Vasastan - Norrmalm

Surbrunnsgatan 34 A, 3 tr

Stilsäker sekelskiftestrea (möjlig 4:a) i drömskick med balkong & högt läge. Bra planlösning, öppna sällskapsytor & underbara ljusinsläpp. 3.076:-/mån

Adress

Surbrunnsgatan 34 A, 3 tr

Rum

3

Slutpris

10 350 000 kr

Avgift

3 076 kr/mån

Boyta

97 kvmOm bostaden

Välkommen till Surbrunnsgatan och attraktiva kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. Med högt, ljust och genomgående läge i vacker fastighet från 1887, finns denna fantastiskt fina lägenhet om 97 kvm och 3 rum och kök (möjlig 4:a, se alternativ planlösning). Lägenheten har på senare tid smakfullt totalrenoverats till absolut toppskick. Den är stilsäkert uppförd och designad, den är smakfullt inredd med påkostade material, ljusa kulörer, vitbetsade trägolv, fulländade förvarings- och funktionslösningar samt inbyggda takhögtalare m.m.

Planlösningen är genomgående mellan gård och gata, den är utmärkt disponerad med härliga och öppna sällskapsytor där kök och vardagsrum om ca 40 kvm integreras till ett. De tre välvda fönsterpartierna i fil ger rikligt ljusinsläpp och en härlig känsla av rymd. I köket finns exklusiv inredning, generösa arbetsytor, bra förvaring samt komplett maskinell utrustning med dubbla ugnar, kyl och frys ”side by side”, köksfläkt i modern design och en inbyggd vinkyl. Vardagsrummet är öppet och luftigt med plats för matsalsbord och soffgrupp invid en dekorativ kakelugn (ej fungerande).

Två sovrum ligger privat och rofyllt mot innergården. Här finns ett föräldrasovrum med förvaring i ett komplett inrett ”dressing-room” och utgång till balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt mot kringliggande takåsar. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Mellan sällskapsdelarna och sovrummen finns en möblerbar hall. Hallen utgör hjärtat i lägenheten och skiljer på ett naturligt sätt sällskapsytorna från sovrummen. Den ger ett ”extra halvrum” med plats för valfri möblering såsom garderober eller arbetsbord för den med behov av ett hemmakontor. Lägenheten har ett stort badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare samt separat gäst-WC.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på ett av Stockholms bästa adresser. Ett boende som tack vare sin utmärkta disposition och sagolika karaktär passar dem med behov av två-tre bra sovrum, men som samtidigt uppskattar de sociala ytorna för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

– Hallen är lägenhetens hjärta och utgör en social mötesplats för dig och dina gäster. Den skiljer på ett naturligt sätt sällskapsytorna från sovrummen. Här finns plats för avhängning vid platsbyggd klädhängare och garderob, en platsbyggd bokhylla och en utmärkt yta för datorbord eller dylikt. Hallen har gott rumssamband, vitmålade väggar och vitlutade, oljade och vaxade furutiljor.

– Stort helkaklat badrum med fönster mot innergården. Badrummet har klinkergolv och golvvärme, duschhörna, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp och vägghängd WC. Dessutom finns tvättmaskin och torktumlare ”side by side” med bänksskiva ovan för avställning, skötbord etc.

– I anslutning till hallen finns separat gäst-WC med toalett och handfat.

– Två bra sovrum, varav ett passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Det andra sovrummet, ”master bedroom” är luftigt och rymligt med utgång via glasade dubbeldörrar till balkong i rofyllt gårdsläge. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng och har ingång till ”walk in closet” som inretts för kläder och skor. Sovrummen har vitmålade väggar och tak samt vitlutade, oljade och vaxade furutiljor.

– Fantastisk sällskapsyta om ca 40 kvm med kök och vardagsrum som integreras till ett. De tre stora och välvda fönstren i fil gör att ljuset strömmar in! Köket är platsbyggt, exklusivt och stilfullt inrett för proffs och matlagningsglada med gott om skåp- och förvaringslösningar, arbetsytor i massivt oljad ask med italienskt kakel ovan. Köksön utgör hjärtat i dessa sällskapsdelar med draglådor och inbyggd vinkyl. Exklusiv maskinell utrustning i rostfritt utförande från Husqvarna bestående av kyl och frys ”side by side”, induktionshäll, fläktkåpa (med utsug) och dubbla ugnar, den ena med kombinerad ång- och varmluftsfunktion och den andra med micro- och varmluftsfunktion.

– Vardagsrummet är luftigt och öppet med matplatsdel för många middagsgäster och plats för rejäl soffgrupp invid kakelugnen (plomberad, ej fungerande). Vardagsrum och kök har vitmålade väggar och tak samt vitlutade, oljade och vaxade furutiljor.

OBS! All el är nyinstallerad med ny elcentral, ledningar infrästa i väggarna och dimmers i alla rum.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 3 076 kr

Andel i föreningen: 9,99000 %

Byggår: 1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd, tvättstuga och två barnvagnsförråd. Fin kullerstensbelagd innergård med planteringar och plats för trädgårdsmöbler.

Lägenhetsnummer: 6 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Energiförbrukning: 107 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Surbrunnsgatan 34 förvärvade fastigheten år 1997 och består av 11 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaden uppfördes mellan åren 1884-1887, ritades av arkitekt E Stenhammar och C Kleitz och är ett av Vasastans äldst bevarade. Den totala ytan enligt taxeringsbeskedet uppgår 1.190 kvm, varav 875 kvm utgör lägenhetsyta och 315 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 5.123.000:- och kassan till ca 585.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. Föreningen har dessutom en stor dold tillgång i sin oinredda vind.

Genomförda renoveringar:
1981: V/A-stammar och elstigar byttes samt fasadrenovering genomfördes.
1998: Tvättstugan renoverades
2001: Renovering av fönster, målning av trapphus samt byggnation av balkonger. Termostater till element byts i varje lägenhet.
2002: Ny värmeväxlare till fjärrvärmeanläggningen installeras.
2003:Ommålning av tak samt hissrenovering.
2005: Renovering av samtliga fönster.
2008: Renovering av fönster mot solsidan och renovering av källarutrymmen.
2012: Fasadunderhåll.
2013: Fönster- och takmålning samt underhåll av falsad plåt. Delvis ommålning av fasaden in mot gården.
2014: Målning av trapphus i gårdshuset. Ny torktumlare och torkskåp.
2015: Nytt passagesystem med låsbrickor och porttelefon.
2016: Stamspolning och OVK.
2018: Indragning av fiber i fastigheten.
2019: Fasadrenovering som innefattats av mur- och putsjobb, byte av skadade tegelstenar, äldre takfönster och dörrstängare har bytts ut samt läckage har åtgärdats. Målning av puts och lister, fönster, balkongdörrar, fönsterbleck m.m. Byte av stuprör och installation av värmekablar för att hindra istappsbildning om vintern. Nya trädgårdsmöbler till innergården har köpts in.
2019/2020: Åtgärder efter OVK och stor fasadrenovering.
2021: Ventilationsrenovering med fläktar på tak och byte av kolfilter i samtliga lägenheter. Även luftspalter sattes upp. Nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Föreningen planerar en stamspolning inom 1-2 år. Inga större renoveringar i övrigt planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På entréplanet finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns ett cykelrum. I gårdshuset finns ett barnvagnsrum och ett grovsoprum med källsortering.

Förening: Brf Surbrunnsgatan 34

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 11

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (Basutbud plus 8 valfria kanaler ingår i avgiften).

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong mot innergård och vacker gårdshusbyggnad. Balkongen har eftermiddagssol.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.