Kungsholmen - Fredhäll

Bergsgatan 31, 4 tr

Exklusiv designvåning med högt och strålande ljust hörnläge invid Rådhuset. Stil och finess, drömskick och härlig känsla!

Adress

Bergsgatan 31, 4 tr

Rum

4,5

Slutpris

7 950 000 kr

Avgift

4 258 kr/mån

Boyta

120 kvmOm bostaden

Välkommen till ett fantastiskt boende som införlivar det mesta du kan önska av stil, finess och härlig känsla. Med högt och strålande ljust hörnläge i vacker och välskött fastighet anno 1927 finns denna designade och exceptionellt fina våning av allra bästa slag. Konceptet med denna våning i kombination med det suveräna läget vid Rådhuset, Rådhusparken, Kungsholmstorg och endast ett stenkast från Norr Mälarstrand är svårslaget.

Inga kompromisser, bara det bästa av det bästa har varit ledorden för att skapa denna spektakulära och i sitt slag unika våning. Den har på senare år smakfullt renoverats och inretts med flera platsbyggda, måttanpassade och bekväma lösningar, snygg design, genomgående påkostade materialval och ett Bang Olufsen linksystem. Samtidigt har klassiskt vackra 1920-talsdetaljer varsamt bevarats såsom spegelmönstrade dörrar och snövita snickerier, spröjsade fönsterpartier, fiskbensparkett, trägolv, högt till tak m.m.

Planlösningen är suverän och har strålande ljusinsläpp, den är väldisponerad, genomtänkt och mycket praktisk, väl fungerande som både sällskaps- och familjevåning med upp till tre möjliga sovrum. Via entrén nås en tambur med plats att hänga ytterkläder. Tamburen ansluter till härlig matsalsdel och loungdel. Här finns dold förvaring i platsbyggda och måttanpassade skåpsystem. Badrum i stilsäkert utförande med inbyggt badkar, WC och tvättpelare. Dessutom finns separat gäst-WC i anslutning till entrén. Kök i exklusiv design med generösa arbetsytor, god förvaring och komplett maskinell utrustning från Smeg och Miele. Innanför köket finns ett lyxigt ”dressingroom” med platsbyggda hyll-, skåp- och lådsystem. Härligt vardagsrum i med fönster i två väderstreck. Två rejäla sovrum, varav det ena kan användas som matsal, bibliotek eller dylikt.

Detta är ett boende i en klass för sig som väl motsvarar de högst ställda förväntningarna på stil, klass och maximal komfort.

– Instegstambur med plats för avhängning. I anslutning finns separat gäst-WC med mosaikbeklädda väggar, klinkergolv, handfat och toalett. Tamburen öppnar mot en matsalsdel med plats för många middagsgäster och en loungedel med plats för soffa eller fotöljer. Grått klinkergolv med golvvärme i matsal och loungedel, vitputsade väggar och vitmålat tak samt dold förvaring i platsbyggda garderobs- och skåpsystem.

– Badrummet är smakfullt och bekvämt inrett med bra funktioner och designade detaljer såsom bl a DornBrachtblandare, glasbetong etc. Badkarsdelen har mosaikbeklädda väggar och ett badkar som är inbyggt i valnöt. I övrigt finns handfat på valnötsbänk, skåpsförvaring bakom frostat glas, WC, klinkergolv med golvvärme, spotlights samt tvättpelare med maskiner från Miele. Klinkergolv med golvvärme.

– Exklusivt och mycket stilrent kök med tillhörande matplats för 5-6 personer. Kökets generösa inredning består av skåp och draglådor i vitt och valnötsdesign. Spotlights för trivsam belysning finns både i och under skåpen. Den rostfria köksutrustningen består av 5-lågig gashäll med grilljärn och separat 90 cm bred ugn från Smeg, fläktkåpa 90 cm bred, kyl/frys 90 cm bred från Amana, mikrovågsugn och espressomaskin från Miele samt helintegrerad diskmaskin från Miele. Klinkergolv med golvvärme.

– Innanför köket finns ett stort dressingroom som utrustats med kompletta hyll-, skåp- och lådsystem. Detta dressingroom kan göras om till ytterligare ett sovrum. Rummet vitoljat trägolv samt ljusa väggar och tak.

– Stort vardagsrum i hörn med fönster i två väderstreck, vitoljad fiskbensparkett, vitputsade väggar och vitmålat tak.

– Via spegelmönstrade skjutdörrar nås rymligt rum som lämpligtvis och efter behov kan användas som sovrum, matsal, bibliotek eller dylikt och ge två härliga sällskapsrum i fil.

– Innanför vardagsrummet finns ett master bedroom med plats för rejäl dubbelsäng och möblerbar nisch med plats för arbetsbord, garderober eller dylikt. det tredje sovrummet. Vitoljat furugolv.

OBS! Bang Olufsen linksystem finns installerat i lägenheten.

Pris: 7 950 000 kr

Månadsavgift: 4 258 kr

Andel i föreningen: 3,69000 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och ett källarförråd. Föreningen har en trevlig innergård med stort trädäck, trädgårdsmöbler, grill m.m.

Renoveringar: 2000: Gårdens bjälklag byttes och gården asfalterades. 2002: Stambyte i kök och badrum. Byte av elstigare i fastighet och samtliga lägenheter. Brandvarnare installerades.2003: Byggnation av Troax-förråd i källaren. 2004: Renovering av tak, fasader samt balkonger byggdes. 2005: Renovering av fönster, byte av cirkulationspump. 2006: Trapphusen totalrenoverades till originalskick från 1920-talet (Björkstads dekorationsmåleri AB). Ny tvättmaskin. Altandäck på gården om 48 kvm byggdes. 2010: Byte av värmeväxlare. 2011: Installation av nya hissar (endast hisskorgarna kvar). Tre nya vindslägenheter färdigställdes. 2012: Taket omlagt längst ned. Installation av symetriskt fiberbredband 200 Mbit/s. OVK utförd. Föreningen diskuterar/planerar renovering av fönster.

Lägenhetsnummer: 199 (1402).

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 127 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns 8 garageplatser i fastigheten som f.n. kostar 2.000:-/månad. Till dessa platser är det separat kö. I övrigt finns externa garagmöjligheter i området och boendeparkering på gatan gäller för mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Pilberget förvärvade fastigheten på Bergsgatan 31/Pilgatan 28 av Familjebostäder år 2001. Föreningen består av 50 lägenheter, varav 3 är återstående hyresrätter, 1 lokal och ett garage i källaren med 8 platser. Föreningens ekonomi är god och under juni 2013 amorterar man 2 mkr på de långfristiga lånen. Föreningen har haft samma nivå på sina månadsavgifter sedan 2002. Dock kan inte framtida höjningar uteslutas p g a dyrare fjärrvärmekostnader, el, vatten etc.

Förening: Brf Pilberget

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Symetriskt fiberbredband 200 Mbit/s via AllTele finns installerat och kostar 89:-/månad.

Lägenheten är belägen på en attraktiv del av Kungsholmen, invid Rådhuset och Kungsholmstorg. Här finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring bostadens kvarter. Nära till allt och promenadavstånd till city. Du tar dig lätt till T-centralen med tåg, flygbussar och Arlanda Express. Fräscht och modernt parkeringshus finns i Rådhuskvarteret. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken ligger endast ett stenkast bort. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.