Kungsholmen - invid Norr Mälarstrand

Pontonjärgatan 45, 6 tr

Fantastisk, öppen & ljus vindsvåning om 142 m² invid Norr Mälarstrand. Högt över takåsarna med familjevänlig planlösning & solig terrass i väster.

Adress

Pontonjärgatan 45, 6 tr

Rum

4,5

Slutpris

12 290 000 kr

Avgift

7 219 kr/mån

Boyta

121 kvm

Biyta

21 kvmOm bostaden

I ståtlig och vacker hörnfastighet från 1915, på lugn och bra adress belägen i kvarteren ovan Norr Mälarstrand och Riddarfjärden, saluförs nu en underbar, stilsäker och optimal vindsvåning om 4,5 rum, kök samt tornrum om totalt 142 m² ”levnadsyta” (121 m² boyta + 21 m² ”icke mätbar yta under snedtak”).

Våningen är sann familjedröm med fönster mot tre väderstreck och härlig ”villakänsla” på taket vilket ger ett extraordinärt boende för den som söker något utöver det vanliga. Stora, härliga och öppna sällskapsytor ger häpnadsväckande rymd och strålande ljus. Här finns ett platsbyggt kök i stilsäkert utförande med komplett maskinell utrustning från Miele och ett vardagsrum med öppen spis. Helglasade skjutdörrar öppnar till insynsskyddad takterrass i bästa sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll samt med vidsträckt utsikt över himmel och takåsar. Terrassen har eldriven markis och belysning.

Planlösningen är i övrigt ovanligt väldisponerad med tre bra sovrum, varav ett stort ”master bedroom” och två utmärkta barn-/tonårsrum som ligger avskilt på andra sidan av våningen. ”Master bedroom” har fönster i två väderstreck, mot både Pontonjärgatan och Karlsviksgatan, access till eget privat badrum och en rymlig ”walk in closet”. Dessutom finns ett mysigt tornrum med dubbel takhöjd och som kan användas som arbetsrum eller dylikt. I anslutning till hallen finns ytterligare ett badrum med dusch och WC. Genomgående utmärkta garderobs- och förvaringslösningar.

Våningen uppfördes 2005-2006 och karaktäriseras av stilren design och bra materialval rakt igenom. Den har alla typiska vindsdetaljer på plats såsom snedtak, takfönster och kupor, ett välvt fönster med spröjs, vita murstockar med änglatrappor, högt till taknock om ca 3,40 meter, eldstad och oljade parkettgolv. Här finns även ett ljudsystem med inbyggda högtalare i badrum, vardagsrum, kök och tornrum samt genomgående maskinell utrustning från Miele.

Rymlig hiss till våningsplanet.

– Stora och härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket är platsbyggt i stilsäkert utförande med snickerier i vitt och komplett maskinell utrustning från Miele såsom kyl och frys, keramikhäll, fläkt, diskmaskin, micro- och inbyggnadsugn samt vinkyl. Bänkskiva i svart granit. Klinkergolv. Helglasade skjutdörrar öppnar till insynsskyddad takterrass i bästa sydvästläge med sol från förmiddag till sen kväll samt med vidsträckt utsikt över himmel och takåsar. Terrassen har eldriven markis och belysning.

– Stort och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp, TV och matsalsbord för många middagsgäster. Platsbyggd, dold förvaring under snedtak. Oljad parkett. Takfönster och fönsterkupa med fin utsikt.

– Tre bra sovrum, varav ett stort ”master bedroom” och två utmärkta barn-/tonårsrum som ligger avskilt på andra sidan av våningen. ”Master bedroom” har fönster i två väderstreck med fin utsikt mot både Pontonjärgatan och Karlsviksgatan, access till eget privat badrum och en rymlig ”walk in closet”.

– Badrummet i anslutning till sovrummet är väl tilltaget med både badkar och separat duschhörna. Tvättmaskin och torktumlare från Miele under tvättbänk i svart granit, dolda bakom luckor i vitt. Golvvärme. Takfönster.

– Mysigt tornrum, ”halvrummet”, med dubbel takhöjd och som kan användas som arbetsrum, loungehörna eller dylikt.

– Hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i skjutdörrsgarderob. I anslutning till hallen finns ytterligare ett badrum, ”gästbadrummet”, med duschhörna, handfat på kommod och WC.

– Genomgående utmärkta garderobs- och förvaringslösningar. Ljudsystem med inbyggda högtalare i badrum, vardagsrum, kök och tornrum. Samtliga rum har multimediauttag.

Pris: 12 290 000 kr

Månadsavgift: 7 219 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 500-600:-/mån. Hemförsäkring ca 300:-/mån.

Andel i föreningen: 4,40280 %

Byggår: 1915

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 262 (1602)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett parkeringsgarage tillhörande Brf Göken i två plan med ca 280 platser och nedfart vid Pontonjärparken. Medlemmar i Brf Göken har förtur till dessa platser. I garaget finns tillgång till biltvätt.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vapensmeden 14 förvärvade fastigheten år 2001 och upplåter 43 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet samt 3 lokaler med hyresrätt. Byggnaden uppfördes 1915 och den totala ytan är enligt taxeringsbeskedet 3.101 kvm, varav 2.901 kvm utgör bostadsyta och 200 kvm lokalyta.

Genomförda renoveringar:
Se förteckning i den bifogade årsredovisningen.

Planerade/beslutade renoveringar:
Föreningen har beslutat att byta undercentralen (värmeväxlaren) till fjärrvärmen och ska renovera/måla fönstren på utsidan.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2011 och 2031. Medel reserveras årligen för framtida underhåll.

Föreningen har en mycket god ekonomi med belåningsgrad på ca 5.700:-/kvm (normal belåningsgrad ligger i spannet 5.000-10.000:-/kvm) och då är alla de stora renoveringarna/investeringarna gjorda.

Till lägenheten disponeras två stora förråd; ett i källaren och ett på plan 5 (alldeles under lägenheten). I fastigheten finns en fräsch tvättstuga med nya maskiner samt cykelförvaring.

Förening: Brf Vapensmeden 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften med obligatorisk kostnad om 59:-/mån.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Ingår i avgiften med obligatorisk kostnad om 145:-/mån.

Sammanställning: Takterrass i väster om ca 6 kvm med sol från ca 10.30-11.00 till solnedgång under sommaren. Terrassen ger härligt, möblerbart och insynsskyddat uterum med utsikt mot himmel och takåsar. Eldriven markis och belysning.

Här bor du på en av Stockholms tveklöst bästa adresser invid Rålambshovsparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med härlig strandpromenad längs med vattnet ned mot Stadshuset och Stockholm city. Med en kort promenad når även du Smedsuddsbadet. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.