Vasastan - Vasaparken

Dalagatan 30, 3 tr

Magnifikt sekelskifte möter stilren design och drömskick i sagolikt fin trea vid Vasaparken. Balkong och låg avgift. Ett boende i en klass för sig!

Adress

Dalagatan 30, 3 tr

Rum

3

Slutpris

9 450 000 kr

Avgift

2 282 kr/mån

Boyta

90 kvmOm bostaden

Med högt, ljust och ostört läge i fastighet från 1886, bjuds ett drömboende i en klass för sig. I denna klassiskt vackra, välrenoverade och fulländade sekelskiftestrea om 90 kvm finns det mesta man kan önska av stilren design, modern finess och välbevarad sekelskifteskänsla. Välkommen till Dalagatan 30 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser vid Vasaparken, mellan Odenplan och Tegnérlunden.

Lägenheten totalrenoverades 2012 med perfektion och genuin känsla för design, stilrena materialval och utmärkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra och tidsenliga detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd med rosetter, fiskbensparkett och vitvaxade trägolv, höga golvsocklar, lister, speglade pardörrar och stora fönsterpartier med djupa nischer är detaljer som får en att tänka på svunna tider.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus. Här finns härliga sällskapsrum i fil varav ett vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möblering. Vardagsrummet ansluter till ett platsbyggt matsalskök i stilsäkert och välutrustat utförande med matplats för minst 10 personer, bänkskiva i silestone och komplett maskinell utrustning med såväl ångugn som vinkyl. I det sänkta taket finns spotlights och inbyggda högtalare. Köket utgör hjärtat i bostaden med utrymme för mysiga hemmakvällar med familjen så väl som för umgänge i goda vänners lag.

I rofyllt och tyst läge mot gården ligger två sovrum. Ett föräldrasovrum med platsbyggd och dold förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob, plats för dubbelsäng och utgång till högt och ljust belägen balkong med morgon- och förmiddagssol samt utsikt över innergården. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Hallen är välkomnande och ger access till alla rum. Här finns plats för både ytterkläder och skor samt bra förvaring i garderob med skjutdörrar från Elfa. I anslutning till hallen finns ett toppfräscht badrum i Carraramarmor med bl a inbyggda högtalare. Till hallen ansluter även en separat gäst-WC med Carraramarmor, toalett och handfat.

Kombinationen av parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga. Bäst i klassen!

Rumsbeskrivning: Hall: Instegstambur med Carraramarmor och golvvärme. Plats för avhängning. Vita väggar och oljad ekparkett. Infällda spotlights i tak. Garderob med skjutdörrar.

Vardagsrum: Vita väggar och oljad fiskbensparkett. Taklist, takrosett, speglade pardörrar och höga golvsocklar. Två fönster med speglade fönsternischer och markiser. Elementskydd.

Kök: Platsbyggt kök från Picky Living med skåp ända upp till tak. Bänkskiva i silestone – kombination av sten och komposit. Bronsfärgad spegel ovanför bänkskiva. Komplett maskinell utrusning från Siemens i form av integrerad kyl/frys och diskmaskin. Planlimmad induktionshäll, kolfilterfläkt, kombinerad varmluftsugn/mikro, kombinerad ångugn/varmluftsugn samt vinkyl. Spotlights under skåp. Sänk tak med spotlights och högtalare. Matplats för minst 10 personer. Två fönster med speglade fönsternischer och markiser. Elementskydd. Vita väggar och oljad fiskbensparkett.

Sovrum 1: Grå väggar och vitvaxade trägolv (original). Speglade pardörrar. Platsbyggda garderober varav en med specialbyggda skjutdörrar. Garderober hela vägen till tak. Indragen el och TV/internet i den garderoben. Utgång till balkong.

Sovrum 2: Utmärkt som barnrum/arbetsrum. Vita väggar och vitvaxade trägolv (original). Dubbelgarderob. Specialbyggd förvaringslösning med inbyggd tvättmaskin och torktumlare. Städskåp med samlingpunkt för nätverk etc. Garderober hela vägen till tak.

Badrum: Carraramarmor på golv och vägg. Golvvärme. Vägghängd WC från Duravit. Specialbyggt handfat i Corian. Badrumskåp. Två handdukstorkar. Dusch med vikdörrar i glas. Takdusch. Spotlights och inbyggda högtalare i tak.

Gäst-WC: Carraramarmor på golv och vägg. Golvvärme. Vägghängd WC från Duravit. Handfat. Spotlights i tak.

Balkong: Österläge med morgon/förmiddagssol. Plats för utemöbler och grill.

OBS! Eventuellt finns möjlighet att installera eldstad i vardagsrummet för den som så önskar. Dock måste befintliga rökkanaler undersökas och besiktigas av sotarmästare först. I lägenheten snett ovanför har eldstad installerats. Alla installationer måste godkännas av föreningen.

Övrigt
– All el är omdragen och infräst i väggarna. Rikligt med vägguttag finns.
– Internetuttag i alla rum (även i garderoben i det stora sovrummet).
– Inbyggda högtalare i kök och badrum. Kablar dragna till vardagsrum.
– Samlingspunkt för nätverk, högtalare och elskåp sitter i ett skåp i sovrum 2. Perfekt för Sonos eller dylikt.
– Dimmer i alla rum.
– Markiser till samtliga fönster (4 st) i vardagsrum och kök.
– Barnvagnar ställs i trapphuset, barnvagnsramp finns.

Pris: 7 795 000 kr

Månadsavgift: 2 282 kr

Andel i föreningen: 3,78000 %

Byggår: 1886

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster isolerglas

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd om ca 13-15 kvm och ett källarförråd om ca 3 kvm. I källaren finns en tvättstuga med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Medlemmarna disponerar en gemensam innergård med trädgårdsmöbler och grill. På gården finns cykelställ. Barnvagnsramp finns i uppgången på Dalagatan 30.

Lägenhetsnummer: 17 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Tegnér består av 21 st lägenheter med bostadsrätt och 1 st lokal med hyresrätt (Vandrarhem Hostel Dalagatan, hyreskontrakt fram till 2016-12-31). Fastigheten, uppförd 1886 med adresser Dalagatan 30 och Observatoriegatan 22, förvärvades av föreningen redan 1920. Föreningen äger marken och beskattas såsom äkta.

Föreningens ekonomi är mycket god med endast ca 2,7 mkr långfristig skuld och ca 1,2 mkr i likvida medel (kassa, bank). De låga avgifterna (ca 320 kr/kvm/år och betalas kvartalsvis) har varit oförändrade sedan 2003 och inga avgiftsförändringar planeras. Intäkterna är ca 510.000 kr/år från lokal och ca 80.000 kr/år för reklamskyltar på fasad sam telemast på taket. Dessutom har föreningen en dold tillgång i form vindar som är oexploaterade. Inga exploateringsplaner finns i dagsläget.

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar: Byte 1988, 1992 och 1993. Kontinuerlig stamspolning, senast utförd 2013. Byte av tryckstegspump 2013. Relining av en stam på Dalagatan 2014.
Elstigar: 1988, 1990.
Fasad: Genomfärgad med hög kvalitet ca 1950.
Tak: Renoverat 1990-1993 och 2013.
Trapphus: Målning av trapphus och marmorering i entré i uppgången på Dalagatan 2012-2013. Renovering på Observatoriegatan 2005.
Hiss: Renovering i uppgången på Dalagatan 2012-2013.
OVK: Utförd 2008. Utförs nästa gång 2015.
Fönster: Renovering omkring 2004. Installation av isoleringsglas omkring 2000.
Grund: Ingen åtgärd.
Gårdsbjälklag: Ingen åtgärd.
Balkonger: Byggda 2002. Balkongfond finns och bekostas av varje enskild lägenhetsinnehavare.

Planerade renoveringar:
Byte av värmeväxlare och OVK-besiktning 2016.
Övrigt: Översyn av fönster ska utföras under 2016. Hiss i uppgång Observatoriegatan bör renoveras inom 5-7 år.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 350:-/mån. Hemförsäkring ca 200:-/mån.

Förening: Brf Tegnér

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Analogt basutbud ingår i avgiften, men övriga kanaler tecknas med separata abonnemang av medlemmarna.

Internet: Fiberbredband upp till 100/100 Mbit/s via Bredbandsbolaget. Ingår ej i avgifterna. Bredband går även att fås via ComHem. Stokabs fibernät är även indraget i fastigheten. Upphandling om nytt avtal för bredband och kabel-TV pågår.

Sammanställning: Balkong i högt och ljust läge med morgon/förmiddagssol. Plats för utemöbler och grill.

Fantastiskt läge vid Vasaparken och nära härliga Tegnérlunden. Kort promenad till Odenplan med tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer. På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.