Vasastan - Östermalm

Surbrunnsgatan 16, 1 tr

Sekelskiftesdröm med 3.20 meter i takhöjd, genomgående planlösning och vackra trägolv. Perfekt planerad 3:a med ljus, rymd och charm!

Adress

Surbrunnsgatan 16, 1 tr

Rum

3

Slutpris

7 050 000 kr

Avgift

3 538 kr/mån

Boyta

71 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva denna ljuvliga och ytterst välplanerade 3:a i fastighet från 1907. Lägenheten är renoverad med känsla för detaljer och är i mycket fint skick med charmen bevarad. Genomgående vackra trägolv, pardörrar, höga golvsocklar, bröstpanel, fönster med speglar och djupa nischer samt spegeldörrar. Bostaden är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor. Stilfullt och påkostat kök från Stockholms Kök & Specialsnickerier med bänkskiva i Carraramarmor och vitvaror från Smeg. Underbart vardagsrum med cirka 3.20 meter i takhöjd och gott om plats för önskad möblering. Två rofyllda sovrum med fönster mot föreningens innergård samt goda förvaringsmöjligheter med flera rymliga garderober och skåp. Garderoberna i ”master bedroom” är även de platsbyggda av Stockholms Kök & Specialsnickerier. Den generösa takhöjden i kombination med den genomgående planlösningen ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Vackert serveringsskåp, rymlig inbyggd garderob, städskåp samt överskåp.

– Enastående vardagsrum med cirka 3.20 meter i takhöjd och gott om plats för önskad möblering. Stort vackert fönsterparti med speglar och djupa nischer, samt fiskbensparkett och bröstpanel som ger rummet en härlig karaktär. Pardörrar leder in i köket.

– Fantastiskt kök från Stockholms Kök & Specialsnickerier (2015) med plats för större matbord och trevliga kalas och middagar. Mycket bra arbetsytor med bänkskiva i Carraramarmor och generösa förvaringsutrymmen med köksluckor ända upp till tak. Köket är utrustat med vitvaror och blandare från Smeg, diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt samt kyl/frys. Fönster med speglar och djupa nischer samt höga golvsocklar.

– Två väldisponerade sovrum med fönster mot innergården. Sovrum 1 har plats för dubbelsäng och här finns även två rymliga platsbyggda garderober från Stockholms Kök & Specialsnickerier. Sovrum 2 nyttjas med fördel som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handfat, kommod, handdukstork, skåp och vägghängd wc. Spotlightbelysning.

Pris: 6 450 000 kr

Månadsavgift: 3 538 kr

Andel i föreningen: 2,87570 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 145 (1101)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 122 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Morkullan 2 förvärvade fastigheten 2009 och består av ett flerbostadshus med 27 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet (dold framtida tillgång) samt 5 hyreslokaler på adresserna Birger Jarlsgatan 98 och Surbrunnsgatan 16. Byggnaden uppfördes 1905-07 av byggmästare Wilhelm Daen efter ritningar av arkitekt E.Eklundh. Fastighetens lägenhetsyta är 2577 kvm och lokalyta 689 kvm. Under 2010-2011 tillkom fyra lägenheter genom ombyggnad av fastighetens råvind. Fastigheten renoverades på 1980-talet med bl.a. nya stammar. Stammarna spolades senast 2015/16. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Det finns i dagsläget inga beslut om förändring av månadsavgifterna.
Under våren kommer man att måla och byta fönster i gårdshusets trapphus.
Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Det finns ett källarförråd och gemensam tvättstuga i gårdshuset utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelrum/barnvagnsrum, soprum, pingisrum samt en innergård med sommarmöblering.

Förening: Brf Morkullan 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Det finns en trevlig gemensam innergård för medlemmarna att njuta av!

Här på Surbrunnsgatan 16 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området kring Surbrunnsgatan finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.