Vasastan - Vasaparken

Eastmansvägen 8 B, Plan 5 / 3 tr

Magnifik & stilfull parkvåning i Ateljéhuset med öppna ytor, högresta fönsterpartier & balkong med fritt frontläge & grönskande utsikt över Vasaparken

Adress

Eastmansvägen 8 B, Plan 5 / 3 tr

Rum

3

Slutpris

13 100 000 kr

Avgift

4 830 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän, påkostad och exklusiv 3:a i absolut toppklass med alla bekvämligheter i omåttligt populära och omtalade designprojektet Ateljéhuset vid Vasaparken.

Högt, fritt och härligt hörnläge i sydväst med stor balkong om ca 8 kvm i väst som bjuder på sol från förmiddag till sen kväll samt ett oemotståndligt, fritt och öppet frontläge med vidsträckt utsikt över parkens grönska.

Balkongen ger ett underbart och möblerbart uterum och parkutsikten med Odengatans vackra sekelskiftesfastigheter i silhuetten är som sagt magnifik. Bättre än så här blir det bara inte!

Planlösningen är utmärkt disponerad med parkutsikt från rummen och härliga, öppna och flödande ljusa sällskapsytor i kök och vardagsrum med utgång till balkongen.

Stilrent snickerikök i valnöt med fransk balkong och stor köksö, bänkskivor och stänkskydd i stenkomposit, komplett maskinell utrustning och öppen planlösning mot vardagsrum. Vardagsrummet har generöst ljusinsläpp från stort panoramafönster och utgång till balkongen.

Toppmodernt, helkaklat badrum med dusch, vägghängd WC, snickeribyggd kommod, handdukstork, inbyggd tvättmaskin och torktumlare.

I övrigt finns två bra sovrum. Ett ”master bedroom” som vetter mot parken och helt tyst från stadens brus med garderobsvägg samt ett näst intill lika stort sovrum med platsbyggda garderober och plats för såväl dubbelsäng som skrivbord.

Genomgående smart och effektiv förvaring, generös takhöjd om 2,80 meter och mattlackad mosaikparkett i valnöt med vattenburen golvvärme.

Vasaparken är en oas mitt i Vasastan. Lekande barn skrattar förtjust i den stora lekparken på kullen och nedanför finns fotbollsplan som förvandlas till en skridskobana vintertid, utegym och joggingslingor. På den stora gräsmattan mitt emellan är filtar utbredda av både familjer, unga par och kompisgäng. Här njuter man av sensommarkvällar på den egna balkongen eller på någon av de trevliga restaurangerna i kvarteret.

Detta svårslagna parkläge ger ett boende i Vasastan utöver det vanliga….once in a lifetime!

Välkommen på visning!

Pris: 14 000 000 kr

Månadsavgift: 4 830 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband från Telia. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 2,67900 %

Byggår: 1949/2010

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 501 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2013-11-12

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010 bildades 2008 och fastigheten från 1949 totalrenoverades och byggdes om till bostäder 2010. Med tanke på denna totalrenovering är huset att jämföras med nyproduktion. Föreningen består av 37 lägenheter och lokaler till en förskola som Norrmalms stadsförvaltning hyr med kontrakt till och med 2031-12-31. Hyran för 2020 uppgick till 1.698.400:- (exklusive fastighetsskatt). Föreningen är frivilligt skattskyldig till mervärdesskatt för uthyrningen av lokalen.

Fastighetens uthyrningsbara area uppgår till ca 4.154 kvm fördelat på bostäder om 3.430 kvm och lokal till förskola om 724 kvm.

Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Föreningen tillåter delat ägande men ej juridisk person som förvärvare. Mantalsskrivning på adress krävs ej.

Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 38.700.000:- och den kortfristiga skulden till 15.700.000:- vilket ger en skuldsättningsgrad på 15.860:-/kvm boarea och 13.096:-/kvm totalarea. Under året har föreningen amorterat 752.500:-.

Fastigheten totalrenoverades 2010 och inga större renoveringar planeras. Föreningen upprättade en underhållsplan 2015. En årlig översyn av denna görs för planering av åtgärder och som grund för en långsiktig ekonomisk planering.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns gemensamt barnvagnsrum och cykelrum. Det finns ingen gemensam tvättstuga då alla lägenheter har egna tvättmaskiner och torktumlare. Det finns ingen gård, men fastigheten ligger i direkt anslutning till Vasaparken.

Förening: Brf Ateljéhuset 2010

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 37

Antal lokaler: 1

TV: Kabel-TV och bredband från Telia.

Sammanställning: Balkong i väst med sol från lunch tills den försvinner bakom träden i Vasaparken ca kl. 20.00 samt fransk balkong.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.