City - Norrmalm

Herkulesgatan 22, 2 tr

Suveränt boende i hjärtat av stan. Modern bekvämlighet, perfekt planlösning och stor uteplats mot vacker och tyst innergård.

Adress

Herkulesgatan 22, 2 tr

Rum

4

Slutpris

5 425 000 kr

Avgift

5 295 kr/mån

Boyta

104 kvmOm bostaden

Ring gärna för visning 070-7498867 Jeanette Walldén.

Välkommen till attraktiva citykvarter med närhet till Klara kyrka, Sergels torg, regeringskvarteren, Strömmen, Gamla stan och Drottninggatans shoppingstråk. Ja, uttrycket ”i hjärtat av Stockholm” har sällan passat bättre för att beskriva detta centrala, men samtidigt lugna och ostörda läge.

Här erbjuds ett suveränt boende om 4 rum och kök. Välkomnande hall, öppet kök med matplats mot lätt möblerat vardagsrum och tre sovrum i fil mot tyst innergård och utgång till den generösa egna uteplatsen. Snyggt helkaklat badrum med tvättpelare och separat wc.

En perfekt bostad för er som vill kunna promenera till allt Stockholm City erbjuder men ändå bo ostört och bekvämt.

Underbar bostad mot tyst och vacker innergård med egen stor uteplats.

Säkerhetsdörr.

Välkomnande hall med klinkergolv i terrakotta. Kapphängare. Vit garderob.

Parkettgolv löper sedan in i hela bostaden i alla rum.

Separat WC med vita helkaklade väggar. Grått klinkergolv. Vägghängd WC. Tvättställ med spegelskåp ovan.

Helkaklat vitt badrum med grått klinkergolv och golvvärme. Badkar, tvättställ med spegelskåp ovan, vägghängd WC, badkar och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Eluppvärd handdukstork. Marmorhylla platsbyggd ovan tvättställ och wc för smart förvaring.

Välkomnande sällskapsrum som har öppet mot kök som ger fin rymd och stort ljusinsläpp från flera fönster. Ljusa väggar och parkettgolv. Här trivs man!

Vitt kök med vit bänkskiva och vitt kakel ovan. Mycket gott om förvaring i alla skåp. Hel vit kyl och hel vit frys. Extra tyst diskmaskin. Elspishäll med fläkt med självdrag ovan. Inbyggd vit ugn i arbetshöjd samt mikro. Matplats för ca 6-10 personer.

Tre sovrum i fil ut mot tyst innergård och den egna fina uteplatsen. Mellan sovrummen och sällskapsrummet finns bra förvaringsmöjligheter i en walk-in-closet med vita skjutdörrar samt en stor garderob.

Sovrum 1, stora sovrummet har plats för dubbelsäng. Stort fönster mot den egna tysta uteplatsen.

Sovrum 2 med plats för 1,20 säng samt utgång till stor egen uteplats. Denna uteplats är väl utnyttjad och tilltagen för större sällskap så här kan man med nöje tillbringa långa sköna sommardagar.

Sovrum 3 med fönster mot egna uteplatsen. Idag säng om ca 1,20.

Två walk in closets.

Pris: 5 750 000 kr

Månadsavgift: 5 295 kr
Obligatorisk bredband tillkommer om 160 kr/månad.

EL: 350 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 2003

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd i markplan på innergården. Det finns en välutrustad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykel-/barnvagnsförråd, soprum för hushållssopor, grovsopor och en miljöstation för källsortering. Föreningen har fem gemensamma takterrasser med nya påkostade utemöbler och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och bra lekytor för barn, planteringar, buskar etc. Modernt och säkert låssystem med nyckelbrickor.

Lägenhetsnummer: 3041 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 9 av 11.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalskrivna. Tillstånd fås av Gatu- och fastighetskontoret på 08 – 508 263 00. I området finns även flera parkeringsgarage som bl a P-hus Gallerian med nedfart från Herkulesgatan och två garage med nedfart från Klara Östra Kyrkogata. Boende i området har rabatterade priser i Vattugaraget till en kostnad av 1.200:-/månad och 1.400:- i Brunkebergsgaraget. För mer info, kontakta Stockholms Parkering 08 – 772 96 00.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Elefanten är en äkta föreningen som äger marken och består av 150 lägenheter (11 981 kvm) Här finns allt från stora ettor till rymliga femmor. Med storlekar på alltifrån 40,5 kvm till 115 kvm. Dessutom har föreningen 8 lokaler (638 kvm).

Juridisk person godkännes ej som köpare. Föreningen tillåter delat ägande.

Föreningen omfattar följande adresser:
Vattugatan 13, 15
Herkulesgatan 22, 24, 26
Klara Tvärgränd 3, 5

Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns en välutrustad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykel-/barnvagnsförråd, soprum för hushållssopor, grovsopor och en miljöstation för källsortering. Föreningen har fem gemensamma takterrasser med utemöbler och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och bra lekytor för barn, planteringar, buskar etc. Modernt och säkert låssystem med nyckelbrickor.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Upprustning av fastigheten:
2017: OVK besiktning av lägenheterna
2017: Installation av utebelysning vid Klara Tvärgränd 5
2017: Utbyte av alla maskiner i tvättstugan
2017: Utbyte av låscylindrar till dörrarna på de gemensamma utrymmena för att göra tillträde möjligt för alla medlemmar
2017: Diverse reparationer och underhåll av nya passeringssystemet
2013: Energideklaration utförd
Målning av hissplan och trapphus
3-fas el finns indraget
Putsning av fasaden

För ytterligare information se årsredovisningen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2034.

För mer information, se föreningens hemsida: www.brf-elefanten.se

Förening: Brf Elefanten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. (Basutbud ingår i avgiften)

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Ownit 160:-/månaden (obligatoriskt). Via Ownit kan du även få bredbands-TV och telefoni.

Sammanställning: Generös uteplats mot fin innergård. Föreningen har även fyra takterrasser som fritt disponeras av medlemmarna.

Härligt, centralt läge nära Klara kyrka, regeringskvarteren och Gamla Stan, Stockholms slott och Strömmen, Drottninggatans shoppingstråk, Sergels torg och Kungsträdgården. Förutom livsmedelsaffärer och specialbutiker bjuder området runt Klara på all tänkbar service med banker, apotek etc. Du promenerar på några minuter till NK och Gallerian. I kvarteren finns mängder av restauranger, butiker och cafeér. Mycket bra kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och samtliga tunnelbanelinjer.

I området finns även flera parkeringsgarage som bl a P-hus Gallerian med nedfart från Herkulesgatan och två garage med nedfart från Klara Östra Kyrkogata. Boende i området har rabatterade priser i Vattugaraget till en kostnad av 1.200:-/månad och 1.400:- i Brunkebergsgaraget. För mer info, kontakta Stockholms Parkering 08 – 772 96 00.

LITE HISTORIA OM KVARTERET ELEFANTEN
”Kvarteret Elefanten ritades in på stadens kartor åren kring 1650. Men folk har bott i trakterna sedan medeltiden. Då var trakterna kring Klara kyrka mest landsbygd, med vägar som slingrade fram där det varit lättast att trampa upp dem, och små låga timmerhus. I det som nu är kvarteret Elefanten bodde många krukmakare – man har hittat både keramik och kakel av medeltida ursprung här. Krukmakerierna behövde ju ligga nära vattnet. Och på den tiden gick strandlinjen ungefär vid nuvarande Rödbodgatan, strax väster om Elefanten.

Men en huvudstad som mest består av trähus med grästak kring leriga byvägar, den ger ingen glans åt en stormakt. Så kring 1600-talets mitt kom den första Norrmalmsregleringen, med egentligen samma syfte som den andra som kom 300 år senare: att forma en ny huvudstad, som speglade framtiden. Och båda regleringarna var lika drastiska!” för mer om historia, se www.brf-elefanten.se

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.