Vasastan - Röda Bergen

Torbjörn klockares gata 5, 2 tr

Stilsäkert & vackert 1920-tal i ljus & välplanerad familjetrea med härlig social planlösning, två utmärkta sovrum & idylliskt läge i Röda Bergen.

Adress

Torbjörn klockares gata 5, 2 tr

Rum

3

Slutpris

9 350 000 kr

Avgift

4 178 kr/mån

Boyta

86 kvmOm bostaden

I ett av Röda Bergens vackra 1920-talshus ligger denna fina och välkomponerade trea. Våningen är högt och, ljust belägen med utsikt mot himmel och vackra fasader. Här bor du på en mysig och lugn gata alldeles intill nya Hagastaden, Torsplan och med direkt närhet till både S:t Eriksplan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Våningen har på senare tid smakfullt renoverats med modern planlösning och bra funktionslösningar anpassad till familjeliv så väl som umgänge i goda vänners lag. Allt i perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom trivsam takhöjd, spröjsade fönster och genomgående vackra mattlackade furugolv.

Planlösningen är utmärkt disponerad och maximalt effektiv med generösa och öppna sällskapsytor där kök och vardagsrum integreras till ett. Stora fönsterpartier ger ett rikligt ljusinsläpp i två olika väderstreck och en härlig känsla av luft och rymd.

Kök i klassikt och stilrent utförande, generösa arbetsytor samt all önskvärd maskinell utrustning såsom kyl och frys, diskmaskin och mikrovågsugn från Siemens, induktionshäll med multifunktionsugn från Bertazzoni, och fläkt från Fjäråskupan. Vardagsrummet är öppet och väl tilltaget med plats för matsalsbord och många middagsgäster, soffgrupp och övrig önskad möblering. Två utmärkta sovrum rofyllt belägna mot den grönskande innergårdsoasen. Sobert badrum med vitt kakel på väggarna och klinkers i ljusgrå ton på golv, badkar, golvvärme, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Via entrén nås en tambur med plats för ytterkläder och skor samt utmärkt förvaring i garderober.

Här bor man i en solid och stabil bostadsrättsförening med god ekonomi. Belåningsgraden per 2020-12-31 är 4.628:-/kvm och omsättningstillgångarna uppgick till ca 2,9 mkr.

Föreningen har en av Vasastans mest omtyckta lummiga innergårdar med träd och växter, grillmöjligheter och generösa sittgrupper för både stora och små sällskap. I Röda Bergen finns också ”Solvändan” med lekplats för de små och flera förskolor finns att tillgå i området. Med en kort promenad från bostaden ligger även Vasaparken med mysiga caféer, lekpark samt minigolfbana. I direkt närhet till lägenheten finns goda kommunikationer med tunnelbana, buss, pendeltåg och flygbussar.

Varmt välkommen på visning!

Pris: 8 850 000 kr

Månadsavgift: 4 178 kr
inkl. värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) samt bredband via Bahnhof., Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 1,01370 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1924

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00315 (1202)

Hiss: Ja

Våning: 2

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2020-02-21

Energiklass: E

Parkering/Bilplats: I föreningen finns ett garage med infart från Torbjörn Klockares gata. Garaget omfattar 16 platser för bil, varav 2 mindre, och 3 platser för MC. Samtliga platser är för närvarande uthyrda. Garagehyra uppgår i dagsläget till ca 1800 kr/mån för bil och 750 kr/mån för MC.

Allmänt om föreningen: Brf Kannan 13 är en äkta förening som registrerades 1999 och förvärvade 2004 fastigheten Kannan 13. Föreningen består av 1 hus med 11 uppgångar. Adresserna till föreningens bostadshus är: Torbjörn Klockares gata 1-9, Vikingagatan 39-45, Norrbackagatan 70 och Tempeltrappan 2. Föreningen upplåter 111 lägenheter med bostadsrätt samt 9 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugor, cykelförråd, soprum med glas- och pappersåtervinning, lekplats samt innergård med utemöbler. Garage finns med 14 p-platser. Till garaget är det separat kö och kön administreras av Brf.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2026.

Utförda renoveringar:
2018- Ventilation och taksäkerhet
2017- Renovering innergård Torbjörn Klockares gata 3-7
2017- OVK
2017- Stamspolning
201o- Takrenovering
2009- Undercentralen till fjärrvärmen byttes ut
2008- Fönsterrenovering
2006- vindsvåningarna fick nya elstigar
2006- Renovering av ventilationsanläggning
1987- Elstigare byttes
VA-stammar byttes 1978 på Torbjörn Klockares gata 7 och i övriga uppgångar 1987, vindsvåningarna fick nya stammar 2006

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen till framtida underhåll.

Föreningens ekonomi är god. Belåningsgraden per 2020-12-31 är 4.628:-/kvm och omsättningstillgångarna uppgick till ca 2,9 mkr.
Inga andra inplanerade avgiftsförändringar.

Besök gärna föreningens hemsida: http://kannan13.se/.

Förening: Brf Kannan 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 120

Antal lokaler: 6

Antal hyresrätter: 9

TV: Kabel-tv via Com Hem, basutbud ingår i avgiften.

Internet: Abonnemang hos Bahnhof ingår i avgiften (1000 mbs/1000 mbs). Samtliga lägenheter har fiberanslutning.

Bostaden har ett idylliskt läge i Röda Bergen. Här har man det bästa av två världar, Birkastan med sitt härliga utbud av mysiga krogar och restauranger, samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Både Hagaparken och Vasaparken ligger på bekvämt promenadavstånd, samt närhet till Karlbergskanalen, där motion- och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott. Bara ett par minuter bort från lägenheten finns flera välsorterade matbutiker och gymkedjor. Närhet till S:t Eriksplan med ett stort utbud av kommunikationer med bland annat tunnelbanans gröna linje, Arlandabussarna (från Torsgatan), pendeltåg och flera innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.