Vasastan - Vasaparken

Gästrikegatan 14, 2 tr

Vackert sekelskifte möter stilren design i fantastisk trerummare vid Vasaparken med högt och ljust läge, balkong och två badrum.

Adress

Gästrikegatan 14, 2 tr

Rum

3

Slutpris

7 200 000 kr

Avgift

4 207 kr/mån

Boyta

89 kvmOm bostaden

Välkommen till ett suveränt boende på trevliga Gästrikegatan, ett toppläge och en riktig drömadress i Vasastan alldeles invid Vasaparken. Stil och härlig sekelskifteskänsla präglar denna underbara trerummare i mycket gott och smakfullt skick med en ljuvlig balkong mot innergård och bygglov för ytterligare en balkong mot gatan*. Lägenheten är ostört och rofyllt belägen i vacker fastighet anno 1899 och har en mycket väldisponerad och tilltalande planlösning som är genomgående mellan gård och lugn återvändsgata. Lägenhetens höga och fria läge samt flertalet stora fönsterpartier ger ett flödande ljusinsläpp.

Stilren, modern design och sober färgsättning möter vackra, klassiska detaljer från byggåret såsom fiskbensparkett och furutiljor, högt till tak om ca 3,20 meter med dekorativa stuckaturer, fönsterpartier med djupa nischer, spegelmönstrade dörrar och snickerier, höga golvsocklar m.m. Här finns en välkomnande hall med gott rumssamband och platsbyggd klädhängare och förvaring för skor. Härliga, luftiga och väl tilltagna sällskapsytor i vardagsrum och ett välutrustat kök i minimalistisk och stilren design med matplats för 6-8 personer. (bygglov för ytterligare balkong med access från köket). Två sovrum, varav ett rymligt föräldrasovrum med platsbyggd generös förvaring i garderobsvägg och utgång till balkong. Ytterligare ett sovrum utmärkt som tonårs-, barn-, gäst- eller arbetsrum. Två badrum i stilfullt utförande, ett med badkar och ett med dusch, samt ett separat WC.

Välskött, äldre förening med mycket god ekonomi och låg belåning.

*se bifogade bygglovshandlingar och ritningar.

– Hall med plats att hänga ytterkläder och ställa skor i platsbyggd vägghängd förvaring. Furutiljor och vitmålade väggar. Hallen har gott rumssamband.

– I anslutning till hall finns två badrum och ett separat WC. Badrum 1 är helkaklat i vitt med klinker på golv, badkar på tassar, badrumsskåp, handfat, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare. Bad-/duschrum 2 har väggar i carrarramarmor och golv med klinker och golvvärme, duschplats, handfat och badrumsskåp. Separat WC har väggar i carrarramarmor och golv med klinker, toalett, handfat och badrumsskåp.

– Härliga, luftiga och väl tilltagna sällskapsytor i vardagsrum med två stora fönsterpartier, högt till tak med stuckatur, fiskbensparkett och väggar i sober kulör samt i ett välutrustat kök i minimalistisk och stilren design med matplats för 6-8 personer. (här finns bygglov för ytterligare balkong). Köket har god förvaring i skåp och draglådor. Komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin. Induktionshäll, fläkt och separat varmluftsugn. Köket har furutiljor och vitmålade väggar samt tak med stuckatur.

– Två sovrum, varav ett rymligt föräldrasovrum med platsbyggd generös och dold förvaring i garderobsvägg. Här finns utgång till balkong i rofyllt högt läge mot innergård. Ytterligare ett sovrum, utmärkt som tonårs-, barn-, gäst- eller arbetsrum. Båda sovrummen har furutiljor och väggar i sober kulör.

Pris: 6 950 000 kr

Månadsavgift: 4 207 kr

Andel i föreningen: 6,33153 %

Byggår: 1899

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör två förråd, ett vinds- och ett källarförråd I fastigheten finns en nyrenoverad tvättstuga med nya maskiner. Fin gemensam innergård med planteringar och plats för trädgårdsmöbler och grill.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar bytta 1994. Taket är renoverat 2008. Fönster 2006-2007. Trapphusets golv gjordes 2013 och väggar 2014. Nyrenoverad tvättstuga med nya maskiner 2012-2014. Ytterligare information om utförda och planerade renoveringar i fastigheten, se förteckning i bifogad årsredovisning. Föreningen diskuterar översyn/renovering av avloppsstammar i bottenplatta.

Lägenhetsnummer: 6 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 181 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kamelian 10 är en äldre förening som bildades och förvärvade fastigheten 1932. Föreningen består 21 lägenheter och 2 lokaler. Föreningen har god ekonomi och är lågt belånad med ca 2,3 mkr i långfristiga skulder och ca 300.000:- i omsättningstillgångar per 2013-12-31. Föreningen diskuterar/planerar att eventuellt höja avgifterna med någon procent inom ett år.

Förening: Brf Kamelian 10

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Ljuvlig balkong mot innergård i öster och möjlighet att bygga ytterligare en balkong i väster mot gatan med access från köket. Bygglov beviljades 2013-07-05 (dnr 2013.11080), se bifogade bygglovsritningar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge på fina Gästrikegatan, mellan S:t Eriksplan och Odenplan, alldeles invid Vasaparken. Här har man närhet och tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), flygbussar samt flertalet innerstadsbussar (nr 2, 3, 4, 42, 47, 53, 69 och 70).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.