Vasastan - Invid Vanadislunden

Sveavägen 115

Klassiskt vackert 1920-tal möter stilren & modern design i magnifik & familjevänlig 4,5:a med eldstad, ljust hörnläge & fri utsikt mot Vanadislunden.

Adress

Sveavägen 115

Rum

4,5

Slutpris

9 500 000 kr

Avgift

4 886 kr/mån

Boyta

119 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust och fritt parkläge mot Vanadislunden i vacker och välvårdad fastighet från 1926 saluförs denna fina och klassiska hörnlägenhet om 4,5 r o k och 119 kvm med familjevänlig planlösning, dubbla ingångar och allt i övrigt som finns att önska.

Lägenheten har varsamt renoverats med genuin känsla för stil, modern design och bra förvarings- samt funktionslösningar anpassade till familjeliv såväl som umgänge i goda vänners lag. Väggarna är målade i sobra kulörer från Farrow & Ball och elen är infräst med uttag och strömbrytare i porslin. Allt i en perfekt symbios med de vackra och välbevarade detaljerna från byggåret såsom högt till tak, spegelmönstrade skjutdörrar och välvda glasdörrar med spröjs, vita snickerier, serveringsgång med skåpsinredning i original, högresta och spröjsade fönsterpartier, nyslipad, hårdvaxoljad och vitpigmenterad fiskbensparkett samt en fungerande öppen spis.

Planlösningen är moderniserad och ytterst väldisponerad med fönster i dubbla väderstreck som ger rikligt med ljus och parkutsikt mot Vanadislunden. Härliga sällskapsytor i fil med svårslagen rymd och känsla. Här ges ett vardagsrum med plats för soffgrupp, skåp och TV-möblering och ett intilliggande större matsalskök utöver det vanliga som platsbyggts med god förvaring i höga väggskåp och draglådor, komplett maskinell utrustning från Smeg såsom kyl och frys ”side by side”, extra bred spis med varmluftsugn och fem zoner, fläkt (Thermex) samt diskmaskin. Bra arbetsytor med bänskivor i marmor och spegelglas på väggen ovan. Plats för stort matsalsbord och många middagsgäster (10-12 personer åtminstone).

Tre bra sovrum. Ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng med generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg (införlivad med originalgarderob gör den extra djup) samt platsbyggd bokhylla med sittbänk. Två barn- tonårs- eller gästrum, varav ett med platsbyggd säng med tillhörande förvaring. Här ges även access till den gamla köksingången, vilken idag utgör en utmärkt groventré.

Välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor. Inre möblerbar hall eller ”halvrummet” med öppen spis och plats för exempelvis bokhyllor, TV, soffa m.m. Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, dusch, handfat, badrumsskåp och toalett. Separat gäst-WC med toalett och handfat. Badrum och WC renoverades i samband med fastighetens stambyte 2013.

Bostadsrättsförening med bra ekonomi och välvårdad fastighet.

Pris: 8 995 000 kr

Månadsavgift: 4 886 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200:-.

Andel i föreningen: 5,11420 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1003 (1001)

Hiss: Ja

Våningsplan: Hög "halvtrappa"

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vale 26 bildades 2003 och förvärvade fastigheten av PP Pension år 2012. Föreningen består av 22 lägenheter (varav 2 nya vindsvåningar om 145 och 115 kvm stod klara för inflyttning i maj 2013), 2 mindre lokaler i anslutning till entrén och 1 större garagelokal på Sveavägen 113 (bilverkstad). Utöver dessa lokalintäkter finns även ett hyresavtal med Telenor om mobilantenn på taket och utrymme i källaren för basstation.

Den totala lägenhetsytan uppgår till ca 2190 kvm samt lokalyta till ca 502 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som köpare.

Föreningens ekonomi är god. Mer information, se bifogad årsredovisning. Inga avgiftsförändringar finns planerade eller beslutade.

Utförda renoveringar:
2018: Installation av sensorstyrd trapphusbelysning, OVK, nya maskiner i tvättstugan, energibesiktning och div underhåll av trapphus. 2017: Byte av fjärrvärmeanläggning och underhåll av hiss. 2016: Målning av fönster i källarvåning, målning och installation av säkerhetsskyddsutrustning på taket samt renovering av entréport. 2015: Nytt trädäck lades på innergården och underhåll av tak. 2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), imkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter vilket ger möjlighet till mekanisk ventilation i dessa, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.

Planerade renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan för åren 2015-2024 som stödunderlag för styrelsens framtida underhållsplanering. Avsättning till yttre reparationsfond sker årligen. Under 2019 kommer sannolikt en fasadrenovering att göras.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Föreningen har en härlig gemensam trädäckad innergård med sommarmöblering och cykelförvaring. I källaren finns förråd med stålgaller samt en gemensam tvättstuga (färdigställd 2013) utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Förening: Brf Vale 26.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem eller lokalt datanätverk för "triple play" via Bredbandsbolaget. Betalas separat av respektive medlem.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.