Vasastan - Odenplan

Upplandsgatan 69, 4 tr

Stilig sekelskiftesvåning med högt läge, fantastiskt ljus, härlig rymd & balkong i väster med fri utsikt över takåsar & Gustav Vasa kyrka.

Adress

Upplandsgatan 69, 4 tr

Rum

3

Slutpris

9 850 000 kr

Avgift

3 265 kr/mån

Boyta

95 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskiftesvåning anno 1901 med eftersökt läge och på bästa adress invid Odenplan. Lägenheten har alla vackra originaldetaljer från byggåret välbevarade såsom imponerande takhöjd om ca 3,20 meter, dekorativa stuckaturer, flertalet stora fönsterpartier med djupa, speglade nischer, franska pardörrar, förvaringsskåp i original samt trägolv.

Lägenheten är högt belägen på fastighetens högsta ordinarie våningsplan och den är genomgående från gård till gata. Den har en väldisponerad planlösning som präglas av strålande ljusinsläpp, härlig rymd och genuin sekelskifteskänsla. Här finns härliga sällskapsrum i fil såsom ett stort vardagsrum och en salong, matsal eller bibliotek. Detta rum kan med enkelhet delas av till två mindre barnrum alternativt göras om till ett fantastiskt sällskapskök. Dessa båda rum bokstavligen flödar av ljus från fyra stora fönsterpartier.

I rofyllt och ostört läge mot innergården ligger ett rymligt sovrum med utgång till balkongen med sol från lunchtid till kväll samt vidsträckt fri utsikt över himmel, takåsar och Gustav Vasa kyrka. Här finns även ett kök med god förvaring och matplats. Kaklat och stambytt badrum med badkar. Rymlig och inbjudande hall med bra rumssaband samt separat WC.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget, den sällsynt bra planlösningen, och våningens historiska attribut och sagolika rymliga känsla, gör denna sekelskiftesvåning till ett unikt och sällsynt drömboende utöver det vanliga.

Välskött, äldre förening med bra ekonomi, låg skuldsättning och de stora renoveringarna gjorda. Föreningen har de senaste åren vid flertal tillfällen sänkt medlemsavgifterna.

– Välkomnande tambur ansluter till inre hall med gott rumssamband. I hallen finns separat WC med toalett och handfat. Trägolv i original.

– Hallen leder till passage som ansluter till kök och ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, möblerbara ytor längs väggar för garderober, byråer etc. Här finns utgång till balkong i väster med sol från lunchtid till kväll och vidsträckt fri utsikt över himmel, takåsar och Gustav Vasa kyrka.

– Kök i vitt med gott om skåp och förvaring samt matplats för 4 personer.

– Kaklat badrum med klinkergolv, badkar, handfat, badrumsskåp, handdukstork, platsbyggd förvaring- och avställningsmöbel med tvättmaskin under.

– Härliga, rymliga och ytterst umgängesvänliga ytor i stort härligt vardagsrum som ligger i fil med matsalsrum, bibliotek, salong eller sovrum. Detta rum kan med enkelhet delas av till två mindre sovrum alternativ göras om till stort sällskapskök. Båda rummen har dubbla fönsterpartier som ger fantastiskt ljusinsläpp och fri utsikt mot himmel och takåsar. Vitmålade väggar, tak med stuckaturer och trägolv i original.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 265 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband 100 Mbit/s från Ownit samt balkongavgift 25:-. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200:-.

Andel i föreningen: 5,32511 %

Byggår: 1901

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 13 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 172 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Blåklinten 9 äger fastigheten Blåklinten 9 med adress Upplandsgatan 69. Föreningen bildades 1991 och upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god med låg belåning om ca 7,9 mkr i långfristig skuld per 2019-12-31, vilket ger en belåningsgrad på ca 4.101:-/kvm. Omsättningstillgångar uppgick till ca 1 mkr. Föreningen har med jämn takt de senaste åren sänkt månadsavgifterna, i januari 2013 med 5 %, i juli 2013 med 5 % och ytterligare 7,5 % i januari 2014. Inga avgiftsförändringar är i dagsläget planerade eller beslutade.

Renoveringar i fastigheten:
Tak 1999.
Stambyte, samtliga stammar i kök och badrum 2004.
Elstigare 2004.
Fönster mot mellangård, gårds- och gathus 2004.
Tvättstugan 2005.
Fasad mot gården 2005.
Trapphus 2006.
Undercentralen (fjärrvärme) 2006.
Bakre gård 2008.
Snösmältningsslinga 2011.
Termostater gårdshuset 2012.
Förbättring av ventilation hyreslokal källare 2013-2014.
Tätning källare 2013.
Fönsterrenovering mot Upplandsgatan och bakre gård 2014/2015.
Renovering av mellangården 2017.
Målning av taken båda husen + montering extra rasskydd, inspektionsstegar och gåplan 2018.
Renovering av fasad mot Upplandsgatan 2018/2019.

Enligt underhållsplanen planeras följande projekt kunna genomföras tidig vår nästa år:
Renovering av båda trapphusen. Renovering av vissa delar av plåttaket. Reparation av en takterrass i gathuset. Renovering av fönster mot innergården.

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns en tvättstuga i ett eget hus på innersta gården. Två innergårdar med bl a lekstuga, grill och utemöbler. På mellangården finns ett cykelställ och barnvagnsförråd.

Förening: Brf Blåklinten 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: 100 mbit/s fiber via Ownit. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Balkong i väster med sol från lunchtid till kväll och magnifik utsikt över himmel, takåsar och Gustav Vasa kyrka. Föreningen tar ut en obligatorisk balkongavgift om 25:-/månad (inkluderat i månadsavgift om 3.265 kr)

Fantastiskt läge i första kvarteret ovan Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken. Här ges tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger (t ex Tranan, Lilla Ego och Sushi Sho mfl), caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer (tunnelbana, pendeltåg och flertalet innerstadsbussar). På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.