Vasastan

Sveavägen 115, 3 tr

Klassiskt vackert 1920-tal med öppen spis & balkong. Högt & strålande ljust läge med fri utsikt över Vanadislunden.

Adress

Sveavägen 115, 3 tr

Rum

4,5

Slutpris

8 300 000 kr

Avgift

5 281 kr/mån

Boyta

115 kvmOm bostaden

Med högt, strålande ljust och fritt parkläge i vacker fastighet från 1926 saluförs en av de fina och klassiska hörnlägenheterna om 4,5 r o k och 115 kvm. Lägenheten är synnerligen väldisponerad med en trevlig och traditionell planlösning med fönster i dubbla väderstreck. Den passar väl som effektiv familjevåning med upp till tre sovrum (se planlösning samt alternativ planlösning) så väl som represantativ sällskapsvåning med härliga umgängesytor. Det höga, ljusa och fria frontläget med utsikt över lummiga Vanadislunden, ger verkligen en härlig känsla av det där lilla extra.

Lägenheten bevarar alla vackra originaldetaljer från byggåret såsom generös takhöjd, spegelmönstrade och spröjsade glasdörrar, vita snickerier, serveringsgång med skåpinredning i original, stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer, originalbalkong i smide, fungerande öppen spis, parkettgolv etc. Dessa detaljer kombineras med genomgående fina och nymålade ytskick i sobra kulörer.

Här finns trevackra rum i fil, rejäl ”master bedroom” med direktaccess till badrummet, matsal/salong och vardagsrum i hörn med utgång till balkongen som vetter högt och fritt mot Vanadislunden. Tambur med plats för skor och ytterkläder, möblerbar hall/bibliotek med öppen spis och serveringsgång med skåpinredning i original. Modernt kök i stilren design med gott om skåp och komplett maskinell utrustning. Innanför köket finns ett mindre sov-, barn-, arbets- eller gästrum. Fint helkaklat badrum med wc samt separat gäst-wc i hallen, båda nyrenoverade i samband med stambytet 2013. Lägenheten har två entréer från trapphuset. Välskött bostadsrättsförening med alla de stora renoveringarna gjorda.

Lägenhetsnummer: 1015 (1303)

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt en garderob. Trevlig inre hall/bibliotek med mysig fungerande öppen spis. Fiskbensparkett och vita väggar. I anslutning av den inre hallen finns separat WC med toalett och handfat.

– Fantastiskt vardagsrum i hörn med utgång till smidesbalkong i original och fri vidsträckt utsikt över Vanadislunden. Gott om plats för önskad möblering. Spröjsade fönster med djupa nischer, fiskbensparkett och vita väggar. Vackra spegelmönstrade skjutörrar mot matsalen.

– Vacker matsal för större sällskap och trevliga middagar. Spröjsat fönsterparti med djup nisch och fri vidsträckt utsikt över Vanadislunden. Fiskbensparkett och vita väggar.

– ”Master bedroom” med plats för dubbelsäng och sängbord. Spröjsat fönster med djup nisch, fiskbensparkett och vita väggar. Sovrummet har direktaccess till toppfräscht, nytt badrum med dusch, handfat på kommod med draglådor, WC och tvättmaskin.

– Via serveringsgång med skåpinredning i original nås kök i stilrent utförande med god förvaring i skåp och lådor. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionshäll, ugn och en ”riktig” fläkt. Dessutom finns här en extra entré från trapphuset med säkerhetsdörr. Spröjsat fönster med djupa nischer, parkettgolv och vita väggar.

– I anslutning till köket finns ett rum som perfekt kan nyttjas som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Spröjsat fönster med djupa nischer, trägolv och vita väggar.

Pris: 7 450 000 kr

Månadsavgift: 5 281 kr

Andel i föreningen: 5,25110 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm. I källaren finns även en nybyggd tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare.

Renoveringar: 2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), imkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter vilket ger möjlighet till mekanisk ventilation i dess, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.

Lägenhetsnummer: 1015 (1303)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a Europark på Vanadisvägen och Stockholm Parkering på Hagagatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vale 26 (org nr 769608-0071) bildades 2003 och förvärvade fastigheten av PP Pension år 2012. Föreningen består av 22 lägenheter (varav 2 nya vindsvåningar om 145 och 115 kvm stod klara för inflyttning i maj 2013), 2 lokaler och 1 garagelokal/bilverkstad. Föreningen är välskött och har god ekonomi, inga avgiftshöjningar planeras.

Byggår: 1926

2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), imkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter vilket ger möjlighet till mekanisk ventilation i dess, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm. I källaren finns även en nybyggd tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Hushållsel ca 500:-, gas ca 270:- och hemförsäkring ca 200:-/månad.

Förening: Brf Vale 26

TV: Kabel-TV via ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via ComHem eller lokalt datanätverk för "triple play" via Bredbandsbolaget. Betalas separat av respektive medlem.

Sammanställning: Rundad smidesbalkong i original med högt fritt läge mot Vanadislunden.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.