City - Norrmalm - Vasastan

Herkulesgatan 24, 5 tr

Modernt familjeboende i hjärtat av Stockholm med tre sovrum, öppna ytor och ljuvlig balkong.

Adress

Herkulesgatan 24, 5 tr

Rum

4

Slutpris

5 900 000 kr

Avgift

5 455 kr/mån

Boyta

104 kvmOm bostaden

Välkommen till attraktiva citykvarter med närhet till Klara kyrka, Sergels torg, regeringskvarteren, Strömmen, Gamla stan och Drottninggatans shoppingstråk. Ja, uttrycket ”i hjärtat av Stockholm” har sällan passat bättre för att beskriva detta centrala, men samtidigt trivsamma läge.

Här erbjuds ett härligt och modernt familjeboende om fyra rum och kök med tre sovrum, varav två mot lugn innergård. Från ett av sovrummen nås den rofyllda balkongen med plats för bord och stolar mot föreningens vackra innergård. Lägenheten ligger på våningsplan 5 och från innergården på plan 1. Lägenheten är genomgående med stora fönsterpartier, generös förvaring, öppna sällskapsytor med vardagsrum som integreras med funktionellt och välutrustat kök. Fransk balkong från vardagsrummet/köket. Rymligt badrum med bl.a. tvättmaskin och torktumlare samt praktisk separat gäst-WC. Hiss finns.

Vi tror denna lägenhet passar barnfamiljen med behov av moderna bekvämligheter och tre sovrum, så väl som paret som vill kunna promenera till allt Stockholm City erbjuder. Välkomna på visning!

– Entré med golvvärme och bra avhängningsmöjligheter. En rymlig garderob med skjudörrar i glas samt plats för extra byrå om så önskas.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagrummet. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för större sällskap. Här finns även en fransk balkong samt en generös klädkammare.

– Trivsamt kök med bra arbetsytor samt gott om förvaringsutrymmen. Praktisk köksö med förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt, mikrovågsugn, kyl, frys samt vinkyl.

– Tre väldisponerade sovrum varav ”master bedroom” har utgång till balkongen samt anslutning till en trevlig och rymlig walk-in closet. Sovrum 2 och 3 nyttjas perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Härligt balkong med plats för bord, stolar och blomster. Balkongen vetter mot föreningens innergård.

– Fint badrum med tvättmaskin, torktumlare, golvvärme, badkar, dusch, vägghängd wc, handdukstork, handfat och arbetsbänk/skötbord.

– Separat gäst-WC med toalett, handfat och spegel.

Pris: 5 500 000 kr

Månadsavgift: 5 455 kr

Andel i föreningen: 0,82500 %

Byggår: 2003

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd i markplan på innergården. Det finns en gemensam tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykel-/barnvagnsförråd, soprum för hushållssopor, grovsopor och en miljöstation för källsortering. Föreningen har gemensamma takterrass och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och bra lekytor för barn, planteringar, buskar etc. Modernt och säkert låssystem med nyckelbrickor.

Lägenhetsnummer: 2053 (1303)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 125 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Elefanten består av 150 lägenheter (1-5 rok) samt 8 lokaler på adresserna Herkulesgatan 22, 24, 26, Klara Tvärgrånd 3, 5 samt Vattugatan 13, 15. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accetperar inte juridisk person som köpare. Föreninen äger marken. Delat ägande är ok minsta ägarandel är 1%. I föreningen finns inget eget garage. Men flera stora garage finns endast någon minut från fastigheten (te.x. Brunkebergstorg och Vattugaraget). Populär och välskött förening. Energiprestanda: 125 kWh/m² och år. Mer information finns på föreningens utmärkta hemsida www.brf-elefanten.se

Förening: Brf Elefanten

TV: Föreningen har obligatorisk gruppanslutning av bredband via Ownit Broadband AB. Denna kostar 160 kr/mån och är "inbakad" i månadsavgiften. Föreningen har avtal med Com Hem avseende kabel-tv – basutbud ingår i månadsavgiften.

Härligt, centralt läge nära Klara kyrka, regeringskvarteren och Gamla Stan, Stockholms slott och Strömmen, Drottninggatans shoppingstråk, Sergels torg och Kungsträdgården. Förutom livsmedelsaffärer och specialbutiker bjuder området runt Klara på all tänkbar service med banker, apotek etc. Du promenerar på några minuter till NK och Gallerian. I kvarteren finns mängder av restauranger, butiker och cafeér. Mycket bra kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och samtliga tunnelbanelinjer.

Bokföringsnämnden har den 28 april 2014 beslutat att progressiv avskrivningsmetod inte kommer att vara tillåten i framtiden. Den aktuella föreningen har tillämpat progressiv avskrivning och kan därför komma att beröras av Bokföringsnämndens beslut. Det kan komma att medföra höjda månadsavgifter, alternativt att föreningen väljer att redovisa underskott i kommande årsredovisningar. Vänd dig till ansvarig fastighetsmäklare eller föreningens styrelse om du vill ha mer information rörande dessa förhållanden i den aktuella bostadsrättsföreningen.

LITE HISTORIA OM KVARTERET ELEFANTEN
”Kvarteret Elefanten ritades in på stadens kartor åren kring 1650. Men folk har bott i trakterna sedan medeltiden. Då var trakterna kring Klara kyrka mest landsbygd, med vägar som slingrade fram där det varit lättast att trampa upp dem, och små låga timmerhus. I det som nu är kvarteret Elefanten bodde många krukmakare – man har hittat både keramik och kakel av medeltida ursprung här. Krukmakerierna behövde ju ligga nära vattnet. Och på den tiden gick strandlinjen ungefär vid nuvarande Rödbodgatan, strax väster om Elefanten.

Men en huvudstad som mest består av trähus med grästak kring leriga byvägar, den ger ingen glans åt en stormakt. Så kring 1600-talets mitt kom den första Norrmalmsregleringen, med egentligen samma syfte som den andra som kom 300 år senare: att forma en ny huvudstad, som speglade framtiden. Och båda regleringarna var lika drastiska!” för mer om historia, se www.brf-elefanten.se

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.