Birkastan

Tomtebogatan 21 A, 5 tr

Vindsvåning i toppskick med stor solig takterrass med utsikt över takåsar och härliga öppna ytor och eldstad! Drömläge i Birkastan!

Adress

Tomtebogatan 21 A, 5 tr

Rum

4

Slutpris

13 000 000 kr

Avgift

5 438 kr/mån

Boyta

130 kvmOm bostaden

Högst upp bland takåsarna på Tomtebogatan saluförs nu en vindsvåning av allra bästa slag. Här lever man på bästa adress i hjärtat av Birkastan, alldeles invid Rörstrandsgatan och dess kontinentala och pulserande gatustråk. Lägenheten består av hela övervåningen i gårdshuset och ger känslan av att komma bort från storstadens brus.

Våningen är belägen högst upp i välvårdad fastighet från 1909 med hiss ända in i lägenheten. Den fördelas på 4 rum och kök samt en total golvyta om 139,5 kvm (129 kvm boyta + 10,5 kvm biyta). Våningen präglas av stilfulla vindsdetaljer såsom högt till taknock om ca 3,70 meter, snedtak, fönsterkupor, murstockar, vacker eldstad, synliga takbjälkar och stödben, genomgående fiskbensparkett samt en fantastisk takterrass i söderläge. Terrassen bokstavligen badar i solljus och ligger närmast himlen och takåsarna, den ger ett härligt uterum med plats för bord, stolar och planteringar. Här finns en terrassmarkis för ombonad och trivsam utemiljö.

Planlösningen är genomgående, ljus och mycket väldisponerad. Den lämpar sig bra för familjära såväl som representativa sammanhang tack vare en naturlig uppdelning av hemmets sociala respektive privata delar. Stort vardagsrum ansluter till kök i öppen sällskapslösning och ger en känsla av rymd. Här finns utgången till terrassen. I övrigt finns tre bra sovrum, rejält badrum med badkar och en ’en suite’ badrum från master bedroom.

– Hiss ända in i lägenheten på plan 5 och entrédörr på plan 4. Utmärkta avhängningsmöjligheter och förvaring en halv trappa upp från entrén. Säkerhetsdörr.

– Fantastisk sällskapsyta med kök i öppen planlösning mot vardagsrum där bardisken ger härliga umgängesytor. De tre stora fönstren i fil, två takfönster och den stora terrassen i söder gör att ljuset strömmar in! Det nyrenoverade köket (2014) är platsbyggt, exklusivt och stilfullt inrett för proffs och matlagningsglada med gott om skåp- och förvaringslösningar, arbetsytor på stenbänk i granit. Exklusiv maskinell utrustning i rostfritt utförande från Siemens bestående av kyl och frys ’side by side’, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, micro och fläkt från Fjäråskupan. I anslutning till köket i burspråket finns det plats för stort matbord.

– Vardagsrummet är luftigt och öppet med matplatsdel för många middagsgäster, plats för rejäl soffgrupp invid den öppna eldstaden och bibliotekshörna med skrivbord eller dylikt. Vardagsrum och kök har vitmålade väggar och tak samt fiskbensparkett.

– Master bedroom med ’en suite’ och plats för dubbelsäng, garderob och byrå. I badrummet från 2014 finns vägghängd WC, handfat, dusch och golvvärme.

– Två bra sovrum med utsikt över takåsar. Det mindre sorummet passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt.

– Toppfräscht, nytt badrum från 2014 med kaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Här finns badkar, vägghängd WC, handdukstork, handfat med badrumsskåp under samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 12 900 000 kr

Månadsavgift: 5 438 kr

Andel i föreningen: 6,03000 %

Byggår: 1909-11

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 37 (1501)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tomten förvärvade fastigheten 1917-03-24 (ombildades från bostadsförening till bostadsrättsförening 1988-02-22). Föreningens adresser är Tomtebogatan 21 och 21 A och består av 33 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2.530 kvm, varav 2.343 kvm utgör boyta och 187 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas som äkta och äger marken.

Skulderna till kreditinstitut uppgår idag till ca 8,2 mkr, vilket ger en belåning per kvm boyta om cirka 3.500 kr. Amortering sker löpande i mån av ekonomiskt utrymme för att bibehålla en sund ekonomi med tillräcklig avsättning för löpande underhåll. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick i senaste ÅR till ca 2,1 mkr. Inga avgiftsförändringar finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1988-1990: Byte av V/A- och elstammar, omputsning av fasad, nya balkonger och nyinstallation av hiss.
2004: Omputsning av fasad.
2005: Målning av väggar och fönster.
2010: Renovering av skorstenar och rökkanaler.
2011: Byte av gårdsbrunn.
2012: Stamspolning, nytt tak ovanför gårdstrappa och nya cykelställ.
2013: Byte av värmecentral.
2013-2014: Installation av fiber.
2016: Tvätt och målning av tak samt hissrenovering i gatuhuset.
2017: Renovering och målning av fönster.
2019: Installation av nytt passersystem med automatisk dörröppning, vissa radiatorer utbytta i värmesystemet som också uppgraderats samt installation av modern och energibesparande utrustning i tvättstugan.
2020: En lanternin, som fått anmärkningar har avlägsnats. Översyn och underhåll av stålbalkar i källare utförd.
2021: Byte av stuprör och översyn av infästningarna. Renovering och uppdatering av hissen gårdshuset.
2022: Installation av nya säkerhetsdörrar och renovering samt målning av trapphusen. Uppgradering av el- och belysningssystem där. Detta arbete pågår just nu och avslutas inom kort. Finansiering klar.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättats 2020 och sträcker sig fram till 2037. I närtid planeras upprustning av cykel- och barnvagnsutrymmet.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd beläget i gårdshuset. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Avfallsrum, cykelrum och barnvagnsförråd finns även. Föreningen har två separat innergårdar med utemöbler, grillar och planteringar.

Förening: Brf Tomten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 33

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Fiber bredband. Leverantör: Ownit.

Sammanställning: Stor terrass om ca 6 kvm i fritt söderläge med vidsträckt utsikt över takåsar.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan i Birkastan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko och Raw är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 72), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.