Vasastan - Norrmalm

Surbrunnsgatan 34 A, 1 tr

Stilsäker & fin sekelskiftestrea (möjlig 4:a) på bästa adress med balkong, utmärkt planlösning, öppna sällskapsytor & härligt ljusinsläpp. 3.076:-/mån

Adress

Surbrunnsgatan 34 A, 1 tr

Rum

3

Slutpris

10 125 000 kr

Avgift

3 076 kr/mån

Boyta

97 kvmOm bostaden

Välkommen till Surbrunnsgatan 34 och detta ypperliga läge i attraktiva kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. Med ett högt, ljust och genomgående läge i fastighet från 1887, tillika en av få fastigheter i Stockholm som har sin vackra originalfasad i tegel bevarad från byggåret, ges nu tillfälle att förvärva ett boende utöver det vanliga, rikt på så väl stil som fantastisk känsla.

Fastigheten har dessutom en hiss som är lättillgänglig och nås via endast två trappsteg direkt från entréplanet. Med andra ord är den ”barnvagnsvänlig” vilket inte hör till vanligheterna i liknande sekelskiftesfastigheter i området.

Lägenheten om 97 kvm och 3 rum och kök (möjlig 4:a med tre bra sovrum, se alternativa planlösningar) är smakfullt renoverad till toppskick. Designen är stilsäker och inredningen är smakfull med bra materialval, dova och varma kulörer, vita snickerier, vackra golv och fulländade förvaringslösningar.

Planlösningen är både rund- och genomgående från innergård till gata, den är utmärkt disponerad och maximalt effektiv med öppna och sociala sällskapsytor där kök och vardagsrum integreras. Tre högresta och välvda fönsterpartier i bredd ger sällskapsdelen ett strålande ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Köket är i ett stilsäkert vitt utförande med bra förvaring, arbetsytor i svart granit samt komplett maskinell utrustning såsom kyl, frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Vardagsrummet är rymligt med plats för större matsalsbord, soffgrupp och TV-möbel.

Två bra och rymliga sovrum ligger privat och rofyllt mot innergården. Ett föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och generös förvaring i dels en platsbyggd skjutdörrsgarderob och dels en ”walk in closet” som är inredd med hyllor och häng. Utgång till balkong med plats för sommarmöblering, eldriven markis och utsikt över kullerstensbelagd innergård samt fin och låg gårdhusbyggnad. Det andra sovrummet, även det med bra förvaring, passar utmärkt som barn-, tonårs-, gäst- eller arbetsrum.

Ett tredje sovrum kan med enkla medel byggas i del av nuvarande vardagsrum för att på så vis skapa en optimerad familjefyra (se alternativ planlösning).

Mellan sällskapsdelarna och sovrummen finns en möblerbar hall. Hallen utgör hjärtat i lägenheten och skiljer på ett naturligt sätt sällskapsytorna från sovrumsdelen. Den ger ett ”extra halvrum” med plats för ytterkläder och skor i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Hallen ger i övrigt gott om ytor för valfri möblering och en utmärkt möjlighet att ha sitt hemmakontor i.

I anslutning till hallen finns ett stort, fräscht och nyrenoverat badrum med klinkergolv och golvvärme, fönster mot gården, duschhörna med glasväggar, hand- och takdusch, toalett, badrumsskåp, handfat på kommod med draglådor samt tvättmaskin med förvaring för handdukar och linne ovan. Vägg i vägg med badrummet finns även separat och helkaklad gäst-WC med toalett och handfat.

Detta är verkligen ett tillfälle att förvärva ett drömboende på ett av Vasastans i särklass bästa adresser. Ett boende som tack vare sin utmärkta disposition och trivsamma karaktär passar dem med behovet av upp till tre bra sovrum men som samtidigt uppskattar de sociala ytorna för både familjen och umgänge i goda vänners lag.

Välskött förening med god ekonomi, låg belåning och låga avgifter för medlemmarna. För denna lägenhet är avgiften endast 3.076:- inklusive både kabel-TV och bredband.

Pris: 9 995 000 kr

Månadsavgift: 3 076 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband upp till 1000/1000 Mbit/s från Viasat. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 400-500:-. Hemförsäkring ca 200-300:-.

Andel i föreningen: 9,99000 %

Byggår: 1887

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2 (1101)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Surbrunnsgatan 34 förvärvade fastigheten år 1997 och består av 11 lägenheter och 2 lokaler. Byggnaden uppfördes mellan åren 1884-1887, ritades av arkitekt E Stenhammar och C Kleitz och är ett av Vasastans äldst bevarade. Den totala ytan enligt taxeringsbeskedet uppgår 1.190 kvm, varav 875 kvm utgör lägenhetsyta och 315 kvm utgör lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 5,2 mkr och kassan till ca 374.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1981: V/A-stammar och elstigar byttes samt fasadrenovering genomfördes.
1998: Tvättstugan renoverades
2001: Renovering av fönster, målning av trapphus samt byggnation av balkonger. Termostater till element byts i varje lägenhet.
2002: Ny värmeväxlare till fjärrvärmeanläggningen installeras.
2003:Ommålning av tak samt hissrenovering.
2005: Renovering av samtliga fönster.
2008: Renovering av fönster mot solsidan och renovering av källarutrymmen.
2012: Fasadunderhåll.
2013: Fönster- och takmålning samt underhåll av falsad plåt. Delvis ommålning av fasaden in mot gården.
2014: Målning av trapphus i gårdshuset. Ny torktumlare och torkskåp.
2015: Nytt passagesystem med låsbrickor och porttelefon.
2016: Stamspolning och OVK.
2018: Indragning av fiber i fastigheten.
2019: Fasadrenovering som innefattats av mur- och putsjobb, byte av skadade tegelstenar, äldre takfönster och dörrstängare har bytts ut samt läckage har åtgärdats. Målning av puts och lister, fönster, balkongdörrar, fönsterbleck m.m. Byte av stuprör och installation av värmekablar för att hindra istappsbildning om vintern. Nya trädgårdsmöbler till innergården har köpts in.
2019/2020: Åtgärder efter OVK.

Inga större renoveringar i övrigt planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. På entréplanet finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. I källaren finns ett cykelrum. I gårdshuset finns ett barnvagnsrum och ett grovsoprum med källsortering.

Förening: Brf Surbrunnsgatan 34

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 11

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Viasat. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiberbredband via Viasat. Upp till 1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong mot kullerstensbelagd innergård och vacker gårdshusbyggnad.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.