Nedre Gärdet - Östermalm, 4 rum, 100 kvm

Löjtnantsgatan 14, 1&2 tr.

Om bostaden

Etagelägenhet med modern bekvämlighet, perfekt planlösning, generösa ljusinsläpp och stor balkong i populära Starrängsringen.

Välkommen till en suverän lägenhet, familjedröm med villakänsla i två plan om 100 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Lägenheten har en suveränt disponerad planlösning med genomgående ekparkettgolv, stora fönsterpartier, sober färgsättning och underbar balkong. Lägenheten har smarta funktions- och förvaringslösningar, stilren inredning och många trevliga detaljer. Härliga sällskapsytor med lättmöblerat vardagsrum och ett utmärkt kök, två badrum, tre sovrum samt suverän förvaring och två möjliga entréer.

Lägenheten ligger i ett lugnt område med bara en kortare promenad till grönområden såsom Lill-Jansskogen och Djurgården samt både Östermalmstorg och Karlaplan.

Föreningen är välskött och har mycket bra ekonomi med dolda tillgångar i form av hyresrätter och investerade under 2019 i en bergvärmeanläggning samt solceller på taket. Välkommen till ett hem att verkligen trivas i!

Nedre plan
– Välkomnande hall med bra förvaring.
– Två sovrum.
– Snyggt badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Badkar, WC, handfat, handduksvärmare, tvättmaskin/torktumlare och bra förvaring.
– Smart förvaring / Förråd under trappa.

Övre plan
– Välkomnande hall med bra förvaringsmöjligheter.
– Lättmöblerat och ljust vardagsrum.
– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats. Kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn/micro och fläkt.
– Sovrum med två garderober och utgång till balkong.
– Stor, ogenerad balkong i sydost.
– Badrum med dusch, WC och handfat. Kaklade väggar och klinkergolv.

Vi bokar även in privata visningar!

Pris: 8 250 000 kr

Månadsavgift: 3 315 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och ett snabbt bredband.

Andel i föreningen: 1,32200 %

EL: 350 kr/mån

Försäkring: 250 kr/mån

Total driftkostnad: 600 kr/mån

Byggår: 1991

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns även tre cykelrum och grovsoprum. Det finns en föreningslokal med pentry som kan hyras ut till medlemmar för 300kr/dygn, kan även nyttjas som gästlägenhet. På föreningens trädgårdsytor finns det lekplatser, planteringar, trädgårdsmöbler, grill m.m.

Lägenhetsnummer: 38

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1+2 av 6.

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Föreningen erbjuder 40st garageplaster att hyra. Garageplatser är upp till föreningen för fördelning i den interna kön vid avflyttning. Garage finns även på Löjtnantgatan 23. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf. Ekern består av 3 olika fastigheter, två helt separata hus på Starrängsringen 43 till 45 samt 47 till 53 samt en del av Löjtnantsgatan från 10 till och med 18. Föreningen har 82 lägenheter totalt och består vi av 78 bostadsrätts- lägenheter samt 4 hyreslägenheter och 3 lokaler för affärsverksamhet. I dag hyr Östermalms Stadsdelsförvaltning en stor lokal för sin förskoleverksamhet och i en mindre lokal finns en bageriverksamhet.
Den tredje lokalen ” Navet” utnyttjas bland annat för styrelseverksamheten samt är även en helt utrustad lägenhet med ett sovrum för 3 bäddplatser ett badrum samt ett fullt utrustat kök för de boende i föreningen att hyra för fester och övernattningar. Föreningen tillhandahåller även extra förråd med normalt kort kö vid behov till en låg avgift. För mer information, se www.ekern.se.

Förening: Brf Ekern

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: 15 valbara kanaler via Canal Digital. Leverantör: Canal Digital. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband 1000Mbit. Leverantör: OWNIT. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor, solig och ogenerad balkong med gott om plats för bord och stolar.

Starrängsringen är ett modernt, barnvänligt och lugnt område som är beläget vid Stockholms Stadion, strax norr om Vallhallavägen. Området är välplanerat med en mycket vacker park med fontän i centrum och ingen biltrafik. På sommaren erbjuds det grillplats, boulebana samt utemöbler som är fria att disponera i parken. Lill-Jansskogen och Djurgården erbjuder härliga promenad- och löpspår och även Östermalmstorg och Karlaplan med Fältöversten ligger på kort promenadavstånd. I närheten ligger förutom Stockholms Stadion, även Ryttarstadion, Tennisstadion, GIH-badet,och Östermalms IP med fotboll och skridskoåkning. Även ett SATS-gym finns i området likväl mataffär, restauranger, prisbelönta Ett bageri samt konditori Fosch. Det finns även god barnomsorg med flera förskolor och både svensk och engelskspråkiga skolor i närområdet..

Den viktigaste inspirationskällan till Starrbäcksängen var bostadsområdet La Butt Rouge utanför Paris som byggdes på 1920-talet. Tanken var att Starrbäcksängens arkitektoniska utformning skulle ha anknytning till den funktionalism som genomsyrar övrig bebyggelse på Gärdet. Byggarbetet inleddes 1989 och inflyttningen till lägenheterna ägde rum i etapper mellan 1990 och 1992.

Planritning

Här ligger bostaden

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.