Vasastan - Östermalm

Surbrunnsgatan 1, 5 tr

Fantastisk & optimal vindsvåning om totalt 64 m² med solig takterrass & fri utsikt över takåsar. Snygg design, öppna sällskapsytor & två bra sovrum.

Adress

Surbrunnsgatan 1, 5 tr

Rum

3

Slutpris

8 150 000 kr

Avgift

2 014 kr/mån

Boyta

61 kvm

Biyta

3 kvmOm bostaden

I ståtlig och vacker hörnfastighet från 1894, på lugn och bra adress belägen i gränslandet mellan Östermalm och Vasastan, saluförs nu denna fantastiska, stilsäkra och optimala vindsvåning om 3 rum och 65 suveräna kvm ”levnadsyta” (61 kvm boyta + 3 kvm ”icke mätbar yta under snedtak”). Solig, insynsskyddad takterrass i söder och vidsträckt, fri utsikt över himmel och kringliggande takåsar. Våningen är tyst och lugnt belägen högst upp på 5 trappor med hiss hela vägen upp till vindsplanet.

Våningen är smakfullt renoverad (2013) i stilren, modern design med exklusiva materialval och alla typiska vindsdetaljer är på plats såsom snedtak och högt till taknock om ca 3,60 meter, synliga takbjälkar, fönster och kupor i dubbla väderstreck ger rikligt ljusinsläpp från morgon till kväll, takfönster, snövita murstockar med änglatrappor, vitlaserad ekparkett och en solig, insynsskyddad takterrass i söder med fri utsikt över himmel, torn och takåsar.

Planlösningen är mycket väldisponerad och våningen har ett ogenerat läge, den är ytterst funktionell och tillgänglig med massor av bra förvaringslösningar, öppna, ljusa och sociala sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt i ett snyggt utförande med komplett maskinell utrustning från bl a Smeg, bänkskiva från Silestone och matplats för 4-6 personer. Köket öppnar upp mot vardagsrummet där utgång via helglasade skjutdörrar till takterrassen finns. Takterrassen ger ett ljuvligt uterum med plats för bord, stolar och grill.

Två bra sovrum (kan även slås ihop till ett större), varav ett ”master bedroom” med plats för dubbelsäng och god klädförvaring i garderober. Det andra sovrummet passar bra som barn-, gäst- eller arbetsrum. Badrummet är något utöver det vanliga, nyrenoverat och inrett i ett stilsäkert utförande med beige italienskt kakel, vägghängd WC, både badkar samt tak- och handdusch, takfönster ovan badkaret, handfat på kommod samt tvättmaskin och torktumlare.

I övrigt finns ett ljudsystem från Bose med högtalare i badrum, vardagsrum och på terrassen. Styrsystem för ljus finns installerat i alla rum (styrs från mobiltelefon). Vattenburen golvvärme i hela lägenheten förutom i badrummet där det är elburen.

Här ges verkligen ett härligt boende med vindskaraktär och alla typiska vindsdetaljer man önskar. Samtidigt är planlösningen lika effektiv och väldisponerad som en utmärkt ”vanlig” trerumslägenhet. Hur går det ihop? Kom och se själva!

Välskött, äldre förening med mycket god ekonomi, låg skuldsättning och låga månadsavgifter för medlemmarna. Det finns utrymme för avgiftssänkning men inga beslut är tagna i föreningen.

Pris: 6 495 000 kr

Månadsavgift: 2 014 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV med gruppavtal (värde 150 kr). Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 250-300:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad. Bredband via Bredbandsbolaget ca 369:-/månad

Andel i föreningen: 2,82000 %

Byggår: 1894

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 029 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 83 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Trasten nr 12 bildades 1926 och är belägen Surbrunnsgatan 1 och Valhallavägen 50 på Östermalm i Stockholm. Föreningens fastighet består av ett flerbostadshus om 5 våningar med 28 bostadsrätter (2429 kvm) och 2 hyresrättslokaler. Fastigheten är uppförd 1894. Föreningen är en s k "äkta förening" och man äger marken.
Juridisk person accepteras ej

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg med 4.600.000:- i långfristig skuld per 2020-12-31, vilket ger en låg skuldsättningsgrad om ca 1.680:-/kvm.

Renovering:

1989-1990 byttes samtliga V/A stammar
1989-1990 byttes el-stigare
1989-1990 renoverades trappuppgången
1989-1990 installerades hiss
1989-1990 monterades balkonger
2005 målades fönster och balkongdörrar mot gården
2006 renoverades taket
2007 målades fönster mot gatan
2014-2015 renoverades fasaden
2015 har fönster till vindsvåningarna renoverats
2020 ljudisolering av restauranglokal
2020 helrenovering av källarutrymmen och tillhörande stammar
2020 stamspolning

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns en tvättstuga och ett cykelrum. Föreningen har en mysig innergårdar med sittplatser och härlig utsikt över lummiga träd.

Förening: Brf Trasten 12

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 28

Antal lokaler: 2

TV: Fastigheten har bredband och digital-TV via Com Hem AB (gruppavtal) och Bredbandsbolaget (upp till 100 Mbit/s kostar ca 369 kr i månaden).

Sammanställning: Solig takterrass i söder med fri vidsträckt utsikt över Östermalms tinnar, torn och takåsar.

Här bor ni centralt med närhet till både restauranger, caféer, shopping och nöjen. Surbrunnsgatan är en lugn och tyst gata, belägen i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm med populära Café Sirap, restaurang Svartengrens och Gnarly Burger i samma kvarter. Kommunikationerna är goda med flertalet busslinjer och promenadavstånd till både tunnelbanans gröna linje vid Odenplan och röda linje vid Tekniska högskolan. Rogivande och natursköna grönområden finns i närheten, bl a Vanadislunden, Hagaparken och Norra Djurgården.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.