garageplatserna. Kostnaden för en plats är 1 900 kr/månad (3 st i kö) P-plats utan el 1 000 kr/månad (3 i kö). Bilhiss. Vissa platser har även laddstation för elbil. Varje garageplats har även ett extra förråd. Platser för MC/moped kostar ca 400 kr/månad.
Entré med postboxar.

Ambitionen är att byggnaden ska klassas som miljöbyggnad guld, vilket bland annat innebär låga drifts- och energikostnader, hållbara materialval och säkerställningen av ett behagligt inomhusklimat.

Förening: Brf Utsikten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 36

Internet: Bredband levereras genom Ownit. Fiber indraget.

Sammanställning: Ljuvlig balkong i öster med plats för bord, stolar och växter. Det finns även ett orangeri med stort panorama fönster/skjutdörr som går att öppna upp – västerläge och fri utsikt!

Patriam Gärdet är beläget i slutet av Erik Dahlbergsgatan mellan det gamla tingshuset (som idag är en internationell skola) och ett tätbebyggt område med funktionalistiska formspråk, i direkt anslutning till Nationalstadsparken och Stockholms innerstad. Inspirerad av omkringliggande materialval och färgskala, har fastigheten i sin moderna tolkning getts möjlighet att smälta in i omgivningen och dess grönska.

Här har du Kungliga Tennishallen som en av dina närmsta grannar. Tessinparken – Gärdets egen lilla oas, når du på fem minuter till fots. Med Gärdets sportfält runt hörnet är en rugbymatch aldrig långt borta. På Fältöverstens köpcenter sköter du vardagsinhandlingarna utan att behöva åka hemifrån. Gärdets tunnelbana når du på ett par minuter.

Huset är utformat för att smälta in både i naturen och den omgivande bebyggelsen av tegel och puts. Entrén nås till fots via en gångbro över bergsknallen med en smittrappa ner till garageinfarten. Smäckra murar bildar naturliga avskärmningar mot intilliggande byggnader som framhäver områdets nivåskillnader.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.