Kungsholmen - Kristinebergs Strand

Kristinebergs Strand 3, 1 tr

Stilren hörnvåning med stor balkong & panoramavy över Mälarens vatten & Strandparken!

Adress

Kristinebergs Strand 3, 1 tr

Rum

4,5

Slutpris

6 200 000 kr

Avgift

4 985 kr/mån

Boyta

102 kvmOm bostaden

Välkommen till denna härliga, ljusa och stilfullt nyrenoverade hörnlägenhet i mycket gott skick med balkong och fantastiskt och fritt frontläge mot Mälarens glittrande vatten. Från balkongen njuter du av vidsträckt och helt makalös utsikt över Ulvsundasjön med bad- och båtbryggor nedanför! Detta är den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet. Dessutom har du som en av få i området privilegiet att även ha fri utsikt över den nya Strandparken.

Lägenheten är suveränt disponerad med 3-4 möjliga sovrum, härlig och flödande ljus sällskapslösning med snyggt kök i vit design och luftigt vardagsrum. Här finns utgången till balkongen, som ger härlig förlängning av rummet och förenar ute och inne. Stort fräscht badrum med dusch samt separat gäst-WC. Smarta funktionslösningar kombineras med moderna färger, genomgående mörkbetsade och mattlackade parkettgolv samt sjö- och parkutsikt från alla rum.

Vi tror detta är ett drömboende på första parkett i maritim miljö för både barnfamiljen som behöver många sovrum så väl som villasäljaren som söker härliga ytor och inte är beredd att tumma på livskvaliteten i sin nästkommande bostad!

– Välkomnande hall består av instegstambur med plats för avhängning vid klädhängare och platsanpassad skohylla. I anslutning till tamburen finns en gäst-WC med toalett, handfat och ett fint badrumsskåp. Tamburen leder till hallpassage med gott rumssamband. Här finns en stor klädkammare/förråd. Mörkbetsat och mattlackat golv.

– Fräscht, rymligt och helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, vägghängd toalett, handfat och flera platsbyggda badrumsskåp på vägg och golv med bänkskivor ovan.

– Två bra sovrum i fil. Rummen har mörkbetsade och mattlackade parkettgolv och fönster i fritt läge med utsikt mot den nya parken. Ett av sovrummen har från början varit två. Här har nu ett större sovrum samt ett arbetsrum byggts. Den ursprungliga planlösningen går lätt att återställa och därmed ge tre sovrum i fil. Se alternativ planlösning.

– Längst fram i bostaden, med frontläge mot den glittrande Ulvsundasjön, finns ett härligt vardagsrum med panoramfönster och utgång till balkongen samt ett ”master bedroom” med skjutdörrar och hörnfönster mot vattnet. Balkongen är den perfekta platsen att blicka ut över båtlivet. Moderna färger, mörkbetsat och mattlackat parkettgolv.

– Kök i stilrent vitt med gott om skåp, arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Klinkergolv med golvvärme och rejäl matplats för många middagsgäster.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 4 985 kr

Andel i föreningen: 1,46115 %

Byggår: 1998

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, stort källarförråd (föreningens största?!) och tvättstuga i markplan. Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu med tillhörande relaxavdelning och en gästlägenhet som kan hyras för 100:-/dygn vardagar och 200:-/dygn under helger. Dessutom kan man som medlem i föreningen skaffa båtplats vid båtbryggorna nedanför fastigheten. För mer info kring detta, vänligen kontakta någon ur föreningens styrelse.

Lägenhetsnummer: 411

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Parkering/Bilplats: 24 garageplatser och 11 parkeringsplatser finns i föreningen. Garaget går att hyra för 1000-1470 kr/mån.Till garaget är det separat kö. P-plats vid kajen går att hyra för 600 kr/mån och plats i carport hyrs för 720 kr/mån.Till p-platserna är det separat kö. Även möjlighet att hyra båtplatser finns i Mälarstrands båtklubb. Medlemmar i bostadsrättsföreningen har förtur.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 registrerades den 12 augusti 1993 och föreningens fastighet kräftan 7 bebyggdes av JM Byggnads AB och stod färdig för inflytt 1998. Fastigheten består av av 91 lägenheter (total bostadsyta uppgår till 6.515 kvm) med bostadsrätt på gatuadresser Kristinebergs Strand 3, 27 och 29. Föreningen beskattas som äkta och man äger marken.

Fastigheterna är i ett mycket gott skick och förutom löpande underhåll så planeras inga större renoveringar. Under 2021 installerades ett solcellssystem och framöver kommer nya låssystem och postlådor att installeras. För mer information, se bifogad årsredovisning och www.malarstrand2.se

Föreningens ekonomi är mycket god och avgifterna har varit oförändrade i många år. Tack vare sitt goda kassaflöde har föreningen en god amorteringstakt på de långfristiga skulderna. Per 2020-12-31 uppgick belåningsgraden till 8.134:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.265.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + ca 558.000:-. Inga planerade avgiftshöjningar planeras eller finns beslutade.

Möjlighet finns att hyra båtplats vid Mälarstrands Båtklubb. Det är kö till platserna, men medlemmarna i föreningen har förtur. För mer information om båtplats, se www.brfmalarstrand2.se

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Övriga gemensamma utrymmen och faciliteter består av cykelförråd, barnvagnsrum, grovsoprum och tvättstuga i markplan.

Föreningen disponerar även en bokningsbar bastu som kan bokas mellan 07-22 i tre timmars pass (i 27:an), en gästlägenhet (i 3:an) som kan hyras för 200:-/dygn samt ett hobbyrum för den snickarintresserade.

Lägenheten står upptagen som 2 r o k om 52,5 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Förening: Brf Mälarstrand 2.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 91

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Stor härlig balkong med kvällssol och fantastiskt frontläge med panoramautsikt över Mälarens glittrande vatten, småbåtshamnen och strandpromenaden med nya sittbryggor. Dessutom har du fri utsikt över den nya Strandparken.

Attraktivt och eftersökt läge på Kungsholmen vid idylliska Kristinebergs Strand och dess båthamn med bad- och båtbryggor samt vy över den glittrande Ulvsundasjön. Det finns en trevlig gårdspark med trädgårdsmöbler. Gångavstånd till bussar och T-bana Kristineberg (grön linje).

Spännande och vackert område under utveckling med en ny närbelägen stadsdel. Området kommer förutom nya bostäder också få en ny strandpromenad, nya restauranger och diverse service. En ny sittbrygga i den befintliga kajkonstruktionen har byggts och ännu en pir anläggs där restaurang Tures kommer öppna under 2010/2011. Nyligen öppnade Lindhagensgallerian och ICA Maxi. Dessutom kommer den nya Strandparken att färdigställas under hösten 2010.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.