Vasastan

Sveavägen 115, 1,5 tr

Vacker och välplanerad hörnlägenhet med öppen spis och större fransk balkong!

Adress

Sveavägen 115, 1,5 tr

Rum

4,5

Slutpris

6 390 000 kr

Avgift

5 281 kr/mån

Boyta

115 kvmOm bostaden

I vacker fastighet från 1926 ges nu möjlighet att förvärva en klassisk hörnlägenhet om 4 r o k och 115 kvm. Lägenheten är mycket väldisponerad med en trevlig och sällskapsvänlig planlösning. Den passar väl som effektiv familjevåning med upp till tre sovrum så väl som represantativ sällskapsvåning med härliga umgängesytor. Eftertraktatläge i Vasastan, alldeles invid Odenplan och Vanadislunden en kort promenad till Hagaparken.

Bostaden är i fint skick med bevarad äldre charm. Trägolv, spröjsade fönster med djupa nischer, fungerande öppen spis, större fransk balkong, vackra spegeldörrar, pampiga skjudörrar och generös takhöjd. Här finns tre rum i fil, vardagsrum och salong/matsal/sovrum, med stora fönsterpartier. Tambur, möblerbar hall med öppen spis och serveringsgång med skåpinredning i original. Fint badrum med bl.a. tvättmaskin samt separat gäst-wc båda renoverade i samband med stambytet 2013. Charmigt äldre kök samt ytterligare ett mindre sovrum. Större fransk balkong från vardagsrummet. Lägenheten har två entréer från trapphuset. Välskött bostadsrättsförening med de stora renoveringar genomförda. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter samt en rymlig inbyggd garderob. Trevlig inre hall med mysig fungerande öppen spis. Fiskbensparkett och vita väggar.

– Fantastiskt vardagsrum med hörnläge och utgång till större fransk balkong. Gott om plats för önskad möblering. Spröjsade fönster med djupa nischer, fiskbensparkett och vita väggar. Skjutörrar mot matsalen.

– Vackert rum som idag nyttjas som matsal för större sällskap och trevliga middagar. Spröjsat fönster med djupa nischer, fiskbensparkett och vita väggar.

– Master bedroom med plats för dubbelsäng och sängbord. En inbyggd klädkammare samt ytterligare garderober. Spröjsat fönster med djupa nischer, fiskbensparkett och vita väggar.

– Helkaklat badrum utrustat med tvättmaskin, dusch, infällbara duschväggar, handdukstork, handfat och wc. Spotlightbelysning. Badrummet nås både från master bedroom och från den inre hallen.

– Separat gäst-wc utrustad med toalett och handfat.

– Köket nås via en serveringsgång. Charmigt, äldre kök med mindre matplats. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn, kyl och frys. Serveringsskåp i original. Dessutom finns här en extra entré från trapphuset. Spröjsat fönster med djupa nischer, trägolv och vita väggar.

– I anslutning till köket finns ett rum som perfekt kan nyttjas som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Spröjsat fönster med djupa nischer, trägolv och vita väggar.

Pris: 6 500 000 kr

Månadsavgift: 5 281 kr

Andel i föreningen: 5,25110 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 3 kvm. I källaren finns även en nybyggd tvättstuga med två maskiner, två torkskåp och en torktumlare. Innergård som föreningen planerar att upprusta 2014.

Renoveringar: 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar, rensning och tätning av rökkanaler, installation av säkerhetsdörrar, modernisering av hissen, renovering av tvättstugan. Balkonger mot innergården kommer att byggas (pågår just nu och förväntas avslutas innan årsskiftet). 2008: Trapphus. 1998: Fönster. 1994: Tak. Planerade renoveringar: Tilluftsventiler ska monteras i fönster under 2013. Ombyggnad av gården 2014.

Lägenhetsnummer: 6820-1007(1103)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vale 26 bildades 2003 och förvärvade fastigheten 2012. Föreningen består av 22 lägenheter (varav 2 nya vindsvåningar om 145 och 115 kvm stod klara för inflyttning i maj 2013), 3 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har god ekonomi och sänkte avgifterna med 5% i april i år. Avgift för namnskylt till dörren betalas av framtida köpare ca 400:-. Inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2015: Nytt trädäck lades på innergården. 2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), inkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.
Kommande renoveringar: Målning av tak samt renovering av källarfönster.

Hushållsel ca 250:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Vale 26

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem och Bredbandsbolaget.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.
Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.