Vasastan - Vasaparken

Sigtunagatan 5, 6 tr

Stilren & exklusiv vindsvåning om 74 m² vid Vasaparken. Högt över takåsarna med soldränkt terrass i sydväst & magisk utsikt över himmel. Garage finns.

Adress

Sigtunagatan 5, 6 tr

Rum

3

Slutpris

8 070 000 kr

Avgift

2 935 kr/mån

Boyta

62 kvm

Biyta

12 kvmOm bostaden

Högt över takåsarna i klassiskt vacker sekelskiftesfastighet från 1889, på toppadress invid Vasaparken, Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och fina vindsvåning om 74 effektiva m² (62 m² boyta + 12 m² ”icke mätvärd yta under snedtak”) i total golvyta med allt som finns att önska. Därtill har den en soldränkt takterrass om ca 5 m² i bästa sydvästläge med oslagbar och vidsträckt utsikt över himmel, Vasastans takåsar och Stockholms vackra stadssiluett.

Vindsvåningen har på senare tid smakfullt renoverats och är verkligen något utöver det vanliga. Den karaktäriseras av modern och minimalistisk inredningsstil och påkostade materialval, stavparkettgolv i vitbetsad massiv ek (nylagt 2017), gott om bra platsbyggda förvarings- och funktionslösningar samt massor av trivsam belysning med dimmers.

Allt är i en perfekt symbios med typiska och stilfulla vindsdetaljer såsom snedtak och högt till taknock om ca 4,1 meter, synliga takbjälkar och stöden, snövita murstockar och änglatrappor, takfönster och rymliga fönsterkupor med vidsträckt utsikt över himmel och takåsar.

Helglasade skjutdörrar öppnar till en insynsskyddad och möblerbar takterrass med sol hela dagen och fram till kvällen. Här avnjuts underbar utsikt i flera väderstreck över himmel och kringliggande tinnar, torn och takåsar. Terrassen har markis vilket möjliggör användning av den oavsett väder eller om man bara vill avnjuta sommarlunchen i skuggan.

Planlösningen är ovanligt väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig på hela sin totala golvyta. Här ges öppna, sociala och strålande ljusa sällskapsytor med vardagsrum, matsalsdel och ett platsbyggt kök i vitt med bänkskivor i Corian (12 mm) och komplett maskinell utrustning från Siemens. Matsalsdelen, som är centralt belägen och utgör hjärtat i bostaden, ger plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. Här finns utgången till takterrassen. Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och TV-möbel och har ett stort fönsterparti med utsikt mot bl a Gustav Vasa kyrka.

Två sovrum ligger bekvämt avskilda från varandra på var sida av våningen. Ett större ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och generös, dold klädförvaring i flertalet platsbyggda garderober längs med vägg. Det andra sovrummet passar utmärkt som tonårs-, barn-, gäst- eller arbetsrum. Badrum i stilsäkert utförande med helkaklade väggar i vitt och Marockanska betongplattor på golv från Marrakechdesign med värme, högt till tak, duschhörna med hand- och takdusch, handfat på kommod med skjutlådor och inbyggd tvättmaskin, infälld spegel och vägghängd toalett. Hall med platsbyggd garderob för ytterkläder och skor.

Välskött bostadsrättsförening med stark ekonomi, låg skuldsättningsgrad och endast ca 4,9 mkr i långfristig skuld. Dessutom har man ca 1,6 mkr i omsättningstillgångar (kassa, bank m.m.).

Pris: 7 250 000 kr

Månadsavgift: 2 935 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (Basutbud från ComHem). Övriga driftskostnader per månad: Hemförsäkring ca 200-300:-. Hushållsel ca 400-500:-.

Andel i föreningen: 3,95000 %

Byggår: 1911

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 604 (1601)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 6 av 6.

Energiförbrukning: 102 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kamelian 24 förvärvade fastigheten 1987 med adress Sigtunagatan 5. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Fastigheten från 1911 och består av 22 lägenheter med bostadsrätt (1.831 kvm) och 2 lokaler med hyresrätt (345 kvm). Föreningen upplåter 9 garageplatser för uthyrning till en kostnad av 1.750:-/månad. F.n. är det kö men föreninges medlemmar har förtur.
Fastigheten har en automatisk port med nytt portkodssystem där nyckelbricka behövs.

Delat ägande accepteras. Juridisk person godkänns ej.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Stort, lättillgängligt barnvagnsrum i entréplan. I gårdshuset entréplan finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2017-12-31 var den långfristiga skuldsättningen ca 4,9 mkr (belångsgrad på ca 2.700:-/kvm) och omsättningssättningstillgångar (kassa, bank) låg på ca 1,6 mkr. Nettoresultatet uppgick till ca + 192.000:-. Bl a har föreningen nyligen sålt en återstående hyresrätt, vilket stärkte ekonomin ytterligare. I dagsläget finns inga planerade/beslutade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1984: Byte av V/A-stammar och elstigare.
1994: Omputsning av fasad.
2001: Nya balkonger.
2003-2004: Nya gårdsbjälklag. Renovering av garaget.
2005: Byte av garagedörrar.
2006: Spolning av stammar och fönstermålning.
2007: Byte av entréport.
2008: Ytskiktsrenoveringa av entré och hiss i gatuhuset.
2009: Byte av fjärrvärmeanläggning.
2011: Installation av värmeslingor på tak och i stuprör på gatuhuet.
2015: Målning av tak.
2016: Målning av fönster.
2018: Installerat fiberbredband, driftsättningen via Stockholms Stadsnät sker i september 2018.

Kommande/planerade renoveringar:
2018-2020: Reparation av garagegolv och byta av termostater.

Förening: Brf Kamelian 24

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Fiberbredband från Stockholms Stadsnät (installation planeras ske under 2018). Fram till dess levereras bredband från Com Hem.

Sammanställning: Altan i sydväst med fri vidsträckt utsikt över himmel och Vasastans takåsar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge på fina Sigtunagatan, mellan S:t Eriksplan och Odenplan, alldeles invid Vasaparken. Här har man närhet och tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, affärer, bank, post, gym m.m. Med bekvämt promenadavstånd nås Stockholms city, T-centralen, Hagaparken och Brunnsviken. Goda kommunikationer såsom T-bana (Odenplan och S:t Eriksplan), Citybanan, flygbussar samt flertalet innerstadsbussar (nr 2, 3, 4, 42, 47, 53, 69 och 70).

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.