Östermalm

Grev Turegatan 71, 1 ½ tr

Elegant familjevåning anno 1885 med tre-fyra sovrum, två badrum och härliga ytor i mkt gott skick. Balkong och möjlig eldstad.

Adress

Grev Turegatan 71, 1 ½ tr

Rum

4,5

Slutpris

9 925 000 kr

Avgift

5 387 kr/mån

Boyta

126 kvmOm bostaden

Välkommen till Grev Turegatan och detta eftertraktade Östermalmsläge i lugna och genuina kvarter ovanför Karlavägen. Här lever du ostört på återvändsgata men ändå centralt i stadsdelen med omedelbar närhet till Humlegården, Östermalmstorg och Stureplan.

I vacker och välskött fastighet anno 1885 finns denna eleganta och mycket trivsamma familjevåning om 4,5 (5:a) r o k och 126 kvm. Planlösningen är ytterst väldisponerad med upp till fyra sovrum. Den är ljus, luftig och genomgående mellan gård och gata. Härliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Det rymliga köket är designat i klassiskt modern stil med gott om förvaring, stora arbetsytor och komplett maskinell utrustning. I anslutning till köket finns ett matrum/sovrum med utgång till balkong i väster. Vardagsrummet är väl tilltaget och har tre stora fönsterpartier. Här finns plats för rejäl soffgrupp och TV-möbel. OBS! I vardagsrummet är det möjligt att installera en eldstad såsom öppen spis, kamin eller kakelugn, rökkanalen tätades 2012. I övrigt finns två fräscha badrum och separat gäst-WC i anslutning till entrén.

Våningen har på senare tid genomgått en omfattande renovering med nya ytskikt, modern design och sober färgsättning. Vackra detaljer har bevarats såsom högt till tak om ca 3,20 meter med stuckaturer, fiskbensparkett och furutiljor, spegelmönstrade pardörrar, vita snickerier och flertalet stora fönsterpartier etc.

Denna våning är drömmen för barnfamiljen med behov av många sovrum tillika villasäljaren som uppskattar rymliga sällskapsytor i kök och vardagsrum. Våningens planering är trevligt disponerad idag, men kan med enkla medel göras om till en än mer anpassad familjevåning med fler sovrum. Se förslag i bifogad alternativ planlösning.

– Entré med säkerhetsdörr till hall med plats för ytterkläder och skor. Platsbyggd klädhängare i klassisk stil. Klinkergolv. I anslutning till hallen finns gäst-WC med toalett och handfat.

– Kök i vitt och klassiskt modernt utförande med gott om förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader till tak. Här finns rejäla arbetsytor med bänkskivor i massiv ek och komplett maskinell utrustning såsom kyl, frys, inbyggd helautomatisk espressomaskin från Siemens (från 2011), exklusiv gasspis från Bertazzoni, fläkt och diskmaskin. I anslutning till köket finns ett matrum, även möjligt att disponera som sovrum, med utgång till balkong i väster. Klinkergolv med golvvärme i kök och matrum. Serveringsgång leder till inre hallpassage med klädkammare och inbyggd tvättmaskin/torktumlare.

– Stort härligt vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel. Vardagsrummet har tre stora fönsterpartier mot Grev Turegatan. Högt till tak för större kristiallkronor. Fiskbensparkett. OBS! I vardagsrummet är det möjligt att installera en eldstad såsom öppen spis, kamin eller kakelugn, rökkanalen tätades 2012.

– Tre sovrum, varav ett med access till eget badrum med dusch och handfat.

– Två badrum. Badrum 1: Helkaklat i vitt med klinkergolv och golvvärme, duschhörna med vikdörr i glas. Handfat på kommod med draglådor, WC, handdukstork och nedsänkt tak med infällda spotlights. Badrum 2: Helkaklade väggar och klinkergolv (ej golvvärme), dusch, handfat på bänkskiva i ek med skåp under, nisch med öppna hyllplan och nedsänkt tak med infällda spotlights.

Pris: 9 950 000 kr

Månadsavgift: 5 387 kr

Andel i föreningen: 8,06170 %

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm. I källaren finns tvättstuga. Stor trevlig och grönskande innergård med trädgårdsmöbler. Här finns även cykelställ under tak.

Renoveringar: Tvättstugan renoverades 1985 (tvättmaskiner är bytta senare). V/A-stammar är delvis bytta 1989 (ej i gäst-WC och badrum 2). Taken renoverades 2008-2009. Trapphus 2005. Fönster 2010. Balkongerna byttes/renoverades 2013. Föreningen har diskuterar/planerar en fasadrenovering inom 5 år och en upprustning av hissen.

Lägenhetsnummer: 5 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 6.

Energiförbrukning: 141 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. För tillgängliga och lediga garageplatser i kvarteren, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Renen 15 förvärvade fastigheten 1984 och består av 14 lägenheter (total bostadsyta 1427 kvm). Föreningens ekonomi är god med ca 4.000.000:- i långfristig skuld och ca 535.000:- i omsättningstillgångar (kassa, bank etc) per 2012-12-31. Föreningen diskuterar en eventuell höjning om 5 % inom 1 år.

Förening: Brf Renen 15

TV: Kabel-TV via ComHem. (grundutbud ingår i avgiften)

Internet: Bredband via ADSL (Telia, Bredbandsbolaget m.fl.) eller via ComHem.

Sammanställning: Balkong i väster mot trevlig och grönskande innergård.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge nära Humlegården och Östermalmstorg. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer, restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen. Kommunikationerna är också utmärkta med bussar på Karlavägen och Valhallavägen samt T-bana (Stadion eller Östra Station) och Roslagsbanan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.