Vasastan - Östermalm

Odengatan 18, 1 tr ög

Fantastisk sekelskiftestrea med ljuvlig balkong i söder, perfekt genomgående planlösning, två utmärkta sovrum och låg avgift. Drömläge på Odengatan!

Adress

Odengatan 18, 1 tr ög

Rum

3

Slutpris

5 850 000 kr

Avgift

1 563 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Odengatan 18 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en trivsam atmosfär som överträffar det mesta. Perfekt för lilla barnfamiljen eller paret som vill ha riktigt gott om plats. Attraktivt och tyst belägen mellan lummiga innergårdar i vacker sekelskiftesfastighet från 1897 i eftersökta kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten är smakfullt renoverad till en svårslagen, optimalt planerad trea med perfekt genomgående planlösning, fina golv, högt till tak och vackra detaljer. Vardagsrum med gott om plats för social yta och utgång till stor balkong som vetter mot den lugna innergården. Stilrent kök med smakfull interiör, plats för matbord och all maskinell utrustning. Två bra sovrum, varav ett stort föräldrasovrum med suverän förvaring i garderober och ett barn-, gäst eller arbetsrum. Smakfullt helkaklat badrum.

Med det bästa av två världar bor du här på suverän adress, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Tyst läge mellan lummiga innergårdar endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och City. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad.

Välskött fastighet och bostadsrättsförening med god ekonomi, låg belåning och mycket låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften 1 563 kr inkl både kabel-TV och bredband.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i garderob.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Kakel ovan arbetsbänk och komplett maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, mikro och tvättmaskin. Plats för stort matbord.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Utgång till härlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Två utmärkta sovrum, varav ett master bedroom med plats för dubbelsäng och generös förvaring i garderober. Det andra passar perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum.

– Smakfullt badrum med vita kaklade väggar och klinkergolv. Utrustat med badkar, WC, handfat och handdukstork.

Pris: 5 795 000 kr

Månadsavgift: 1 563 kr
I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV (Comhems basutbud) och bredband (100 Mbit).

Andel i föreningen: 2,21000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 57 (1102)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 149 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området.

Allmänt om föreningen: Brf Trasten äger två vackra sekelskifteshus med adress Odengatan 16-18. De byggdes 1896-1897 av O W Carlsson och K Andersson. Arkitekt var Johan Arvid Wallin. Föreningen bildades 1992 och tog över de båda husen från Svenska bostäder 2001. Tomten är 1 758 kvm på fri och egen grund. Föreningen är äkta och består av 36 bostadslägenheter varav 35 är upplåtna med bostadsrätt och en med hyresrätt samt tre uthyrda lokaler.

Boyta 2 879 kvm varav hyreslägenhet 54 kvm. Lokalyta 300 kvm.

Den tekniska och ekonomiska förvaltningen sköts sedan 2001 av Hansson & Hööglund Fastighetsförvaltning AB.

Föreningen har mycket god ekonomi med endast 693 000 kr i skulder till kreditinstitut (240 kr lån/kvm).

Det finns idyllisk, lummig innergård med grill och trädgårdsbord, tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum samt källsorteringsrum. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Renoveringar:
Stammarna spolades 2018.
Tillträde till tak monterades på fasaden 2017.
Byte av hissmaskineri och hisskorg 2016.
Ny lägenhet byggdes i tidigare förråd och såldes med bostadsrätt.
Dagvattensystemet på inre gården renoverades.
Gårdarna rustades upp med cykelparkering och ny uteplats 2015.
Återvinningsrum, barnvagnsrum och cykelförvaring iordningsställdes.
All takplåt byttes och takterrasser renoverades 2014.
Stammarna spolades 2013.
Trapphusen renoverades 2012.
Rökkanaler åtgärdades 2009.
Fasaden renoverades, fibernät 100 Mbit/sek installerades 2008.
Ny fjärrvärmecentral installerades. Stammarna spolades och dagvattensystemet slamsögs 2007.
Alla fönster renoverades 2005.
Hela elsystemet och stammarna byttes 1977.

Underhålsplanen för kommande period innehåller renovering av fönsterkarmar på de mest utsatta fasaderna (2019) samt infodring av rörstammar (2022). Inga beslutade avgiftsförändringar.

För ytterligare information se årsredovisningen eller besök föreningens hemsida https://trasten.com/

Förening: Brf Trasten 21

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem (basutbud ingår i avgiften).

Internet: Bredband från Ownit 100 Mb ingår i avgiften.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong, som gjord för att inta morgonkaffet på. Balkongen är omgiven av vackra fasader, lummig grönska och vy över den grekiskortodoxa kyrkan S:t Georgios.

Här på Odengatan 18 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området finns ett suveränt utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger som Meno Male, Brasserie Balzac, Pom & Flora, Sirap, Le Nom, Buco Nero, Caffé Nero, Prime Burger m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.