Vasastan - Odenplan

Norrtullsgatan 25 C, 3 tr

Stilsäker & optimerad sekelskiftestrea vid Odenplan med högt läge, strålande ljusflöde, rejäl takhöjd, öppna sällskapsytor & solig balkong i sydväst.

Adress

Norrtullsgatan 25 C, 3 tr

Rum

3

Pris

7 995 000 kr

Avgift

3 885 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Välkommen till denna stilfulla, detaljrika och strålande ljusa sekelskifteslägenhet om 76 kvm fördelade på tre rum och kök med balkong i sydväst på allra bästa adress invid Odenplan. Den är högt belägen med härligt, ostört och genomgående läge på tredje våningsplanet i gårdshusfastighet från 1900 med barnvagnsvänlig hiss.

Lägenheten har på senare tid smakfullt och stilsäkert renoverats och är i ett mycket gott skick med vackra detaljer på plats såsom högt till tak med stuckaturer, trägolv, vita snickerier samt högresta fönsterpartier med spegelmönstrade nischer i dubbla väderstreck som ger ett rikligt ljusflöde och en känsla av rymd.

Planlösningen är tilltalande och ytterst väldisponerad med utmärkta funktionslösningar rakt igenom. Här ges bra förvaring, trivsamma och väl tilltagna sällskapsytor, två bra sovrum, rymligt badrum och en rogivande balkong i sydvästläge med sol större delen av dagen.

De öppna sällskapsytorna består av kök och vardagsrum i ett. Köket i ett stilsäkert vitt och minimalistiskt utförande och har bra förvaring i lådor och skåp i dubbla rader upp till tak. Bra arbetsytor med bänkar i Cararramarmor och komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl/frys och diskmaskin, spishäll, fläkt och varmluftsugn. Här ges plats för större matbord.

Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och TV-möbel. Här ges utgång till balkongen som ligger rofyllt och insynsskyddat mot innergård och ger ett härligt och soligt uterum med plats för stolar och bord. Två högresta fönsterpartier ger ett trivsamt ljusinsläpp till både kök och vardagsrum.

Två sovrum ligger avskilda från varandra på var sida av lägenheten. Här ges ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och praktisk klädförvaring i en rymlig ”walk in closet”. Det andra sovrummet ger plats för enkelsäng och passar utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Välkomnande och rymlig hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder och skor. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum med golvvärme, dusch, handfat, spegelskåp, toalett och tvättmaskin.

Välskött och äkta bostadsrättsförening med god ekonomi, låg belåning och de stora renoveringarna gjorda. Stort dolt kapital i tre hyresrätter och bra intäkter från tre lokaler. Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 6 kvm.

Pris: 7 995 000 kr

Månadsavgift: 3 885 kr
I avgiften ingår värme, kallvatten, basutbud TV, bredband & balkongfond. Varje lägenhet har enskild mätning & debitering för varmvatten, uppskattas för denna lägenhet till ca 100 kr/månad. Övriga driftskostnader per månad Hushållsel cirka 850 kr. Hemförsäkring cirka 380 kr.

Andel i föreningen: 1,46057 %

Byggår: 1900

Uppvärmning: Bergvärme

Lägenhetsnummer: 30 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-08-26

Energiklass: D

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Kejsarkronan 33 är en äkta och välskött bostadsrättsförening som bildades 1999 och förvärvade fastigheten år 2002. Föreningen upplåter 64 lägenheter med bostadsrätt, 3 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt, där hyreslägenheterna är en stor dold tillgång. Adresserna som tillhör föreningen är Norrtullsgatan 25 A-F.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Belåningen uppgår till drygt 5.000 kr/kvm bostadsrättsyta och intäkterna från de 3 lokalerna var ca 2,2 miljoner. Marken upplåts med tomträtt och tomträttsavtalet gäller till och med 2025. Pga av allmänt ökat kostnadsläge höjde de månadsavgifterna med ca 11% per den 1/1 2023.

Bostadsrättens indirekta nettoskuld är 252.244 kr enligt uppgifter från årsredovisningen per 2021-12-31. (Föreningens skulder – räntebärande tillgångar & likvida medel gånger lägenhetens andelstal).

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2047. De stora renoveringarna har de bakom sig enligt följande:

2022 Fasadrenovering gårdshus
2021 Byte av liggande stammar i källare
2020 Fönsterrenovering
2020 Stamspolning
2017 Renovering av föreningslokal. Nytt torkskåp i tvättstugan. Ventilation i tvättstugan
2016 Dränering av gårdshuset. Filmning och spolning av avloppsstammar. OVK har genomförts i gatuhuset och gårdshuset. Radonmätning
2015 Trädvård. Sanering av gårdshuset
2013 Installation av fibernät. Renovering av förskolans gård (2012-2013)
2011 OVK. Ventilation. Nytt låssystem
2010 Installation av vattenmätare. Installation av snörasskydd. Trapphus
2009 Renovering av föreningslokal. Installation av bergvärme (2008-2009). Gårdshusets vind (2007-2009)
2007 Tvättstugan. Trädgården
2005 Målning av fönster. Nya portar
2004 Målning av trappuppgångar
2003 Målning av tak
1987 Putsning av fasad. Byte av stammar i gårdshus

Idag planeras inga större renoveringar.

I fastighetens gårdshus finns en stor gemensam tvättstuga, som är fullt utrustad med 6 tvättmaskiner, 4 torktumlare, 1 torkskåp, 1 torkrum och ytterligare en tvättmaskin och torktumlare som är obokningsbara.

Föreningen har en föreningslokal som kan hyras av medlemmarna för 300 kr. Det finns cykelställ på gården samt två cykelrum (ett i gårdshuset och ett i gatuhuset), tre barnvagnsrum (två i gårdshuset och ett i gatuhuset) och en mycket fin och grönskande innergård (renoverad 2016) med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter. De har ett väl utbyggt sorteringssystem för avfall med ett miljörum för återvinning av papper, ofärgat / färgat glas, plast, metall, avfall, lampor och batterier.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på 2,5 % av gällande prisbasbelopp som betalas av köparen och en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet per pant som betalas av pantsättaren.

Besök gärna föreningens trevliga hemsida https://kejsarkronan33.bostadsratterna.se/

Förening: Brf Kejsarkronan 33

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 64

Antal lokaler: 3

Antal hyresrätter: 3

TV: TV levereras av Tele2 (fd Comhem). Basutbud ingår i avgifterna.

Internet: Bredband levereras av Ownit. 100 M/bit ingår i avgifterna.

Sammanställning: Balkong i sydvästläge.

Planritning

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.