Vasastan - Vasaparken

Dalagatan 44, 2 tr

Magnifik & stilfull parkvåning i drömskick med balkong, strålande ljust läge, fin stuckatur, högresta fönsterpartier & fri utsikt över Vasaparken.

Adress

Dalagatan 44, 2 tr

Rum

3

Slutpris

12 000 000 kr

Avgift

2 123 kr/mån

Boyta

80 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust, öppet och genomgående läge i fastighet från 1884, bjuds ett inynsskyddat drömboende i underbar parkmiljö i Vasastan med balkong mot innergården och högt, fritt frontläge och grönskande utsikt över Vasaparken.

I denna klassiskt vackra och magnifika sekelskiftesvåning, en gång byggmästarens egna hem och aldrig tidigare saluförd, om 80 kvm fördelade på 3 rum och sällskapskök, varav 2 bra sovrum, finns allt det mesta man kan önska av stil, design och genuin sekelskifteskänsla. Välkommen till Dalagatan 44 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har varsamt totalrenoverats med perfektion och genuin känsla för stil, modern design och utmärkta funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om dryga 3 meter med magnifika stuckaturer, rosetter och takfält, vita snickerier, paneler, genomgående oljad fiskbensparkett samt flertalet vackra och högresta fönsterpartier med djupa nischer.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus från två väderstreck. Här finns härliga och luftiga sällskapsytor med vardagsrum och ett stilfullt matsalskök i en öppen planlösning med tre höga fönster i bredd och fritt frontläge samt utsikt över Vasaparken.

Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och matsalsbord för större middagssällskap. Det platsbyggda köket i klassiskt utförande är komplett inrett med rejäl förvaring i dubbla rader hela vägen till tak, köksö och arbetsytor med bänkskivor i svart granit och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, spis med induktionshäll och varmluftsugn, fläktkåpa, mikrovågsugn och vinkyl.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng, klädförvaring i två rymliga originalgarderober och utgång till stor balkong. Det andra sovrummet nyttjas väl som ett barn-, tonårs-, gäst eller arbetsrum.

Via entrén nås en tambur med klädhängare i original och plats för både ytterkläder och skor. Inre hall med bra rumssamband och access till ett nytt toppfräscht badrum som är helkaklat och stilsäkert inrett med inbyggt badkar, vägghängd WC, handfat och badrumsskåp. Vägg i vägg med badrummet finns en ”egen tvättstuga” med både tvättmaskin och torktumlare.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett boende i Vasastan utöver det vanliga….once in a lifetime!

Välskött förening med bra ekonomi och låg skuldsättning.

Pris: 12 000 000 kr

Månadsavgift: 2 123 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud från ComHem). Övriga driftskostnader: Det tillkommer en obligatorisk kostnad för bredband om 113 kr/månad, hushållsström 300-400 kr/månad och hemförsäkring 200-300 kr/månad.

Andel i föreningen: 4,58140 %

Byggår: 1884-1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 9 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna. Externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Fastigheten Nebulosan 19 bildades 9 juli 1884, enligt beslut av Stockholms stad, som en tomt på 9 116 kvadratfot, genom avstyckning från tomterna Nebulosan 10, Amsterdam 1 och Röda Berget 46.

Byggnaden uppfördes 1884-1887. Byggherrar var (1) snickarmästaren Andreas Brundell (1846-1935) och (2) fabrikören Peter Naumburg (1841-1902). Brundell erhöll bygglov 1884, inledde bygget men gick i konkurs i november 1885, innan byggnaden var klar. Byggarbetet fortsatte under konkursförvaltarens försorg och fastigheten såldes sedan på exekutiv auktion i juni 1886 till Naumburg, som slutförde arbetet.

Brf Nebulosan 19 förvärvade fastigheten 1988 i samband med ett arvsskifte efter tidigare ägare. I fastigheten finns idag 27 bostadsrättslägenheter (1.739 kvm) och två hyreslokaler (150 kvm). Föreningen är äkta och äger marken (805 kvm).

Föreningen har inget uttryckligt förbud mot juridisk person som medlem men godkänner juridisk person som medlem endast efter särskild prövning av styrelsen. Föreningen godkänner delat ägande så länge minst en av delägarna bor i lägenheten.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Den långfristiga skulden uppgår till ca 6 644 000:- mkr vilket ger en belåningsgrad på 3.821:-/kvm. Föreningen höjde avgifterna med 10 % fr o m 2021 för balansera sig mot framtida investeringar i fastigheten.

Genomförda renoveringar:
Fastigheten genomgick en större renovering under 1930-1931, med en genomgripande ombyggnad av samtliga våningsplan omfattande bl. a. WC, badrum, kök och centralvärme. I gathuset byggdes hiss och ny entré, samtidigt som bottenvåningens fasad förenklades. Gathusets vind byggdes om till lägenheter och en våning byggdes till på gårdshuset i hörnet mot gathuset.
1991-1992: Byte av V/A-stammar, elstigar och ommålning av tak.
1993: Trapphusrenovering och ommålning fönster.
1994: Byte av hissmaskin.
1995: OVK och renovering av hisskorg.
2002-2003: Gårdsombyggnad, ny mur mot Västmannagatan. Byggnation av balkonger och uteplatser.
2004: Ommålning av gårdhustak.
2005: Nytt tak gatuhus och fönsterrenovering.
2006: Fönsterrenovering, renovering av tvättstugefasad och takterrass mot gatan samt ommålning av bottenvåningen i gathusets trapphus.
2007: Byte av hisslinor.
2008: Energideklaration.
2009: Installation av joniseringsutrusning i värmesystemet. Stamspolning och byte av horisontell avloppsstam i källare.
2011: Byte av undercentral för fjärrvärme, installation av takrasskydd och värmeslingor i hängrännor samt stuprör.
2012: Byte av reglerventiler för värmesystemet, installation av termostater för alla radiatorer samt injustering av värmesystemet. Installation av fastighetsnät för bredband.
2013: Ombyggnation av gårdhusvind till lägenhet. Nytt tak på gårdshuset, tilläggsisolering i gathusvinden, nytt värmeregleringssystem med innegivare, byte av hissmotor samt ommålning av fönster på våning 5.
2016: Byte av trasig gasledning mot gatan. Byte till energiglas i gårdstrapphuset. Lagning av gårdsmur.
2017: Totalrenovering av källartoalett, fönsterrenovering och byte till energiglas i gatutrapphuset.
2018: Stamspolning och installation av bergvärmeanläggning.
2019: Ommålning av gårdstrapphuset.
2020: Avloppsstambyte i gathusets källare. Totalrenovering av gatuhusets entré och trapphus.
2021: Modernisering av hiss och ommålning av fönster på våning 0-4. Åtgärder efter OVK-besiktning.

Planerade renoveringar/underhållsåtgärder:
Löpande: Byte innerglas till buller/energiglas.
2021-2025: Diskussion i styrelsen förs kring att göra om tvättstugan på gården till bostad och sälja till högstbjudande på öppen marknad. En ny tvättstuga skulle i så fall byggas i källaren.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga finns belägen i litet gårdshus på gården. Fin innergård med planteringar och sittplats.

Förening: Brf Nebulosan 19

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Obligatorisk bredbandsavgift om 113:-/mån tillkommer avgiften.

Sammanställning: Blivande extra stor balkong mot innergården med morgon-/förmiddagssol och plats för bord och stolar. Balkongen är beställd och betald av säljaren och monteras preliminärt i december 2020.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.