Birkastan

Birkagatan 28, 1½ tr

Sagolikt vacker hörnvåning i hjärtat av Birkastan med stora sällskapsytor, 2-3 sovrum, balkong & välbevarade attribut från tiden. Perfekt planlösning.

Adress

Birkagatan 28, 1½ tr

Rum

4

Slutpris

12 000 000 kr

Avgift

4 204 kr/mån

Boyta

141 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Birkagatan 28 och detta vackra sekelskifteshem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt belägen i eftersökta kvarter alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker. Hela lägenheten är smakfullt renoverad och målad i milda toner, genomgående vackra detaljer bevarade som generös takhöjd, vacker ekparkett, burspråk, speglade pardörrar och dörröverstycken med målningar i original. Stort kök som inspirerar till matlagning med all maskinell utrustning och utgång till balkong. Stilrent badrum inrett i sobra toner. En fantastisk våning med sina generösa sociala ytor med plats för familj och vänner.

Trygg och klok förening med ytterst låg belåning, låga avgifter samt välskött och vacker fastighet från 1903.

– Välkomnande hall med där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder. Ljusa väggar och ekparkett.
– Gästtoalett angränsande till hallen med WC och handfat.

– Rymligt badrum (2010) i tidlöst utförande. Kaklade väggar och klinker med golvvärme. Badkar, WC, stor spegel, dubbla handfat med kommod samt gott om plats för förvaring och spotlights i tak.

– Stort utmärkt kök (2014) med gott om skåp och bra arbetsytor. All maskinell utrustning som diskmaskin, kyl och frys, spishäll, fläkt, ugn, micro, vinkyl och tvättmaskin. Ljusa väggar och parkett. Generösa fönsterpartier ger fint ljusinsläpp åt rummet. Plats för stort matbord och utgång till ljuvlig balkong mot gården.

– Båda sovrummen har utmärkt förvaring i garderober och är tillräckligt stora för att användas som master bedroom. Det ryms enkelt en dubbelsäng med tillhörande sängbord, ytterligare förvaringsmöbel, läshörna eller skrivbord för den som önskar. Vacker ekparkett i båda sovrummen.

– Vardagsrummet/matsalen är lättmöblerad tack vare sin storlek så här är det bara att låta fantasin flöda. Rummet kan inredas mysigt med soffa, tv-möbel samt läshörna eller varför inte med ett större matbord för stora middagssällskap.

– Stort vackert hörnrum som kan disponeras som sällskapsrum, matsal alternativt sovrum med burspråk och dekorativ öppen spis (ej eldningsbar). Här ryms den stora soffan, soffbord, bokhyllor liksom favoritfåtöljen. Tre stora fönster skänker fint ljusinsläpp och härlig atmosfär för avkopplande stunder.

Pris: 12 350 000 kr

Månadsavgift: 4 204 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Bredbandskostnad tillkommer med 150 kr/mån samt 40 kr för kabel-TV. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 400 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 5,57000 %

Byggår: 1903

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Bastu och tvättstuga finns på nedre källarplan. Suverän access till barnvagn/cykelrum som ligger på övre källarplan mellan Tomtebogatan 7 och Birkagatan 28 B med egen ingång och hiss (utan trappor) från Tomtebogatan. Lägenheten disponerar ett stort källarförråd.

Lägenhetsnummer: 13 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 4.

Energiförbrukning: 132 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Gjutaren 16 registrerades 1984. Fastigheten är uppförd 1903 och inrymmer 30 lägenheter och tre lokaler. Birkagatan 28 A och B, samt Tomtebogatan 7.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 953 kvm varav 2 343 utgör lägenhetsyta och 510 kvm utgör lokalyta. Marken till fastigheten innehas med äganderätt.

Inga avgiftshöjningar planerade.

Genomfört underhåll:
Byte av V/A och köksstammar 1987
Byte av elstigare 1987
Fasadrenovering 1987
Renovering tvättstuga 1999
Energi- och bullerisolering av fönster mot gatan 2006
Målning av trapphus och källare 2007
Renovering av bastu-och relaxavdelning 2007
Blästring och klotterskydd på nederdel av fasad 2008
Ny maskinpark till tvättstuga 2009
Renovering av torkrum 2009
Värmeväxlingsprojekt/värmeåtervinningssystem 2010-2013
Byte av hiss i B-uppgången 2011
Utvändig fönstermålning 2011-2012
Målning av stuprör och plåtkanter 2012
Installation av fibernät via Ownit 2013
Renovering av hiss i A 2014
Takmålning 2014
Rasskydd samt stegar på taket 2014

Planerat underhåll:
Ventilationssystemet för lokaler i gatuplanet 2017

Förening: Brf Gjutaren 16

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Fibernät via Ownit.

Sammanställning: Balkong i öster mot fin gemensam innergård.

Här på Birkagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad.
För den som söker lugna och sköna grönområden samt trivsamma promenad och joggingstråk finns parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett bekvämt promenadavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.