Vasastan - Odenplan

Hagagatan 10, 2 tr

Stilsäker sekelskiftestrea vid Odenplan med högt läge & strålande ljusflöde, optimal planlösning, två badrum, rejäl takhöjd, balkong & kakelugn.

Adress

Hagagatan 10, 2 tr

Rum

3

Slutpris

8 650 000 kr

Avgift

3 943 kr/mån

Boyta

78 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 78 kvm fördelade på tre rum och kök belägen högt upp på tredje våningsplanet i fastighet från 1905 med hiss, endast med ett stenkast från Odenplan och Vanadislunden. Lägenheten är i ett mycket gott skick och de vackra originaldetaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckaturer, spegelmönstrade pardörrar och vita snickerier och golvsocklar, plankgolv och högresta fönsterpartier i dubbla väderstreck som ger ett rikligt ljusflöde och en känsla av rymd.

Planlösningen är tilltalande och klassiskt väldisponerad, den är både rund- och genomgående från gård till gata. Här ges bra förvaring och trivsamma och väl tilltagna sällskapsytor, två bra sovrum, två badrum (!) och en rogivande balkong.

Sällskapsytorna består av kök och vardagsrum i fil. Det rymliga sällskapsköket i stilrent vitt är välutrustat och har bra förvaring i lådor och skåp i dubbla rader upp till tak. Bra arbetsytor med bänkar i svart granit och komplett maskinell utrustning såsom spishäll, fläkt, varmluftsugn, mikrovågsugn och diskmaskin. Här ges plats för större matbord.

Rymligt vardagsrum med fungerande kakelugn och plats för både soffa och TV-möbel. Tre högresta fönsterpartier i bredd ger ett ljuvligt ljusinsläpp till både kök och vardagsrum.

Två rymliga sovrum ligger rofyllt och tyst in mot gården. Här ges ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, praktisk klädförvaring i garderober och utgång till balkongen som ligger i ett rofyllt, öppet och insynsskyddat läge mot innergården. Balkongen ger ett härligt och möblerbart uterum med sol från morgon till lunchtid och plats stolar och bord.

Det andra sovrummet ger plats för enkelsäng, skrivbord och förvaring i garderob. Rummet passar utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor och övrig förvaring i inbyggd garderob. I anslutning till hallen finns två badrum. Ett nyrenoverat större badrum i stilrent utförande med dusch, handfat på kommod och WC. Det andra badrummet, även det helkaklat, är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare ”side by side”, WC och handfat. Här finns även möjlighet att sätta in en dusch.

Välskött förening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda.

Pris: 8 395 000 kr

Månadsavgift: 3 943 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 5,94060 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 6 (1201)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Nejlikan 5 registrerades den 26 januari 1987, förvärvade fastigheten den 18 oktober 2000 och tillträde fastigheten den 2 november 2000. Fastigheten uppfördes 1905 och omfattas av 18 lägenheter, varav 1 är en återstående hyresrätt och 3 lokaler. Totalytan är enligt taxeringsbeskedet 1.753 kvm, varav 1.391 kvm utgör bostäder och 362 kvm utgör lokaler. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information, se gärna www.hemsidan.com/nejlikan5

Föreningens ekonomi är god. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skuldsättningen till 10.120.000:- vilket ger en belåningsgrad på 7.708:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 900.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1984-1985: Byte av V/A-stammar och elstigar. Flyttning och ombyggnad av kök och renovering av badrum. Ny tvättstuga byggd.
2002: Renovering av trapphus, byte av samtliga maskiner i tvättstugan och byte av entrédörrar mot gatan.
2003-2004: Byggnation av balkonger och exploatering av vindarna till bostäder.
2005-2006: Renovering av gårdsdörrarna och ny värmeväxlare samt cirkulationspump.
2007: Renovering av butikslokal.
2009: Renovering av hyreslägenhet
2011-2012: Reparation av grund och omgjutning av källargolv. Kontroll av avloppsstammar i källaren och lagning av dagvattenstam. Renovering av fönster. Omläggning av gatuhusets tak.
2014: Underhållsspolning av avloppsstammar.
2016: Byte av hiss i gatuhuset och ljusarmaturer i trapphusen.
2018: Installation av säkerhetsdörrar. Renovering av takkonstruktionen över studiolokalerna, inklusive gårdsbjälklag. Stenläggning av mellangården och nytt ytskikt på bakgården. Ny gårdsbeslysning och nya blomlådor. Nytt ventilationssystem i studiolokalerna.
2019: Hissbyte i gårdshuset. Återgärder av fastighetens ventilationssystem efter OVK-besiktning. Underhållsspolning av V/A-stammar och gårdsbrunnar. Även filmning av samtliga stamavluftningar gjordes.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd beläget i gårdshuset. I fastighetens gårdshus finns även en gemensam och fullt utrustad tvättstuga (nås även genom källaren från gatuhuset). Cykel- och barnvagnsrum finns i källaren. Nyrenoverad innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringar.

Förening: Brf Nejlikan 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Föreningen har ett fastighetsnät via Bahnhof som leverantör av bredband. Bredband upp till 1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Möblerbar balkong med morgon- och förmiddagssol samt öppen utsikt över lummiga innergårdar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.