Vasastan - Odenplan

Hagagatan 14, 2 tr

Stilig sekelskiftestrea vid Odenplan med högt, fritt läge & strålande ljusflöde, både kakelugn & öppen spis, vackra detaljer, burspråk & stor balkong.

Adress

Hagagatan 14, 2 tr

Rum

3

Slutpris

10 850 000 kr

Avgift

3 504 kr/mån

Boyta

87 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 87 uppmätta kvm fördelade på tre rum och kök. Högt och öppet belägen i fastighet från 1905 med rymlig och ”barnvagnsvänlig” hiss, endast med ett stenkast från Odenplan och Vanadislunden. Utöver huvudporten på Hagagatan 14 så kan man gå in via porten intill och nå hissen utan trappsteg vilket är utmärkt för er med barnvagn.

Lägenheten har alla de vackra detaljerna i original från byggåret på plats såsom högt till tak med dekorativ stuckatur, spegelmönstrade pardörrar, vita snickerier och golvsocklar, trägolv och fiskbensparkett, både öppen spis och kakelugn, burspråk och flera högresta fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett rikligt ljusflöde och en känsla av rymd.

Planlösningen är tilltalande och klassiskt väldisponerad, den är både rund- och genomgående från gård till gata. Här ges bra förvaring och trivsamma och väl tilltagna sällskapsytor, två möjliga sovrum, kök med matplats och en stor, rogivande balkong om 5 kvm mot innergården.

Två rum i fil i högt, ljust och öppet läge mot Hagagatan. Här ges ett rymligt vardagsrum med fungerande öppen spis och plats för soffgrupp och TV-möbel. Via vackra pardörrar nås ett matsalsrum, bibliotek eller sovrum med burspråk och en dekorativ kakelugn (fn plomberad) med hela fyra högresta fönsterpartier i bredd ges ett magiskt ljusinsläpp till rummen.

Mot innergården ligger ett kök i vitt som är välutrustat och har bra förvaring i lådor och skåp. Bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom spishäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Här ges plats för matbord och utgång till balkongen som ligger i ett rofyllt och skyddat läge mot innergården. Balkongen ger ett härligt och möblerbart uterum med sol från morgon till lunchtid och plats för stolar och bord.

Ett väl tilltaget ”föräldrasovrum” med plats för fullstor dubbelsäng och bra förvaring i en klädkammare inredd med både hyllor och häng.

Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallpassage finns ett fräscht badrum i ett stilrent utförande med klinkergolv och golvvärme, dusch, handfat på kommod, WC och en toppmatad tvättmaskin.

Välskött, äldre förening bildad redan 1909 som äger marken och har en synnerligen god ekonomi med låg skuldsättning och de stora renoveringarna gjorda.

Pris: 9 975 000 kr

Månadsavgift: 3 504 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 5,13000 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 01202

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-09-06

Energiklass: F

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Eken nr 2 u.p.a. förvärvade fastigheten Nejlikan 7 på Hagagatan 14 i Stockholm år 1909. Föreningen består av 23 lägenheter och 2 lokaler. Byggnades totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.853 kvm, varav 1.638 kvm utgör lägenhetsyta och 215 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2021-12-31 uppgick belåningen till 5.871.477:- vilket ger en belåningsgrad på 3.546:-/kvm, omsättningstillgångarna (klientmedel hos förvaltaren SBC) uppgick till ca 1.136.943:-. I december 2020 omförhandlades föreningens lån. Hälften av lånen har i dagsläget fast ränta (december 2025) och hälften rörlig, vilket ger en minskad exponering mot högre upplåningskostnader vid ränteuppgångar.

Inga planerade/beslutade avgiftsförändringar. Föreningen sänkte avgifterna 2019.

Genomförda renoveringar:
1991: V/A-stammar och elstigar byttes.
2017: Fönstermålning, stamspolning och staminspektion.
2018: Ny torkrumsutrustning, ny entrédörr till källaren och installation av säkerhetsdörrar.
2019: Takmålning, energideklaration och nya gårdsmöbler.
2020: OVK-besiktning, besiktning av tätskikt gårdsplan, byte av torktumlare, dekorationsmålning i huvudentrén och brandskyddskontroll/sotning i lägenheter med eldstäder.
2021: Reparation av spillvattenrör och installation av taksäkerhetsutrustning.
2022: Besiktning av alla lägenheters våtutrymmen, kontroll och reparation av avloppsledningar i källaren, kontroll och justering av värmesystem, nya torktumlare i tvättstugan, utbyte av fläkt i hyreslokal och inspektion av balkonger.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2045 (uppdaterad i januari 2022). Inga större underhåll är planerade de närmaste åren och medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd (ligger i gårdhuset) och ett källarförråd. I fastigheten finns en välutrustad tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Bokningsbar bastu och lokal, cykelförråd och en gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill m.m.

Förening: Bf Eken 2 u p a

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 23

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Samtliga lägenheter är anslutna med fiberbredband via Telia.

Sammanställning: Möblerbar balkong med morgon- och förmiddagssol samt öppen utsikt över lummiga innergårdar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.