Vasastan - Östermalm

Birger Jarlsgatan 98 A, 4 & 5 tr ög

Spektakulärt drömboende med industriell elegans och unik ateljèkänsla i två etage. Högst upp med utsikt över takåsar från magisk takterrass i söder.

Adress

Birger Jarlsgatan 98 A, 4 & 5 tr ög

Rum

3

Slutpris

7 200 000 kr

Avgift

3 887 kr/mån

Boyta

81 kvm

Biyta

3 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Birger Jarlsgatan 98 och detta vackra hem som överträffar det mesta. Attraktivt och tyst belägen högst upp i huset i pampig sekelskiftesfastighet från 1907 i eftersökta kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Våningen är i två etage och den karaktäriseras av modern och minimalistisk inredningsstil, diskret lyx och smakfull färgsättning. På övre planet finns en fantastisk takterrass i söder med utsikt över himmel och kringliggande takåsar.

Planlösningen är både tilltalande och trivsam med öppna och sociala sällskapsytor.c designkök från Arclinea ritad av Antonio Cittero med maskinell utrustning från Gaggenau och Smeg. Master bedroom med fransk balkong i söder och ett mindre sovrum alternativt arbetsrum på övre etage. Exklusivt badrum med stengolv i gotländsk kalksten från Norrvange. Inbyggt ljudsystem från Bose, belysningssystem från Flos och Gira, genomgående frostade glasdörrar och inbyggd etanolspis från Planika. Nedre planet har en takhöjd om 3,20 m vilket skapar en härlig rymd i kombination med övre etagets tilltalande vindsatmosfär med synliga takbjälkar och ljusinsläpp från takfönster som ytterligare förstärker känslan av höjd och rymd.
Sammanfattningsvis ett högklassigt boende med en svårslagen mix av stil, känsla och design.

Välskött förening i vacker fastighet från 1907.
Välkommen att längta hem!

Entréplan:
– Ingång via säkerhetsdörr till ljus hall som direkt ger en välkomnande känsla. Gott om plats för ytterkläder. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett stengolv.

– Stilrent Arclinea kök med härlig rymd och smakfull interiör. Vita släta luckor och stänkskydd av glas ovan arbetsbänkar samt vitvaror från Smeg och Gaggenau. Ljussättning bakom stänkskyddet styrs via fjärrkontroll. Generösa fönsterpartier ger härligt ljusinsläpp. Komplett maskinell utrustning som kyl/frys, diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt och vinkyl. Plats för stort matbord vilket gör detta till en trivsam och självklar plats för social samvaro och umgänge. Vitlaserade trägolv och väggar målade i vitt. Ett kök att längta hem till.

– Master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Vitlaserade trägolv och väggar målade i vitt. Fransk balkong i soligt söderläge.

– Sobert badrum i gotländsk kalksten med platsbyggt badkar med dusch. Handfat i Corian med kommod i teak, tvättmaskin, handdukstork, vägghängd wc och golvvärme. Infälld belysning och högtalare från Bose.

– I anslutning finns en elegant inredd walk-in closet med gott om plats för förvaring.

Övre etage:
– Via vacker originaltrappa nås det övre etagets loungdel med härlig ateljèkänsla och takfönster som bjuder på flödande ljus. Hela det övre planet har golvvärme och en inbyggd etanolspis från Planika ger den där extra myskänslan. Utgång till underbar terrass i söder med eldriven markis och inbyggd kvällsbelysning från Flos.

– Mysigt, rofyllt rum som passar perfekt som arbetsrum. Plats för säng eller skrivbord alternativt annan passande möblering. Två takfönster skänker flödande ljus.

Pris: 6 995 000 kr

Månadsavgift: 3 887 kr

Andel i föreningen: 3,15920 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1401

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Morkullan 2 förvärvade fastigheten 2009 och består av ett flerbostadshus med 27 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet (dold framtida tillgång) samt 5 hyreslokaler på adresserna Birger Jarlsgatan 98 och Surbrunnsgatan 16. Byggnaden uppfördes 1905-07 av byggmästare Wilhelm Daen efter ritningar av arkitekt E.Eklundh. Fastighetens lägenhetsyta är 2577 kvm och lokalyta 689 kvm. Under 2010-2011 tillkom fyra lägenheter genom ombyggnad av fastighetens råvind. Fastigheten renoverades på 1980-talet med bl.a. nya stammar. Stammarna spolades senast 2015/16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Det finns i dagsläget inga beslut om förändring av månadsavgifterna.
Under våren kommer man att måla och byta fönster i gårdshusets trapphus.
Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Det finns ett källarförråd och gemensam tvättstuga i gårdshuset utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelrum/barnvagnsrum, soprum, pingisrum samt en innergård med sommarmöblering.

Förening: Brf Morkullan 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Comhem

Internet: Bredband via Comhem. Fiber skall dras in våren 2018.

Sammanställning: Ljuvlig terrass i högt, soligt söderläge med stengolv i gotländsk kalksten, eldriven markis och snygg inbyggd kvällsbelysning från Flos. Privat läge mot gården med trevlig utsikt över takåsar.

Här på Birger Jarlsgatan 98 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Surbrunnsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger som Meno Male, Brasserie Balzac, Pom & Flora, Sirap, Le Nom, Buco Nero, Caffé Nero, Prime Burger m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.