Vasastan - Norrmalm

Surbrunnsgatan 34 A, 1 tr

Stilsäker sekelskiftestrea (möjlig 4:a) i toppskick med balkong, bra planlösning, öppna sällskapsytor och underbart ljusinsläpp. 3.076:-/mån.

Adress

Surbrunnsgatan 34 A, 1 tr

Rum

3

Slutpris

9 200 000 kr

Avgift

3 076 kr/mån

Boyta

97 kvmOm bostaden

Välkommen till Surbrunnsgatan och attraktiva och genuina stockholmskvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. I vacker fastighet från 1887, finns denna utmärkta och mycket fina lägenhet om 97 väldisponerade kvm och 3 rum och kök (möjlig 4:a, se alternativ planlösning). Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till toppskick med stilsäker design och högklassig standard. Den är inredd med moderna materialval, sober färgsättning och fulländade funktionslösningar.

Planlösningen är genomgående mellan gård och gata, den är utmärkt disponerad och har rymliga, öppna och ljusa sällskapsytor med kök och vardagsrum som integreras till ett. Tre stora fönsterpartier i fil ger rikligt ljusinsläpp och känsla av rymd. Köket är välutrustat med god förvaring och komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet är stort och rymligt med vacker nyslipad stavparkett.

Två sovrum ligger privat och rofyllt mot innergården. Här finns ett föräldrasovrum med förvaring i platsbyggd garderobsvägg samt en inredd klädkammare. Här finns utgång till balkong i väster. Det andra sovrummet passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum. Mellan sällskapsdelarna och sovrummen finns en möblerbar hall. Hallen utgör hjärtat i lägenheten och skiljer på ett naturligt sätt sällskapsytorna från sovrummen. Den ger ett ”extra halvrum” med plats för valfri möblering såsom garderober eller arbetsbord för den med behov av ett hemmakontor. I anslutning till hallen finns ett stort badrum med dusch, toalett, tvättmaskin och ett fönster mot gården. Dessutom finns ett separat WC med toalett och handfat.

– Välkomnande hall med klinkergolv och golvvärme, bra förvarings- och avhängningsmöjligheter vid platsbyggd klädhängare och garderob. Hallen är möblerbar med generösa ytor för datorbord, bokhyllor, skåp eller dylikt. Hallen är lägenhetens hjärta, den har ett bra rumssamband och skiljer på ett naturligt sätt sällskapsytorna från sovrummen.

– Stort helkaklat badrum med fönster mot innergården. Badrummet har klinkergolv och golvvärme, duschkabin med ångbastu, handfat på kommod med draglådor, badrumsskåp och toalett. Dessutom finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

– I anslutning till hallen finns även ett nyrenoverat separat gäst-WC med toalett och handfat.

– Två bra sovrum, varav ett passar som barn-, gäst-, arbetsrum eller dylikt. Det andra sovrummet, ”master bedroom” är luftigt och rymligt med utgång via glasade dubbeldörrar till balkong i rofyllt gårdsläge med kvällssol. Sovrummet ger plats för stor dubbelsäng och har ingång till klädkammare som inretts för kläder och skor. Dessutom finns en stor platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Sovrummen har vitmålade väggar och tak.

– Öppna och ljusa sällskapsytor med kök och vardagsrum som integreras till ett. De tre stora fönsterpartierna i fil ger här rikligt med ljus. Köket är stilfullt inrett med gott om skåp- och förvaringslösningar, bra arbetsytor och köksbänk med kakel ovan. Komplett maskinell utrustning bestående av kyl och frys ”side by side” med ismaskin, induktionshäll, varmluftsugn och microvågsugn, fläktkåpa, diskmaskin och vinkyl.

– Vardagsrummet är luftigt och öppet med matplatsdel för många middagsgäster och plats för rejäl soffgrupp. Vardagsrummet har nyslipat och oljat stavparkettgolv, nymålade väggar och tak.

Pris: 8 950 000 kr

Månadsavgift: 3 076 kr

Andel i föreningen: 9,99000 %

Byggår: 1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd, tvättstuga i entréplanet och två barnvagnsförråd. Fin kullerstensbelagd innergård med planteringar och plats för trädgårdsmöbler.

Lägenhetsnummer: 2 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 107 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Surbrunnsgatan 34 förvärvade fastigheten år 1997 och består av 11 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaden uppfördes mellan åren 1884-1887, ritades av arkitekt E Stenhammar och C Kleitz och är ett av Vasastans äldst bevarade. Den totala ytan enligt taxeringsbeskedet uppgår 1.190 kvm, varav 875 kvm utgör lägenhetsyta och 315 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 5.123.000:- och kassan till ca 585.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade. Föreningen har dessutom en stor dold tillgång i sin oinredda vind.

Genomförda renoveringar:
1981: V/A-stammar och elstigar byttes samt fasadrenovering genomfördes.
1998: Tvättstugan renoverades
2001: Renovering av fönster, målning av trapphus samt byggnation av balkonger. Termostater till element byts i varje lägenhet.
2002: Ny värmeväxlare till fjärrvärmeanläggningen installeras.
2003:Ommålning av tak samt hissrenovering.
2005: Renovering av samtliga fönster.
2008: Renovering av fönster mot solsidan och renovering av källarutrymmen.
2012: Fasadunderhåll.
2013: Fönster- och takmålning samt underhåll av falsad plåt. Delvis ommålning av fasaden in mot gården.
2014: Målning av trapphus i gårdshuset. Ny torktumlare och torkskåp.
2015: Nytt passagesystem med låsbrickor och porttelefon.
2016: Stamspolning och OVK.
2018: Indragning av fiber i fastigheten.
2019: Fasadrenovering som innefattats av mur- och putsjobb, byte av skadade tegelstenar, äldre takfönster och dörrstängare har bytts ut samt läckage har åtgärdats. Målning av puts och lister, fönster, balkongdörrar, fönsterbleck m.m. Byte av stuprör och installation av värmekablar för att hindra istappsbildning om vintern. Nya trädgårdsmöbler till innergården har köpts in.
2019/2020: Åtgärder efter OVK och stor fasadrenovering.
2021: Ventilationsrenovering med fläktar på tak och byte av kolfilter i samtliga lägenheter. Även luftspalter sattes upp. Nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Föreningen planerar en stamspolning inom 1-2 år. Inga större renoveringar i övrigt planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På entréplanet finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns ett cykelrum. I gårdshuset finns ett barnvagnsrum och ett grovsoprum med källsortering.

Förening: Brf Surbrunnsgatan 34

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 11

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. (Basutbud plus 8 valfria kanaler ingår i avgiften).

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong mot kullerstensbelagd innergård och vacker gårdshusbyggnad.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.