Vasastan

Sveavägen 115, 2 tr

Klassiskt vackert 1920-tal med öppen spis & balkong. Högt & strålande ljust läge med fri utsikt över Vanadislunden.

Adress

Sveavägen 115, 2 tr

Rum

4,5

Slutpris

8 300 000 kr

Avgift

5 741 kr/mån

Boyta

125 kvmOm bostaden

Välkommen till detta utmärkta och synnerligen eftertraktade läge i Vasastan, alldeles invid Odenplan och Vanadislunden. Med högt fritt läge i fastighet från 1926 saluförs nu en av de klassiska våningarna om 4 r o k och 125 kvm. Våningen är mycket väldisponerad med en trevlig och traditionell planlösning som är genomgående mellan gård och gata. Den passar väl som effektiv familjevåning med upp till tre sovrum så väl som represantativ sällskapsvåning med härliga umgängesytor. Våningens strålande ljusa och fria frontläge med utsikt över lummiga Vanadislunden, ger verkligen en härlig känsla av det där lilla extra.

Våningen bevarar alla vackra originaldetaljer från byggåret. Dessa detaljer kombineras med genomgående fina ytskick och sobra kulörer, vilket sätter sin prägel på den i övrigt trivsamma planlösningen. Här finns två luftiga rum i fil, vardagsrum och salong/matsal/sovrum, med stora fönsterpartier och fritt läge mot Vanadislunden. Tambur, möblerbar hall med fungerande öppen spis och passage med skåpinredning i original. Splitternytt, toppfräscht badrum samt separat gäst-WC renoverades båda i samband med stambytet 2013. I rofyllt och tyst läge mot innergården vetter kök och två sovrum, varav ”master bedroom” från vilket balkongen kommer att byggas. Balkongen betalas av nuvarande lägenhetsinnehavare och byggstart sker i september 2013 (beräknas vara klar i november). Välskött bostadsrättsförening med mycket god ekonomi och fastighet med alla stora renoveringar genomförda.

Pris: 8 300 000 kr

Månadsavgift: 5 741 kr

Andel i föreningen: 5,70780 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3,3 kvm. I källaren finns även en nybyggd tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare.

Renoveringar: 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar, imkanaler i kök installerades, rensning och tätning av rökkanaler, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan samt balkonger kommer att byggas. 2008: Trapphus. 1998: Fönster. 1994: Tak.

Lägenhetsnummer: 1012 (1204)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vale 26 (org nr 769608-0071) bildades 2003 och förvärvade fastigheten av PP Pension år 2012. Föreningen består av 22 lägenheter (varav 2 nya vindsvåningar om 145 och 115 kvm stod klara för inflyttning i maj 2013), 2 lokaler och 1 garagelokal/bilverkstad. Föreningen är välskött och har god ekonomi, inga avgiftshöjningar planeras.

Byggår: 1926

2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), imkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter vilket ger möjlighet till mekanisk ventilation i dess, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm. I källaren finns även en nybyggd tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 500:-, gas ca 270:- och hemförsäkring ca 200:-/månad.

Förening: Brf Vale 26

TV: Kabel-TV och bredband via ComHem.

Sammanställning: Balkong i bästa solläge kommer byggas med start i september 2013. OBS! Balkongen betalas av säljaren.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.