Vasastan - Odenplan

Hagagatan 14, 2 tr

Stilfull & välbevarad sekelskiftestrea vid Odenplan med högt läge & strålande ljusflöde, rejäl takhöjd, stor balkong & både kakelugn & öppen spis.

Adress

Hagagatan 14, 2 tr

Rum

3

Slutpris

10 050 000 kr

Avgift

3 504 kr/mån

Boyta

84 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 84 kvm fördelade på tre rum och kök belägen högt upp på tredje våningsplanet i fastighet från 1905 med rymlig och ”barnvagnsvänlig” hiss, endast med ett stenkast från Odenplan och Vanadislunden. Utöver huvudporten på Hagagatan 14 så kan man gå in i porten till höger och nå hissen utan trappsteg.

Lägenheten har de vackra originaldetaljerna på plats såsom högt till tak med stuckaturer, spegelmönstrade pardörrar och vita snickerier och golvsocklar, trägolv och fiskbensparkett, burspråk och högresta fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett rikligt ljusflöde och en känsla av rymd.

Planlösningen är tilltalande och klassiskt väldisponerad, den är både rund- och genomgående från gård till gata. Här ges bra förvaring och trivsamma och väl tilltagna sällskapsytor, två bra sovrum, kök med matplats och en stor, rogivande balkong mot innergården.

Två rum i fil i högt, ljust och öppet läge mot Hagagatan. Här ges ett rymligt vardagsrum med fungerande öppen spis och plats för soffgrupp och TV-möbel. Via vackra pardörrar nås ett matsalsrum, bibliotek eller sovrum med en dekorativ kakelugn (ej fungerande). Med hela fyra högresta fönsterpartier i bredd ges ett magiskt ljusinsläpp till rummen.

Mot innergården ligger ett kök i stilrent vitt som är välutrustat och har bra förvaring i lådor och skåp. Bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning såsom spishäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Här ges plats för matbord och utgång till balkongen som ligger i ett rofyllt och skyddat läge mot innergården. Balkongen ger ett härligt och möblerbart uterum med sol från morgon till lunchtid och plats stolar och bord.

Ett väl tilltaget ”föräldrasovrum” med plats för fullstor dubbelsäng och bra förvaring i en klädkammare inredd med både hyllor och häng.

Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallpasse finns ett fräscht badrum i stilrent utförande med klinkergolv och golvvärme, dusch, handfat på kommod, WC och en toppmatad tvättmaskin.

Välskött, äldre förening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda.

Pris: 8 795 000 kr

Månadsavgift: 3 504 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 500-600:-. Hemförsäkring ca 300-400:-.

Andel i föreningen: 5,13000 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1202

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Eken nr 2 u.p.a. förvärvade fastigheten Nejlikan 7 på Hagagatan 14 i Stockholm år 1909. Föreningen består av 23 lägenheter och 2 lokaler. Byggnades totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.853 kvm, varav 1.638 kvm utgör lägenhetsyta och 215 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick belåningen till ca 6.250.000:- vilket ger en belåningsgrad på 3.623:-/kvm, omsättningstillgångarna uppgick till ca 827.000:- och årets rörelseresultat blev ca 239.000:-. Inga planerade/beslutade avgiftsförändringar (avstämt med styrelsen 2021-02-07). Föreningen sänkte avgifterna 2019.

Genomförda renoveringar:
1991: V/A-stammar och elstigar byttes.
2017: Fönstermålning, stamspolning och staminspektion.
2018: Ny torkrumsutrustning, ny entrédörr till källaren och installation av säkerhetsdörrar.
2019: Takmålning, energideklaration och nya gårdsmöbler.
2020: OVK-besiktning, besiktining av tätskikt gårdsplan, byte av torktumlare och dekorationsmålning i huvudentrén

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2045. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren och medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd (ligger i gårdhuset) och ett källarförråd. I fastigheten finns en välutrustad tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Bokningsbar bastu och lokal, cykelförråd och en gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill m.m.

Förening: Bf Eken 2 u p a

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 23

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Samtliga lägenheter är anslutna med fiberbredband via Telia.

Sammanställning: Möblerbar balkong med morgon- och förmiddagssol samt öppen utsikt över lummiga innergårdar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.