Vasastan

Vanadisvägen 36, 4 tr

Unik hörnvåning med välbevarad 1920-talscharm och stor potential, högt och fritt läge samt balkong i sydväst med fin utsikt över takåsar.

Adress

Vanadisvägen 36, 4 tr

Rum

4,5

Slutpris

10 150 000 kr

Avgift

3 737 kr/mån

Boyta

130 kvmOm bostaden

Välkommen till en ljus och högt belägen hörnvåning med solig originalbalkong i sydväst och fri utsikt mot Matteus kyrka, vackra kringliggande fastigheter samt dess takåsar. Våningen om 4,5 rum och 130 uppmätta kvm har ett visst renoveringsbehov (förutom köket som är välutrustat och nyrenoverat i stilsäkert utförande). Då alla vackra 1920-talsdetaljer är välbevarade så ger detta ett stort tillfälle för den som vill sätta egen prägel och skapa sitt drömboende. Högt till tak, lamprosetter, vägglister, stora fönsterpartier med spröjs, fiskbensparkett och spegeldörrar m.m. sätter härlig karaktär på den i övrigt ljusa, rymliga och väldisponerade planlösningen.

Våningen har från början varit två lägenheter som slagits samman och integrerats till en. Därav har den dubbla lägenhetsnummer och ingångar. Dessa kan åter särskiljas till två separata lägenheter om 81 kvm respektive 46 kvm med egna lägenhetsnummer. Alternativt kan det ge en ungdomsdel, ett generationsboende eller ett hemmakontor med separat entré.

Välskött, äldre förening med god ekonomi vacker fastighet från 1922.

Pris: 8 990 000 kr

Månadsavgift: 3 737 kr
Kabel-TV och bredband har en obligatorisk avgift om 762 kr/kvartalet.

Byggår: 1922

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, hobbyrum, tvättstuga samt källarförråd och vindsförråd. Fantastisk och trädgårdslik innergård med soliga, öppna ytor, gräsmattor, sommarmöbler och grillmöjligheter.

Lägenhetsnummer: 36+37 (1401)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Smedjan 9 & 10 u.p.a. består av 44 medlemslägenheter i fastighet från med adresser Dalagatan 84 och Vanadisvägen 36. Föreningen är en äldre, klok och mycket välskött förening med god ekonomi. Endast ca 1 mkr i långfristig skuld.

Fasad gård 1990
Stambyte 1991
Takmålning 2006
Värmeväxlarbyte 2009
Fönstermålning utsidan juni 2013

Driftskostnader:
Hushållsel ca 500-600:-/mån, hemförsäkring ca 150-200:-/mån.

Lgh 36 har andelstal 1,052%
Lgh 37 har andelstal 1,611%

Förening: Bf Smedjan 9 & 10 upa

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 44

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i högt och fritt sydvästläge med utsikt mot Matteus kyrka och kringliggande takåsar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge invid Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar. Strax öppnar även citybanan sin nedgång på Vanadisvägen mittemot porten. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats .

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.