Vasastan - Odenplan

Karlbergsvägen 32 B, 5 tr

Stilren & exklusiv vindsvåning om 90 m² vid Odenplan. Högt över takåsarna med fri utsikt, bra ljusinsläpp, öppna sällskapsytor, eldstad & terrass.

Adress

Karlbergsvägen 32 B, 5 tr

Rum

3

Slutpris

8 850 000 kr

Avgift

3 139 kr/mån

Boyta

81 kvm

Biyta

9 kvmOm bostaden

Högt över takåsarna i klassiskt vacker sekelskiftesfastighet från 1889 på Karlbergsvägens solsida, i kvarteret närmast Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och exklusiva vindsvåning om 90 effektiva m² (81 m² boyta + 9 m² ”icke mätvärd yta under snedtak) i total golvyta med allt som finns att önska.

Vindsvåningen uppfördes 2008 av Savana AB och är verkligen något utöver det vanliga. Den karaktäriseras av modern och minimalistisk inredningsstil, diskret lyx och smakfull färgsättning, ekparkettgolv med vattenburen golvvärme, gott om bra platsbyggda förvarings- och funktionslösningar, inbyggda högtalare som är förberedda för valfritt ljudsystem samt massor av trivsam belysning med dimmers. Även AC finns och som kan användas vid behov. Allt är i en perfekt symbios med typiska vindsdetaljer såsom snedtak och högt till taknock om ca 3,6 meter med synliga bjälkar och stödben, snövita murstockar och änglatrappor, platsmurad eldstad, takfönster och rymliga fönsterkupor med vidsträckt utsikt över himmel och takåsar. Helglasade skjutdörrar öppnar till en insynsskyddad och möblerbar takterrass om ca 6 kvm med härlig eftermiddags-/kvällssol och utsikt i flera väderstreck över kringliggande tinnar, torn och takåsar. Terrassen har eldriven markis och infravärme vilket möjliggör användning av den långt utanför ordinarie säsong.

Planlösningen är ovanligt väldisponerad, den är ytterst funktionell och tillgänglig på hela sin totala golvyta. Här ges öppna, sociala och strålande ljusa sällskapsytor i fil med vardagsrum, matsalsdel och ett platsbyggt designkök från Poggenpohl med köksö och komplett maskinell utrustning från Gaggenau. Matsalsdelen, som är centralt belägen och utgör hjärtat i bostaden ger plats för stort matsalsbord och många middagsgäster. Här finns även entrén till bostaden och utgången till takterrassen. Vardagsrummet med den eleganta eldstaden, ger plats för soffgrupp och biblioteks-/loungedel vid platsbyggd bokhylla.

Sovrum med plats för dubbelsäng och rymlig klädförvaring i platsbyggd garderob med skjutdörrar. Badrum i stilsäkert utförande med helkaklade väggar och klinker på golv med värme, högt till tak med takfönster, inbyggt badkar, handfat på kommod, vägghängd toalett och tvättmaskin samt torktumlare från Miele.

OBS! För den som önskar annan disposition så går den även att göra om till en 3:a med två sovrum, se förslag i bifogade alternativa planlösningar.

Välskött och skuldfri bostadsrättsförening med ca 9.000.000:- i omsättningstillgångar (kassa, bank m.m.).

Rymlig hiss till våningsplanet.

Pris: 8 595 000 kr

Månadsavgift: 3 139 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (grundutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 2,81024 %

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme (vattenburen golvvärme i lägenheten).

Lägenhetsnummer: 437 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Jasminen 6 bildades år 2000 och omfattas av adresser Karlbergsvägen 32 A och B samt Dalagatan 21 i Stockholm. Föreningen innehar marken med tomträtt (nuvarande tomträttsavtal löper tills 2022-12-31), beskattas såsom äkta och består av 48 lägenheter, varav 46 upplåts med bostadsrätt (3027 kvm) och 2 med hyresrätt (86 kvm, dold tillgång) samt 5 lokaler som upplåts med hyresrätt (422 kvm).

Vid delat ägande (sambor, make och maka etc) så önskar föreningen att åtminstone en är mantalsskriven på adressen. Juridisk person godkänns ej som förvärvare. Överlåtelseavgift om 2,5% av basbeloppet betalas av köparen samt pantsättningsavgift om 1% av basbeloppet betalas av pantsättaren.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett stort källarförråd. I fastigheten finns gemensam tvättstuga, duschutrymme, trädgård med grill och utemöbler samt barnvagnsrum på gården.

Underhåll och reparationer i fastigheten:
1965 Stambyte.
1965 Elstigar.
1990-tal Fasad
1990-tal Tvättstuga
2004 Energiglas mot Karlbergsvägen samt Dalagatan.
2008-2009 Tak och uppvärmningssystem
2008 Horisontella stammar i källarplan delvis bytta.
2009 Hissar installerades.
2010 Uppfräschning av gård.
2012 Balkonger
2013 Renovering av utgång mot Dalagatan
2013 Försäljning av tidigare hyresrätt (67kvm)
2015 Underhåll trapphus
2015 OVK- process påbörjas
2016 Slutförande OVK
2016 Renovering av kommersiella lokaler
2016 Byte av entrédörrar (säkerhetsdörrar) mot Karlbergsvägen
2017 Byte av entrédörr (säkerhetsdörr) mot Dalagatan
2017 Byte av stamventiler
2018 Renovering av fönster
2018 Byte av termostater
2018 Byte av undercentral
2019 Renovering av fönster mot gården
2019 Byte av armaturer i trapphus och källare

Föreningens ekonomi är mycket stark, utan långfristiga skulder och ca 8 mkr i omsättningstillgångar (kassa, bank, placeringar). Föreningen höjde avgifterna med 40 % i samband med årsskiftet 2017-2018 för att ta höjd mot framtida renoveringar, ökad tomträttsavgäld och för att bekosta det "rörliga" utan att behöva använda sina likvida medel i en alltför stor utsträckning.

Förening: Brf Jasminen 6

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 48

Antal lokaler: 5

Antal hyresrätter: 2

Sammanställning: Takterrass om ca 6 kvm med eftermiddags- och kvällssol och utsikt över himmel och takåsar.

Fantastiskt läge vid Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken. Här ges tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger (t ex Tranan, Lilla Ego och Sushi Sho mfl), caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer (tunnelbana, pendeltåg och flertalet innerstadsbussar). På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.