Gärdet

Sehlstedtsgatan 3, 4 tr

Högt, fritt och härligt på natursköna Gärdet i suverän, stilren familjefyra med tre sovrum, öppna sällskapsytor och stor solig balkong med fri utsikt.

Adress

Sehlstedtsgatan 3, 4 tr

Rum

4

Slutpris

6 450 000 kr

Avgift

4 308 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

I välvårdad, modern fastighet med rymlig hiss finns denna högt, strålande ljusa och fritt belägna familjefyra i mycket gott och stilrent skick. Lägenheten har ett trivsamt hörnläge, en stor terrasslik balkong i soligt söderläge samt vidsträckt utsikt mot takåsar och Gärdet.

Lägenheten, nybyggd och uppförd 2011, är smakfullt inredd med fina materialval, sober färgsättning och genomtänkta funktionslösningar. Planlösningen är optimal och ytterst effektiv med tre bra sovrum (varav ett disponeras som ett öppet matsalsrum, men kan med mycket enkla medel göras om till ett sovrum igen), öppna sällskapsytor i vardagsrum och kök, stort helkaklat badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare samt ett separat gäst-WC med toalett och handfat.

Välkommen till ett familjeboende av allra bästa slag med barnvänliga omgivningar samt Gärdets och Djurgårdens goda rekreationsområden direkt utanför porten.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Klinkergolv vid entrén och mörkbetsat parkettgolv i resten av hallen. Säkerhetsdörr.

– Gäst-WC med vägghängd toalett, handfat på kommod och spegel på vägg.

– Snyggt helkaklat badrum med vägghängd toalett, dusch och handfat på kommod. Tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare samt bänkskiva ovan för avställning, skötbord etc. Förvaringshyllor på vägg.

– Härligt sällskapskök öppnar mot vardagsrummet. Bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Komplett köksutrusning bestående av kyl och frys ”side by side”, diskmaskin, micro, spis, varmluftsugn och fläkt.

– Luftigt vardagsrum med stort ljusinsläpp från två fönsterpartier. Naturlig plats för soffgrupp och TV-möbel.

– Matsalsrum med plats för många middagsgäster. Med enkla medel kan detta rum göras om till ett sovrum igen.

– ”Master bedroom” med plats för dubbelsäng, garderobsvägg och byrå. Här finns också utgången till den stora balkongen i fritt och högt läge med utsikt över Gärdet.

– Mindre sovrum passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt.

Pris: 5 900 000 kr

Månadsavgift: 4 308 kr

Andel i föreningen: 0,77605 %

Byggår: 1962/2011

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns det flertalet barnvagnsförråd och cykelrum samt cykelställ på gården. I trappuppgång A finns en gemensam tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningens gemensamma gård är trivsam med planteringar, sittplatser samt cykelställ.

Lägenhetsnummer: C1403

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 65 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tegeludden 11 förvärvade fastigheten 2010 och består av 138 bostäder upplåtna med bostadsrätt (120 lägenheter och 18 stadsradhus på taket) samt 2 lokaler med hyresrätt (förskola och restaurang). Föreningen höjde avgifterna med 2% den 1 juli 2014.

Fastigheten Tegeludden 11 är från 1960-talet och har tidigare varit kontor. Man har omvandlat kontoren till nya och morderna bostäder i storlekar från 1 rok till 8 rok.

Föreningen har tillgång till varmgarage i källaren med 77 st bilplatser, varav 6 st är extra stora och 1 st MC-plats. I garaget är 10 st av platserna försedda med laddboxar 16 A för el och hybridbilar. Bilplats kostar upp till ca 1 900 kr/månad och MC-plats 800 kr/månad. Föreningen har även 19 st utvändiga p-platsen som kostar 1 000 kr/månad.

Barnvagnsförråd finns på lite olika platser i trapphusen. Cykelförråd finns i varje trapphus. Utomhus finns cykelparkering på Sandhamnsgatan 47, 49, 53 och Sehlstedtsgatan 5. I garaget finns 2 områden avsedda för cykelparkering. Varje lägenhet har ett förråd beläget i antingen källare eller i trapphus. Extra förråd finns att hyra av föreningen.

Genomförda renoveringar:
2009-2011: V/A stammar, el-stigare, fasad, hiss och radhusen på taket byggdes.
2013: Takrenovering.
2017: Radonmätning med godkänt resultat.
2020: Stamspolning i hela fastigheten. Installation av laddboxar för elbilar.

Kommande renoveringar:
2021: Fasadmålning radhusen, upphandling och planering för utveckling av innergården, nya p-platser och cykelställ utomhus etc. För mer information, se förteckning i bifogad årsredovisning.

Förening: Brf Tegeludden 11

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 138

Antal lokaler: 2

TV: TV finns från 35 kr/månad från Canal Digital eller Viasat.

Internet: Valbart från stadsnätet där 100 mbit kostar 150 kr/månad.

Sammanställning: Stor balkong i söderläge med utsikt över Gärdet.

Välkomna till detta familjeorienterade område på ladugårdsgärdet med ett perfekt city- och naturnära livsstilsboende. Området erbjuder flertalet parker och lekparker, upplyst motionsspår runt Kaknästornet, hunddagis och närhet till SATS, Fitness 24/7 samt Gärdets utbud av utomhusgym. Volleybollplan så väl som Kampementsbadet rakt över gatan. Vintertid tar ni gärna långfärdsskidorna och tar en tur i spåren på Gärdet. Goda kommunikationer med buss 1, 72 och 76 samt med närhet till T-banestation Gärdet. Livsmedelsbutikerna ICA Värtan och ICA Gärdet (öppet 7-23) når ni på bekvämt promenadavstånd. I en av föreningens lokaler huserar en förskola och i närområdet finns ytterligare förskolor samt grundskolor. För shopping är en dag på stan aldrig långt borta och för den bekväma finns Fältöversten med det mesta samlat under ett tak i närheten.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.