Vasastan - Röda Bergen

Rödabergsgatan 9 B, 1 tr

Klassiskt 20-tal i vackra och idylliska Röda Bergen. Spröjsade fönster med djupa nischer, fina trägolv och generös takhöjd. Välskött och populär brf!

Adress

Rödabergsgatan 9 B, 1 tr

Rum

3

Slutpris

7 100 000 kr

Avgift

3 252 kr/mån

Boyta

75 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva denna underbara trea med fantastisk charm och ljuvlig känsla, belägen i ett av Stockholms mysigaste områden Röda Bergen. Här lever du i klassiska och grönskande 1920-talskvarter med genuin småstadskänsla. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor. Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt plats för större matbord och trevliga middagar. Stilfullt och funktionellt kök med bl.a. diskmaskin och serveringsskåp. Två rofyllda sovrum med fönster mot föreningens innergård samt badrum med tvättmaskin och golvvärme. Lägenheten är i mycket fint skick med bevarad charm. Genomgående vackra trägolv, spegeldörrar samt fönster med djupa nischer. Den genomgående planlösningen i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd.

Fantastiskt läge i Vasastans kanske vackraste kvarter – Röda Bergen! Här finner Ni även nya Hagastaden runt hörnet med bla Hemköp och flera träningsanläggningar. Röda Bergen är beläget lugnt och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan samt Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, bagerier, butiker, affärer m.m till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Det är även kort avstånd till rekreations- och naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen. Populär förening där det förutom värme och vatten även ingår basutbud kabel-tv samt bredband!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt plats för extra garderob eller byrå om så önskas. Det finns dessutom en rymlig inbyggd garderob som nås från vardagsrummet.

– Vackert och sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Den trevliga ”halvöppna” planlösning mot köket ger plats för ett stort matbord och trevliga middagar och kalas. Två stora fönster med djupa nischer.

– Väldisponerat och charmigt kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt samt serveringsskåp. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, fläkt, kyl och frys.

– Lägenheten har två sovrum som bägge vetter mot föreningens innergård. Master bedroom har plats för dubbelsäng, sängbord samt extra garderobsvägg/garderober, byrå eller skrivbord om så önskas. Fönster med djupa nischer. Sovrum två nyttjas med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Stilfullt badrum utrustat med tvättmaskin, golvvärme, handdukstork, dusch, handfat och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 3 252 kr

Andel i föreningen: 1,07476 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 44 (1201)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 161 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplanet på Rödabergsgatan 5 respektive på Rödabergsgatan 7 med sammanlagt sju tvättmaskiner, tre torktumlare, tre torkskåp, torkrum och mangel. Tvättstugan på Rödabergsgatan 7 har två avdelningar varav den ena är en "drop-in" som inte kan bokas i förväg. Det finns två soprum, barnvagnsrum och två cykelrum. Till föreningen hör även två vackra innergårdar med rikligt av blommor, buskar och gräsmattor. Under sommarmånaderna finns möbler med parasoll, grillar och solstolar utställda.

Brf Verdandi nr 42 i Stockholm bildades 1925 och äger sedan dess fastigheterna på adresserna Rödabergsgatan 5, 7 och 9 A/B samt Falugatan 13, 14, 15 och 17. Föreningen består av 117 bostadsrättslägenheter (yta: 5937 kvm) samt 2 lokaler (yta: 442 kvm). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Vid varje överlåtelse har föreningen som krav att det ska göras en obligatorisk lägenhetsbesiktning som bekostas av köparen (cirka 2000 kr). Besiktningen avser att fastställa lägenhetens skick och att eventuella renoveringar har gjorts enligt gällande regler. Föreningen avser att renovera fönster med planerad start i mars/april. Inga planerade avgiftsändringar finns (avstämt 2017-02-28). Välskött och populär förening! Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningen utmärkta hemsida: www.verdandi42.se

Utförda renoveringar/underhållsåtgärder har utförts under senare år:
1987 – 1994 Byte av samtliga rörstammar och samtidigt renovering av alla badrum samt renovering av fasader, tak och trapphus.
1995 Byte av samtliga elstammar.
1996 Renovering av samtliga fönster.
2008 Renovering och målning av samtliga fasader samt översyn av tak och utvändig målning av fönster.
2013 Utbyte på föreningens bekostnad av samtliga lägenhetsdörrar mot säkerhetsdörrar samt renovering av alla trapphus och installation av postboxar.

Förening: Brf Verdandi nr 42 i Stockholm

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband ca:100mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Föreningen har två gemensamma innergårdar, sommartid försedda med trädgårdsmöbler och grill.

Boarea 75 kvm enligt bifogat mätbevis SS021053 utfärdat 2008-10-02, enligt bostadsrättsföreningens info: 70 kvm.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.