Vasastan - Tegnérlunden

Upplandsgatan 13 A, 3 tr

Fantastisk parkvåning med högt & öppet läge, strålande ljusinsläpp, solig balkong i sydväst, perfekt planlösning & magisk parkutsikt över Tegnérlunden

Adress

Upplandsgatan 13 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

11 050 000 kr

Avgift

3 655 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust, högt, öppet och genomgående läge i hörnfastighet från 1885 med rymlig och barnvagnsvänlig hiss, bjuds ett inynsskyddat drömboende i underbar parkmiljö i Vasastan med ljust, fritt frontläge och grönskande utsikt över Tegnérlunden. I denna magiskt fina sekelskiftesvåning om 84 kvm fördelade på 3 rum, varav 2 bra sovrum och svårslagna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum, finns allt man kan önska av stil, design och genuin känsla. Välkommen till Upplandsgatan 13 och ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adresser.

Våningen har på senare tid varsamt renoverats med perfektion och känsla för stil, modern design och utmärkta funktionslösningar. Allt i en symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret. Mycket generös takhöjd om ca 3,10 meter med gipsstuckaturer, vita snickerier, franska pardörrar, höga golvsocklar, breda plankgolv samt vackra och högresta fönsterpartier i bredd med djupa nischer och platsbyggda elementskydd.

Planlösningen är ytterst väldisponerad och tillgänglig, den är luftig och flödar av ljus från dubbla väderstreck. Här ges väl tilltagna och sociala sällskapsytor med vardagsrum och matsalskök med köksö i en öppen planlösning med tre höga fönster, fritt frontläge och utsikt över Tegnérlunden och kringliggande fina sekelskiftesfastigheter.

Vardagsrummet ger plats för soffgrupp, TV och matsalsbord för större middagssällskap. Köket är minimalistiskt designat i vitt och har rejäl förvaring i skåp och draglådor, generösa arbetsytor, en praktisk köksö, bänkskivor i Cararramarmor med underlimmad ho och kakel i halvförband ovan. Komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys, diskmaskin, spis med induktionshäll, fläkt och varmluftsugn.

Två bra sovrum ligger avskilt och rofyllt mot innergården. Här finns ett ”master bedroom” med plats för fullstor dubbelsäng, rejäl förvaring i ”walk in closet” och utgång till balkong i högt och soligt sydvästläge med vidsträckt utsikt mot himmel, takåsar och över en lummig innergård. Balkongen ger verkligen ett härligt och möblerbart uterum med plats för bord, stolar och planteringar. Det andra sovrummet nyttjas väl som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Via entrén nås en hall med skjutdörrsgarderob som ger plats för ytterkläder, skor och övrig klädförvaring. Hallen har bra rumssamband och access till ett stort badrum som är stilrent inrett med helkaklade väggar i vitt, svart klinkergolv med golvvärme, inbyggt badkar, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp, toalett och spotlights i tak. I badrummet finns även en ”tvättdel” med kombinerad tvättmaskin/torktumlare och hyllor för linne och handdukar.

Kombinationen av det svårslagna parkläget, adressen, läget i fastigheten och våningens historiska attribut och sagolika känsla, ger ett unikt och sällsynt kvalitetsboende utöver det vanliga.

Välskött förening med urstark ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Dessutom finns en trevlig innergård med lekplats och sommarmöblering att tillgå.

Pris: 9 950 000 kr

Månadsavgift: 3 655 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (upp till 100 Mbit/s via Bahnhof). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 3,56450 %

Byggår: 1885

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1131 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bergslagen 18 bildades 1999 och äger fastigheten Stockholm Bergslagen 18 med adresser Upplandsgatan 13 A och B samt Tegnérgatan 47 A och B. Byggnaden uppfördes 1885 (totalrenoverades 1987) och består av 30 bostadslägenheter om totalt 2.354 kvm och två lokaler om totalt 398 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi:
Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 15,7 mkr, vilket ger en belåningsgrad om 6.692:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 933.000:-, medlemsavgifterna i snitt till 523:-/kvm/år och årets nettoresultat efter bl a avskrivningar och finansiella poster till ca 83.000:-. Inga avgiftsförändringar diskuteras eller finns beslutade.

Köparen debiteras en överlåtelseavgift om fn 2.000:-, inkluderat kostnaden för en ny namnskylt. Pantsättningsavgift debiteras ej.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1985-1987: Byte av V/A-stammar, elstigar, fasadrenovering och byte av fönster.
2000: Installation av kabel-TV (Com Hem), ventilation (mekanisk frånluft) och nybyggnation av 15 st balkonger.
2001: Beläggningsarbeten på innergården.
2002: Renovering av trapphus och portar.
2006: Ommålning av yttertak.
2007: Ombyggnad av fjärrvärmecentral.
2011-2012: Tvättstuga (nya maskiner).
2014: Renovering av innergården, gästlägenheten, stamspolning och renovering av taket.
2016: Renovering av cykelförrådet.
2017: Nya förråd, renovering av tätskikt mot fasaden på innergården samt byte av samtliga fönster i vindslägenheterna.
2018: Helrenovering och modernisering av hissarna, nya termostater på samtliga radiatorer och ommålning av soprum.
2019: Komplettering av säkerhet på tak, OVK och underhåll av ventilationskanaler, Installation av fiber (Bredband via IP-Only) och utbyte till säkerhetsdörrar.
2020: Målning och renovering av fönster (ej vindslägenheterna) och spolning av V/A-stammarna.

Föreningen genomförde en besiktning av fastigheten 2015 och uppförde därefter en underhållsplan.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en gästlägenhet (andra våningen i gårdshuset) om 1 rum med pentry, dusch och två bäddar som kan hyras för 200:-/natt. Tvättstuga finns på gården med två tvättmaskiner, en torktumlare och en mangel, cykelförråd och grovsoprum i källaren och en arkitektritad innergård med grill, trädgårdsmöbler, planteringar etc. Via Tegnérgatan 47 nås ett barnvagnsrum i gårdshuset.

Förening: Brf Bergslagen 18

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 30

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband genom Bahnhof med upp till 100 Mbit/s som ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i högt och soligt sydvästläge med vidsträckt utsikt mot himmel, takåsar och över en lummig innergård

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.